България Два протеста на метри един от друг, сблъсъци, арестувани

...
България Два протеста на метри един от друг, сблъсъци, арестувани
Коментари Харесай

Два протеста на метри един от друг, сблъсъци, арестувани

България Два митинга на метри един от различен, конфликти, задържани Привърженици на президента и последователи на кабинета излязоха на митинги през днешния ден 10 юли 2020, 18:54  Честит имен ден на всички, които носят имената...
Честит имен ден на всички, които носят имената...

" Пирогов " приключи контракта с компанията, доставяла развалена храна
 България към този момент е в чакалнята на еврозоната
България към този момент е в чакалнята на еврозоната
 Висш съдебен съвет изиска незабавна среща с президента
Висш съдебен съвет изиска незабавна среща с президента
 Борисов: Ето го продължението на сюжета
Борисов: Ето го продължението на сюжета
 Гешев: Ще сезираме Европейска комисия, Екологичен потенциал за невиждан напън върху прокуратурата
Гешев: Ще сезираме Европейска комисия, Екологичен потенциал за невиждан напън върху прокуратурата
 Българска социалистическа партия внесе трети избор на съмнение против държавното управление
Българска социалистическа партия внесе трети избор на съмнение против държавното управление
 Обвинения за Милушев и Узунов
Обвинения за Милушев и Узунов

о конфликти и арести се стигна при митингите в центъра на София в петък вечерта. Напрежението ескалира няколко часа след началото на демонстрациите. Оформиха се два обособени лъча на протестиращи.

В региона сред булевардите "Раковски " и "Дондуков " протестиращите пропуснаха трамваите, само че замерваха с бутилки рейсове с стачкуващи от митинга пред Министерския съвет. Полицията арестува двама души от протестиращите след тази провокация.

Вторият арест беше посрещнат с бурни викания от страна на стачкуващите.

Полицията овладя напрежението и разчисти кръстовището, написа БГНЕС. От Столична дирекция на вътрешните работи приканиха жителите да не нарушават публичния ред.

ВИЖТЕ СНИМКИ В ГАЛЕРИЯТА

Малко откакто завърши речта на премиера Бойко Борисов пред симпатизанти на ГЕРБ през днешния ден, няколко души от митинга пред президентството пробваха да пробият полицейския кордон, който не разрешава контакт сред хората. Чуваха се викания и мятане на бомбички, осведоми Българска национална телевизия.

Полицаи се намесиха, с цел да успокоят напрежението. При изтеглянето на протестиращите пред Министерския съвет се стигна до конфликт с полицията, написа Българска телеграфна агенция.

Според Българска национална телевизия след привършване на митинга пред Министерски съвет, присъстващите пред Ларгото се обърнали към протестиращите пред президентството с думите "Довиждане, тръгваме си! " Това ги е провокирало да се опитат да пробият кордона от служители на реда, с цел да отговорят на митинга на симпатизантите на ГЕРБ.

Част от последователите на държавното управление се насочиха към площад "Свети Александър Невски ".

Привържениците на президента Радев потеглиха по "Цар Освободител " към Народното събрание и Орлов мост, който блокираха, след което още веднъж по същия маршрут се завърнаха пред постройката на Министерския съвет. Движението беше спряно за не повече от час и на "Дондуков ", и на "Орлов мост ", осведоми "DarikNews ".

След това част от протестиращите против държавното управление блокираха бул. "Васил Левски " в региона на Народната библиотека, съобщи Агенция "Фокус ". Там бяха паркирани рейсовете, с които пристигнаха част от участниците в митинга в поддръжка на държавното управление.

Полицията изтласка на тротоарите протестиращите, с цел да премине рейс със симпатизанти на ГЕРБ. При прекосяването на рейса някои хвърлиха бутилки.

Един от стачкуващите описа пред NOVA, че е бил обичай откакто е споделил неприятни думи за Българска социалистическа партия. Не съумя да уточни обаче от коя част от протестиращите е бил атакуван.

Протестиращите пред "Орлов мост " се разделиха на две. Около 21:20 ч. част от протестиращите се насочиха към постройката на Българска национална телевизия. Други се насочиха към Народното събрание. Полицейски кордон пренасочваше протестиращите в региона на Националната библиотека.

Към 9.45 протестиращите в поддръжка на президента Радев още веднъж се събраха в така наречен "Триъгълник на властта ".

Малко преди 23 часа, след опит за продупчване на полицейския кордон, заваляха стъклени бутилки. Има и ранени служители на реда. Около петима души са задържани. След това протестиращите бяха изтласкани от полицията от "Дондуков " 1, осведоми NOVA.

По мотив нападенията над рейсовете, превозили симпатизанти на кабинета, от Политическа партия ГЕРБ излязоха с декларация:

"Тази вечер след приключването на митинга на членове и симпатизанти на Политическа партия ГЕРБ в поддръжка на премиера Борисов и политиките на държавното управление, ултраси и платени провокатори нападнаха рейсовете, с които трябваше да се приберат участниците.

Върху рейсовете беше осъществен същински разгром. Стъклата им бяха изпочупени с камъни. Към момента няма потърпевши членове и симпатизанти на Политическа партия ГЕРБ, само че това се дължи само на щастлива случайност.

От Политическа партия ГЕРБ остро осъждаме сходни дейности, се написа в декларацията.

След довечера излиза наяве, че този, който назовава законно определеното държавно управление „ мутри “, си служи с мутренски начини за дестабилизация на страната освен това в исторически миг за страната – приемането на България в чакалнята на еврозоната.

Настояваме неотложно президентът Румен Радев, Корнелия Нинова, Румен Петков, Татяна Дончева, Христо Иванов, Арман Бабикян, Велислав Минеков, Николай Хаджигенов, Мая Манолова и всички останали, които размахваха юмруци и междинни пръсти да поемат политическата отговорност за тези вандалски дейности. Президентът Румен Радев е задължен да излезе и да призове всички платени провокатори да се приберат от улицата. Ако не го направи, то ще считаме, че той е главния подстрекател за тези умишлени дейности. Той беше този, който излезе и подвигна пестник против народа.

Призоваваме органите на реда да защитят спокойно протестиращите ".

Позиция пристигна и от Президентството.

"Управляващите дължат отговор на целия народ за вихрещата се корупция и проваленото си ръководство ", обявиха в публична позиция от Президентството.

"Призивът на президента към жителите беше изрично явен: "Не бъдете никога нападателни към нашите братя и сестри, които са от другия край. Те са там от насила и от боязън. Нека им помогнем да се освободят от страха и принудата. Убеден съм, че те ще го създадат скоро ", съобщи Румен Радев пред протестиращите. "

Обвинения за Милушев и Узунов

Борисов: Ето го продължението на сюжета

Радев: Нека ми се възстановят пълномощията за НСО

Радев измежду протестиращите: Мутри – вън.

Борисов за митинга: Искат да попречат да влезем в ERM 2

Два митинга се организираха в центъра на София,

единият бе в поддръжка на президента Румен Радев и искане за оставката на държавното управление, а другият – в поддръжка на държавното управление на Бойко Борисов и искане за оставката на президента.

Кордон от полиция разделяше двата митинга.

Протестите са разследване на зародилото през вчерашния ден неодобрение след арестите на съветници на президента и претърсванията от страна на прокуратурата в институцията.

Протестът в поддръжка на президента стартира още в 15.00 часа, когато пред "Дондуков 2 " започнаха да се събират хора. Постепенно пространството сред Президентството и Археологическия музей стартира да се изпълва с жители. Сред тях има както младежи на към 20-30 години, по този начин и представители на по-възрастното потомство. Хората съвсем нямат плакати, нямат партийни флагове, а развяват българския трибагреник.

В 18:30 часа към протестиращите още веднъж се причисли и президентът Румен Радев.

Той беше посрещнат с бурни овации от жителите и викания "Радев ".

"Няма да се разделяме! Не сме тук, тъй като сме идентични. Тук сме, с цел да защитим свободата си. За да бъдем себе си, първо би трябвало да сме свободни. Имаме ясно кредо – независимост, правда, правдивост за всеки един в България. Да кажем "не " на политическите репресии и на произвола, на популизма, който убива правовата страна ", съобщи Радев.

"България не е благосъстоятелност на олигарсите – тя е за всички нас. Тук сме, с цел да желаяме почтени избори и машинно гласоподаване ", сподели още президентът.

И добави: "Европа не може повече да гледа на България с необятно затворени очи ".
Протести под прозорците на властта  митинг радев борисов софия  митинг радев борисов софия  митинг радев борисов софия  митинг радев борисов софия
"Протестът против българската мафия се трансформира в акция и няма мощ, която да ни спре, стига да сме мъдри и непреклонни, по тази причина би трябвало да заявим ясно нашите правила ", сподели още Радев.

"Няма да повторим грешките от 2013 година, няма да се разделяме на леви и десни, на сини и червени, на русофили и русофоби, на американофили и американофби, няма да се разделяме на българи и турци, както някои в своето изтощение се пробват още веднъж да разиграват етническата карта, няма да го допуснем, тъй като имаме ясно кредо: Свобода, правда, правдивост за всеки един в България. Не сме тук, тъй като сме идентични, тук сме, с цел да защитим свободата си. Тук сме, с цел да кажем: Не на политическите репресии, не на прокурорския рекет, не на произвола, не на популизма, който убива правото и правовата страна ", сподели президентът Радев.

По думите му, през днешния ден на площада се взема решение бъдещето на България - "не във Facebook, не на масата, а точно тук ". И добави, че през днешния ден и в идващите дни "ще напишем историята, от която няма да се срамим - всички дружно! ".

Президентът добави, че излезлите на митинг са тук, с цел да кажат - "Не на страха, на който се опира мафията ", както и "за да желаяме почтени избори и машинно гласоподаване, с цел да не може мафията да се самовъзпроизвежда ".

Румен Радев предизвести, че в идващите дни мафията ще сее ерес, ще очерня водачите на митинга, ще провежда контрапротести и провокации, ще внушава, че протестиращите са платени. След това попита събралите се жители дали са платени, а те дадоха отговор с крясъци - "Не ". И добави, че платените митинги са там, където са рейсовете. Той приключи изказването си с репликата, с която завърши и вчерашното си послание към протестиращите - "Мутри - вън! ".

Във връзка с митинга, проведен от партия ГЕРБ довечера пред Министерски съвет, президентът Радев се обърна към събралото се голям брой с молба да не бъдат никога нападателни "към нашите братя и сестри ", които са "там от насила и боязън ". И прикани жителите - "нека им помогнем да се освободят от страха и от принудата, уверен съм, че те ще го създадат скоро ".

Към митинга се причислиха и представители на "Да, България " и "Демократична България ". Протест в отбрана на президентската институция имаше и в Пловдив.



От 19:00 пред Министерския съвет се организира и митинг в поддръжка на държавното управление.

Постепенно пред постройката на Министерския съвет започнаха да се събират и последователите на ГЕРБ и държавното управление. Протестиращите в поддръжка на премиера носят плакати "Аз съм мутра ". Те скандират "Бойко ".

Привържениците на държавното управление декларират, че са тук, с цел да защитят достиженията на ръководството. Пред Министерския съвет са пристигнали и членове и симпатизанти на ГЕРБ от страната.

Министри от кабинета Борисов излязоха на контрапротеста в поддръжка на държавното управление.

При хората, подкрепящи кабинета на премиера, пристигнаха ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева, общественият министър Деница Сачева, министърът на туризма Николина Ангелкова, ръководителят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова, министърът на земеделието и храните Десислава Танева, Красимир Велчев, и други.

Контрапротестиращите желаеха оставката на президента Румен Радев.

Някой трансформира президентството във компания за лобизъм, съобщи пред събралите се симпатизанти и поддръжници ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева, която уточни,че е тук като жител. Бъдете рационални, някой желае да ни отклони от Европа, от битката с проведената престъпност, разгласи тя. Но увери, че министър председателят води страната по европейския й път.

Щяхме да ви спрем да дойдете тук, в случай че господин Радев не беше нарекъл над един милион български жители "мутри ", включи се депутатът Тома Биков.

Аз не съм мутра, моето семейство не са мутри, заявява Караянчева.

Тук сме и, с цел да попитаме Радев - къде "вън ", разгласи още Биков, връщайки се към думите на президента. Той заявява, че ГЕРБ няма да разреши на Васил Божков, на престъпния контингент да вземат властта.

В името на България би трябвало да се обединим, само че не би трябвало да отстъпваме пред тези, които желаят да разделят нацията, да върнат страната там, където беше - най-бедната страна в Европа, продължи депутатът. Тома Биков предизвести Отечествения фронт, който, по думите му, се образува против ГЕРБ, че този път няма да им се получи.

Ние в никакъв случай, никого не сме ненавиждали, ние работим за България, ние не сме мутри, ние, всички - градовете, селата - всички служим единствено на България, няма разследваща информация, която да предаваме на други служби, пръв взе думата депутатът Маноил Манев. Той добави, че няма "свещени " хора и, когато ГЕРБ бърка, си признава грешките. Разделителят на обществото е на "Дондуков " 2, не е тук, разрешава си да ни дели на хубави и неприятни, уточни Манов. Той прикани митингуващите да извикат българско "ура ", тъй като "ние не водим войни, ние сме тук, с цел да покажем, че има повече от един милион, които поддържат премиера и неговото държавно управление. България е единствено една, за всички нас, безапелационен беше Манов.

В изявлението си ръководителят на Народно събрание уточни също, че през днешния ден са тук, с цел да се чуе и гласът на последователите на ГЕРБ. Караянчева отбрани и НСО като акцентира, че в службата има изключителни експерти, само че, когато получаваш разнородни сигнали, се срутва престижът на една институция.

Елате на светлата страна, елате при нас, тъй като това е европейският път на България, предложения присъстващите на контрапротеста от отсрещната страна ръководителят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова. Няма да изоставим българските жители, увери тя. Няма да подадем оставка под натиска на тези, които просто са зажаднели за власт, заявява Дариткова.

Думата взеха и министри, измежду които Деница Сачева, Десислава Танева, които подчертаха положителните политики на държавното управление.Те не пропуснаха да кажат, че Борисов строи пътища, автомагистрали, а не разграничителни линии.



Малко по-късно министър председателят Бойко Борисов отиде при симпатизантите на ГЕРБ които се бяха събрали да го поддържат пред постройката на Министерски съвет.

"Поздравявам и симпатизантите на президента Радев, през днешния ден е огромен ден за България ", сподели Борисов.

Той добави, че през днешния ден с Радев не са дружно и по тази причина не е благополучен, тъй като в този значим за България и ръководещи, и съпротива е трябвало да споделят насладата от вестта за участието на България в Банковия съюз.

"От през днешния ден към този момент няма да банкрутират по 10-12 и повече банки. ЕЦБ, Европейски Съюз, Банковият съюз и всички ние ще направляваме това да не се случва. Ползите са огромни за страната. Неслучайно там са всички "бели " страни. Истината е, че нищо не би трябвало да ни разделя. Това е най-гадното, което се случва сега. Цяла Европа ни се радва. Цял свят пишат: "България, Хърватия и Дания " са вътре в европейския валутен механизъм. Българският лев е закрепен на точната цифра 1.955, което ние искахме. На този ден ние би трябвало да сме дружно с президента Радев и дружно да се радваме за триумфите на България, а не да ни разделя полиция. Хората в Европа няма да схванат за какво в подобен прекрасен ден за България има два митинга. Това ли желаеме? Така ли желаеме да се обединим? Правилно е всички да се хващаме на работа, а не всяка вечер да задръстваме града ", добави той.

Въпреки това, министър председателят благодари на излезлите на протестен протест симпатизанти на ГЕРБ, тъй като по думите му по този метод демонстрират, че и те могат, когато желаят, да затворят улици.

"Но това ще докара ли до нещо хубаво? Ще докара ли до повишение на приходите, разцвет, по-голям Брутният вътрешен продукт и повече работни места? Вместо да викате за президента Радев: "Оставка ", вие викайте "Единство ". И на Народното събрание написа: "Съединението прави силата ", означи Борисов.

Гешев: Ще сезираме Европейска комисия, Екологичен потенциал за невиждан напън върху прокуратурата

Христо Иванов не беше позволен до брега на парцел, обвързван с Доган
Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза Източник: митинг.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
289 коментара Водещи  292 са новите случаи на ковид в България 292 са новите случаи на ковид в България  Два митинга на метри един от различен, конфликти, задържани Два митинга на метри един от различен, конфликти, задържани  България към този момент е в чакалнята на еврозоната България към този момент е в чакалнята на еврозоната  Какво ще е времето през уикенда Какво ще е времето през уикенда  1 Без спиране в изплащането на инвалидните пенсии  1 До 36 000 лв. бонус за ректор на ВУЗ  1 220 камери на КАТ от през днешния ден наблюдават за високи скорости --> Пaрите ни  Без спиране в изплащането на инвалидните пенсии Без спиране в изплащането на инвалидните пенсии  До 36 000 лв. <a href=бонус за ректор на ВУЗ " /> До 36 000 лв. бонус за ректор на ВУЗ  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  България към този момент е в чакалнята на еврозоната - България | Vesti.bg България към този момент е в чакалнята на еврозоната - България | Vesti.bg  <br> Гешев: Безпрецедентен напън върху прокуратурата <br>
Гешев: Безпрецедентен напън върху прокуратурата
 От какво се тормози най-вече всяка зодия в любовта От какво се тормози най-вече всяка зодия в любовта  Билката, която ще ви помогне след приложимост на алкохол Билката, която ще ви помогне след приложимост на алкохол Виц на деня Облякох си ризка на цветчета! Погледнах се в огледалото: цветна градина - декар, декар и половина... Не жена, а парцел!!! Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Последни  <p>В Сърбия протестиращи щурмуваха парламента</p> В Сърбия протестиращи щурмуваха Народното събрание Снощният изблик на принуждение беше третият за общо четирите до момента вечери на митингите в сръбската столица  Как да си създадем анимиран аватар във Фейсбук Как да си създадем анимиран аватар във Фейсбук Социалната мрежа предлага безвъзмездна функционалност за персонален рисуван аватар  COVID-19: РЗИ ревизира заведения и молове в София COVID-19: РЗИ ревизира заведения и молове в София Поводът е фрапантният скок на нови случаи на инфектирани с ковид  Певицата ДесиСлава е с ковид Певицата ДесиСлава е с ковид Това удостовери самата изпълнителка с пост в обществената мрежа Фейсбук  Учени откриха нов признак на COVID-19 Учени откриха нов признак на COVID-19 Учените акцентират, че това са единствено първите стадии на проучването  Джони Деп в съда: Никога не съм удрял жена Джони Деп в съда: Никога не съм удрял жена Деп твърди, че обвиняванията, повдигнати от Хърд са „ машинация ”  Без възбрана за идващите от 70 страни във Англия Без възбрана за идващите от 70 страни във Англия Милиони британци ще могат да отидат на лятна почивка, без да се постанова се слагат под карантина след завръщането си  Нидерландия изправя Русия на съд поради полет MH17 Нидерландия изправя Русия на съд поради полет MH17 Роднините на нидерландски жертви подадоха тъжба с искане Русия да поеме отговорност за случая, който умъртви всички на борда  Майкъл Джаксън Майкъл Джаксън се страхувал от ликвидиране дни преди гибелта му Това разкрива скришен дневник на Краля на поп музиката  Съдът в Турция позволи смяна на статута на " Света София " в Истанбул От 1934 г църквата " Света София " е със

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР