България Два протеста на метри един от друг - в

...
България Два протеста на метри един от друг - в
Коментари Харесай

Два протеста на метри един от друг - в подкрепа на кабинета и на Радев

България Два митинга на метри един от различен - в поддръжка на кабинета и на Радев За втори ден жители показват поддръжката си за президентската институция. А пред Министерски съвет се организира митинг в поддръжка на държавното управление 10 юли 2020, 18:54  Висш съдебен съвет изиска незабавна среща с президента
Висш съдебен съвет изиска незабавна среща с президента
 Борисов: Ето го продължението на сюжета
Борисов: Ето го продължението на сюжета
 Гешев: Ще сезираме Европейска комисия, Екологичен потенциал за невиждан напън върху прокуратурата
Гешев: Ще сезираме Европейска комисия, Екологичен потенциал за невиждан напън върху прокуратурата
 Българска социалистическа партия внесе трети избор на съмнение против държавното управление
Българска социалистическа партия внесе трети избор на съмнение против държавното управление
 Обвинения за Милушев и Узунов
Обвинения за Милушев и Узунов
 Началникът на НСО ген. Красимир Станчев подаде оставка
Началникът на НСО ген. Красимир Станчев подаде оставка
 Борисов за митинга: Искат да попречат да влезем в ERM 2
Борисов за митинга: Искат да попречат да влезем в ERM 2
 Гешев: Няма да съобразяваме дейностите на прокуратурата с изявления на политици
Гешев: Няма да съобразяваме дейностите на прокуратурата с изявления на политици

ротести блокираха София в петък вечерта.

Напрежение се породи измежду протестиращите. Полицията се намеси като загради протестиращите от страната на Президентството.

Очаквайте детайлности

Два митинга се организират в центъра на София, единият е в поддръжка на президента Румен Радев и желае оставката на държавното управление, а другият – в поддръжка на държавното управление на Бойко Борисов, който желае оставката на президента.

Кордон от полиция разделя двата митинга.

Протестите са разследване на зародилото през вчерашния ден неодобрение след арестите на съветници на президента и претърсванията от страна на прокуратурата в институцията.

Обвинения за Милушев и Узунов

Борисов: Ето го продължението на сюжета

Радев: Нека ми се възстановят пълномощията за НСО

Радев измежду протестиращите: Мутри – вън.

Борисов за митинга: Искат да попречат да влезем в ERM 2

Протестът в поддръжка на президента стартира още в 15.00 часа, когато пред "Дондуков 2 " започнаха да се събират хора. Постепенно пространството сред Президентството и Археологическия музей стартира да се изпълва с жители. Сред тях има както младежи на към 20-30 години, по този начин и представители на по-възрастното потомство. Хората съвсем нямат плакати, нямат партийни флагове, а развяват българския трибагреник.

В 18:30 часа към протестиращите още веднъж се причисли и президентът Румен Радев.

Той беше посрещнат с бурни овации от жителите и викания "Радев ".

"Няма да се разделяме! Не сме тук, тъй като сме идентични. Тук сме, с цел да защитим свободата си. За да бъдем себе си, първо би трябвало да сме свободни. Имаме ясно кредо – независимост, правда, правдивост за всеки един в България. Да кажем "не " на политическите репресии и на произвола, на популизма, който убива правовата страна ", съобщи Радев.

"България не е благосъстоятелност на олигарсите – тя е за всички нас. Тук сме, с цел да желаяме почтени избори и машинно гласоподаване ", сподели още президентът.

И добави: "Европа не може повече да гледа на България с необятно затворени очи ".
Протести под прозорците на властта  митинг радев борисов  митинг радев борисов  митинг радев борисов  митинг радев борисов
"Протестът против българската мафия се трансформира в акция и няма мощ, която да ни спре, стига да сме мъдри и непреклонни, по тази причина би трябвало да заявим ясно нашите правила ", сподели още Радев.

"Няма да повторим грешките от 2013 година, няма да се разделяме на леви и десни, на сини и червени, на русофили и русофоби, на американофили и американофби, няма да се разделяме на българи и турци, както някои в своето изтощение се пробват още веднъж да разиграват етническата карта, няма да го допуснем, тъй като имаме ясно кредо: Свобода, правда, правдивост за всеки един в България. Не сме тук, тъй като сме идентични, тук сме, с цел да защитим свободата си. Тук сме, с цел да кажем: Не на политическите репресии, не на прокурорския рекет, не на произвола, не на популизма, който убива правото и правовата страна ", сподели президентът Радев.

По думите му, през днешния ден на площада се взема решение бъдещето на България - "не във Facebook, не на масата, а точно тук ". И добави, че през днешния ден и в идващите дни "ще напишем историята, от която няма да се срамим - всички дружно! ".

Президентът добави, че излезлите на митинг са тук, с цел да кажат - "Не на страха, на който се опира мафията ", както и "за да желаяме почтени избори и машинно гласоподаване, с цел да не може мафията да се самовъзпроизвежда ".

Румен Радев предизвести, че в идващите дни мафията ще сее ерес, ще очерня водачите на митинга, ще провежда контрапротести и провокации, ще внушава, че протестиращите са платени. След това попита събралите се жители дали са платени, а те дадоха отговор с крясъци - "Не ". И добави, че платените митинги са там, където са рейсовете. Той приключи изказването си с репликата, с която завърши и вчерашното си послание към протестиращите - "Мутри - вън! ".

Във връзка с митинга, проведен от партия ГЕРБ довечера пред Министерски съвет, президентът Радев се обърна към събралото се голям брой с молба да не бъдат никога нападателни "към нашите братя и сестри ", които са "там от насила и боязън ". И прикани жителите - "нека им помогнем да се освободят от страха и от принудата, уверен съм, че те ще го създадат скоро ".

От 19:00 пред Министерския съвет се организира и митинг в поддръжка на държавното управление.

Постепенно пред постройката на Министерския съвет започнаха да се събират и последователите на ГЕРБ и държавното управление. Протестиращите в поддръжка на премиера носят плакати "Аз съм мутра ". Те скандират "Бойко ".

Привържениците на държавното управление декларират, че са тук, с цел да защитят достиженията на ръководството. Пред Министерския съвет са пристигнали и членове и симпатизанти на ГЕРБ от страната.

Министри от кабинета Борисов излязоха на контрапротеста в поддръжка на държавното управление.

При хората, подкрепящи кабинета на премиера, пристигнаха ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева, общественият министър Деница Сачева, министърът на туризма Николина Ангелкова, ръководителят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова, министърът на земеделието и храните Десислава Танева, Красимир Велчев, и други.

Контрапротестиращите желаеха оставката на президента Румен Радев.

Някой трансформира президентството във компания за лобизъм, съобщи пред събралите се симпатизанти и поддръжници ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева, която уточни,че е тук като жител. Бъдете рационални, някой желае да ни отклони от Европа, от битката с проведената престъпност, разгласи тя. Но увери, че министър председателят води страната по европейския й път.

Щяхме да ви спрем да дойдете тук, в случай че господин Радев не беше нарекъл над един милион български жители "мутри ", включи се депутатът Тома Биков.

Аз не съм мутра, моето семейство не са мутри, заявява Караянчева.

Тук сме и, с цел да попитаме Радев - къде "вън ", разгласи още Биков, връщайки се към думите на президента. Той заявява, че ГЕРБ няма да разреши на Васил Божков, на престъпния контингент да вземат властта.

В името на България би трябвало да се обединим, само че не би трябвало да отстъпваме пред тези, които желаят да разделят нацията, да върнат страната там, където беше - най-бедната страна в Европа, продължи депутатът. Тома Биков предизвести Отечествения фронт, който, по думите му, се образува против ГЕРБ, че този път няма да им се получи.

Ние в никакъв случай, никого не сме ненавиждали, ние работим за България, ние не сме мутри, ние, всички - градовете, селата - всички служим единствено на България, няма разследваща информация, която да предаваме на други служби, пръв взе думата депутатът Маноил Манев. Той добави, че няма "свещени " хора и, когато ГЕРБ бърка, си признава грешките. Разделителят на обществото е на "Дондуков " 2, не е тук, разрешава си да ни дели на хубави и неприятни, уточни Манов. Той прикани митингуващите да извикат българско "ура ", тъй като "ние не водим войни, ние сме тук, с цел да покажем, че има повече от един милион, които поддържат премиера и неговото държавно управление. България е единствено една, за всички нас, безапелационен беше Манов.

В изявлението си ръководителят на Народно събрание уточни също, че през днешния ден са тук, с цел да се чуе и гласът на последователите на ГЕРБ. Караянчева отбрани и НСО като акцентира, че в службата има изключителни експерти, само че, когато получаваш разнородни сигнали, се срутва престижът на една институция.

Елате на светлата страна, елате при нас, тъй като това е европейският път на България, предложения присъстващите на контрапротеста от отсрещната страна ръководителят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова. Няма да изоставим българските жители, увери тя. Няма да подадем оставка под натиска на тези, които просто са зажаднели за власт, заявява Дариткова.

Думата взеха и министри, измежду които Деница Сачева, Десислава Танева, които подчертаха положителните политики на държавното управление.Те не пропуснаха да кажат, че Борисов строи пътища, автомагистрали, а не разграничителни линии.



Гешев: Ще сезираме Европейска комисия, Екологичен потенциал за невиждан напън върху прокуратурата

Христо Иванов не беше позволен до брега на парцел, обвързван с Доган
Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза митинг.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
82 коментара Водещи  България към този момент е в чакалнята на еврозоната България към този момент е в чакалнята на еврозоната  Два митинга на метри един от различен - в поддръжка на кабинета и на Радев Два митинга на метри един от различен - в поддръжка на кабинета и на Радев  Борисов: Ето го продължението на сюжета Борисов: Ето го продължението на сюжета  Съдът в Турция позволи смяна на статута на Съдът в Турция позволи смяна на статута на " Света София " в Истанбул  1 Без спиране в изплащането на инвалидните пенсии  1 До 36 000 лв. бонус за ректор на ВУЗ  1 220 камери на КАТ от през днешния ден наблюдават за високи скорости --> Пaрите ни  Без спиране в изплащането на инвалидните пенсии Без спиране в изплащането на инвалидните пенсии  До 36 000 лв. <a href=бонус за ректор на ВУЗ " /> До 36 000 лв. бонус за ректор на ВУЗ  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  От през днешния ден: Без нощни заведения, спорт без аудитория, празненства до 30 души - Теми в развиване | Vesti.bg - https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/ot-dnes-bez-diskoteki-sport-bez-publika-praznenstva-do-30-dushi-6112097 От през днешния ден: Без нощни заведения, спорт без аудитория, празненства до 30 души - Теми в развиване | Vesti.bg - https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/ot-dnes-bez-diskoteki-sport-bez-publika-praznenstva-do-30-dushi-6112097  <br> Гешев: Безпрецедентен напън върху прокуратурата <br>
Гешев: Безпрецедентен напън върху прокуратурата
 От какво се тормози най-вече всяка зодия в любовта От какво се тормози най-вече всяка зодия в любовта  Билката, която ще ви помогне след приложимост на алкохол Билката, която ще ви помогне след приложимост на алкохол Виц на деня Млад мъж към русата си брачна половинка: - Защо тази чорба е без месо? - Не знам. Приготвих я тъкмо по готварската книга, която е останала…
Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Последни  Певицата ДесиСлава е с ковид Певицата ДесиСлава е с ковид Това удостовери самата изпълнителка с пост в обществената мрежа Фейсбук  Учени откриха нов признак на COVID-19 Учени откриха нов признак на COVID-19 Учените акцентират, че това са единствено първите стадии на проучването  Без възбрана за идващите от 70 страни във Англия Без възбрана за идващите от 70 страни във Англия Милиони британци ще могат да отидат на лятна почивка, без да се постанова се слагат под карантина след завръщането си  Нидерландия изправя Русия на съд поради полет MH17 Нидерландия изправя Русия на съд поради полет MH17 Роднините на нидерландски жертви подадоха тъжба с искане Русия да поеме отговорност за случая, който умъртви всички на борда  Майкъл Джаксън Майкъл Джаксън се страхувал от ликвидиране дни преди гибелта му Това разкрива скришен дневник на Краля на поп музиката  От 14 юли - в Гърция единствено с отрицателен текст за COVID-19 От 14 юли - в Гърция единствено с отрицателен текст за COVID-19 Това е една от спомагателните ограничения, взети по време на съвещанието на гръцкия министър председател с отрасловите министри  <p>След Брекзит: &quot;Пожарен&quot; фонд, предизвестие за бизнеса&nbsp;</p> Европейски Съюз с " пожарен " фонд за последствията от Брекзит, Барние предизвести бизнеса Очаква се държавното управление на Борис Джонсън да показа преразгледани проекти за своята гранична политика през идната седмица  Дигиталната реклама в България надвиши 122 млн. лв. Дигиталната реклама в България надвиши 122 млн. лв. 19,4% e растежът на чистия размер на вложенията, съгласно изследването AdEx 2019 на IAB България  " Пътна полиция " с акция против високата скорост Ще се правят и инспекции и за шофиране след използването на алкохол и опиати  Къде мобилният интернет е най-скъп и къде най-евтин Къде мобилният интернет е най-скъп и къде най-евтин Има ясно разделяне сред страните във връзка с цените на мобилните данни  Затварят за свиждания обществените услуги с целодневна грижа Затварят за свиждания обществените услуги с целодневна грижа Близките на настанените ще могат да получават информация по телефон, е-поща или различен, изключващ пряк контакт  „ Излекувани “ в „ Темата на NOVA “ „ Излекувани “ в „ Темата на NOVA “ Истории от първо лице за живота след ковид  Интересът към компютрите се завръща, само че за малко Интересът към компютрите се завръща, само че за малко Покупките на нови устройства се усилват макар пандемията  <p>Прокуратурата откри нарушавания при градежа на небостъргачa &quot;I tower&quot;</p> Прокуратурата откри нарушавания при градежа на небостъргачa " I tower " в столицата Издадени са две заповеди за прекъсване на осъществяването на градежите  Николов: Кандидатстване единствено с матура е късмет за висшето ни обучение
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР