България ДПС: ГЕРБ приеха предложението за отворено финансиране на партиите

...
България ДПС: ГЕРБ приеха предложението за отворено финансиране на партиите
Коментари Харесай

ДПС: ГЕРБ приеха предложението за отворено финансиране на партиите

България Движение за права и свободи: ГЕРБ одобриха предлагането за отворено финансиране на партиите Това сподели ръководителят Мустафа Карадайъ след среща с парламентарната група на ГЕРБ  Жанета Нейкова 19 юни 2019, 10:02  Движение за права и свободи: ГЕРБ одобриха предлагането за отворено финансиране на партиите Източник: БГНЕС
т ГЕРБ се съгласиха за отворено финансиране на политическите партии, тъй като и те са съгласни, че с 1 лев дотация няма по какъв начин партиите да финансират активността си и акциите си.

Това сподели пред публицисти, след среща с парламентарната група на ГЕРБ в Народното събрание, ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

Българска социалистическа партия желаят разискване на дотациите, ГЕРБ и Оперативна програма отхвърлиха

На въпрос дали по този метод партиите няма да станат подвластни от бизнеса, Карадайъ разяснява: "Партиите по някакъв метод ще действат и ще финансират своята активност, нашето предложение е да бъде обществено, да няма анонимни дарения. Мисля, че е правилно нашето предложение. Все отново да има и гласност във финансирането на политическите партии и да се знае от кои юридически и физически лица се получава дарението ".

Той посочи, че

през вчерашния ден Движение за права и свободи са внесли предложенията си за промени в субсидирането на политическите партии и уточни, че от ГЕРБ са ги поканили на среща, която се е провела тази заран в Народното събрание.

"Според нас няма разлика сред 1 лев и 0 лв. дотации на политическите партии, тъй като партиите с един лев дотация не могат да финансират нито активността си, нито акциите. Затова ние предложихме американския модел на отворено финансиране на партиите с нула лв. дотация ", изясни Карадайъ.

Той осведоми, че втората тематика от тяхното предложение е да се сътвори фонд за създаване и освобождение от такси в общинските и държавни детски градини.

"Първата вноска от фонда, да бъдат спестените средства от дотациите на политическите партии. Както министър председателят господин Бойко Борисов предложи сред половин милиард и един милиард лв. да има във фонда за създаване на детски градини, а останалата част да се внесе с разпореждане на Министерски съвет ", посочи Карадайъ. По думите му третото предложение е да се освободят от Данък добавена стойност книгите и учебниците.

В срещата с ГЕРБ взе участие и националният представител Делян Пеевски. На въпрос дали би вложил в ТЕЦ-а на Доган, Пеевски сподели: "Винаги бих вложил в план на господин Доган ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР