България допусна загуба с 2:3 гейма от Япония във втората

...
България допусна загуба с 2:3 гейма от Япония във втората
Коментари Харесай

Отборът на България загуби от Япония в Лигата на нациите

България позволи загуба с 2:3 гейма от Япония във втората си среща от шампионата от Волейболната лига на нациите във Варна.

След тази среща националите ни имат три победи и пет загуби и 8 точки в актива си.

Победата бе трета за Япония в конкуренцията, като азиатците имат 5 загуби и 8 точки.

Силвано Пранди направи три промени в стартовия състав на България спрямо вчерашния дуел с Австралия. За България срещата започнаха Георги Братоев, Красимир Георгиев, Мартин Атанасов, Светослав Гоцев, Розалин Пенчев, Цветан Соколов и либеро Владислав Иванов.

Срещата стартира извънредно оспорвано, а резулататът, който до първото техническо спиране бе изравняван 7 пъти, се движеше точка за точка

След неточност на японците при осъществяването на начален удар България взе първата част с 25:22.

В началото на втората част японците влязоха по-добре и поведоха с 3:0. След 7:4 за Япония националите ни осъществиха 4 следващи точки и освен изравниха при 7:7 със страхотна обсада, само че и поведоха с 8:7 след сполучлива офанзива на Мартин Атанасов

След 18:12 за Япония националите ни направиха серия от четири следващи точки и понижиха пасива си до единствено 2 точки - 16:18. В края на гейма обаче Япония сподели страхотна игра в офанзива и отбрана и осъществя пет следващи точки и поведе с 24:18. Гостите умерено затвориха втората част с 25:19 след неточност на Тодор Скримов при осъществяване на начален удар.

В началото на третата част след две изравнявания България поведе с 4:2, само че позволи равнене при 4:4. Последва серия от три следващи точки на националите ни, най-много поради страхотната обсада на българите, и те поведоха с 7:4, а при първото техническо спиране резултатът бе 8:6 за домакините. Японците незабавно изравниха при 8:8, само че България съумя да си върне задатъкът от 2 точки - 10:8.

След 12:11 за България националите ни означиха четири следващи точки, две от които от начален удар на Николай Учиков и поведоха с 16:11 при второто техническо спиране. След спирането българите демонстрираха най-хубавите си оръжия в офанзива и на обсада и дръпнаха със 8 точки при 23:15 и умерено взеха третата част с 25:16.

Домакините започнаха доста добре четвъртата част и поведоха с 3:1, само че позволиха равнене при 5:5 При второто техническо спиране резултатът бе 16:10 за азиатците. След спирането резултатът се движеше точка за точка до 15:20 за гостите, след което Япония осъществя три следващи точки и поведе с 23:15. Националите ни съумяха в края да отбележат три следващи точки, само че Япония съумя да вземе гейма с 25:19 и всичко щеше да се реши с тайбрек.

Тайбрекът стартира с две равенства, след които гостите поведоха с 2 точки при 4:2, само че националите ни изравниха незабавно резултата. Последваха три изравнявания на резултата, а при промяната на игралните полета гостите водеха с 8:7.След несполучлива българска офанзива японците поведоха с 3 точки при 13:10, само че домакините изравниха при 14:14. Последваха 5 изравнявания на резултата, а японците се оказаха по-съобразителни и съумяха да измъкнат тайбрака с 21:19 и надлежно мача с 3:2.

Днес са последните срещи от шампионата. От 17.00 играят Австралия и Япония, а от 20.40 часа е срещата сред България и Италия.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР