България досега винаги е била последователна в подкрепата си за

...
България досега винаги е била последователна в подкрепата си за
Коментари Харесай

България ще подкрепи преговорите за присъединяване на Северна Македония към ЕС

България до момента постоянно е била поредна в поддръжката си за европейската вероятност на Република Северна Македония, означи министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата си в Скопие с президента на Република Северна Македония Стево Пендаровски, заяви пресслужбата на Министерския съвет.
Българският министър председател уточни, че България е готова да окаже мощна поддръжка за започване на договаряния за присъединение към Европейския съюз през октомври 2019 година В същото време чакаме до тогава да има забележим прогрес и резултати от работата на мултидисциплинарната експертна комисия по въпросите от общата ни история, добави министър-председателят Борисов. Българският министър председател и президентът на Република Северна Македония се сплотиха към разбирането, че политиците не би трябвало да се месят в работата на комисията.
Премиерът Борисов посочи смисъла на осъществяването на Договора за другарство, добросъседство и съдействие, който беше подписан през август 2017 година в Скопие. Според българския министър-председател практическата работа, която следва от този документ може да донесе доста положителни резултати за двустранните ни връзки.
Министър-председателят Борисов даде образец с идното по-късно през днешния ден разкриване на възобновения монумент на полковник Константин Каварналиев. Важно е това да не остане изолиран случай, а да е единствено стъпка в посока на създаване на общо бъдеще на основата на общото ни минало, сподели още министър председателят Борисов.
Министър-председателят Бойко Борисов и президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски разискаха опциите за ускорено създаване на Коридор номер 8, който е от извънредно значение за транспортната съгласуваност в района. В рамките на диалога беше подчертано и върху огромния капацитет в областта на туризма, който могат да доразвиват двете страни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР