България Дончев за паниката в Сливен: Има замесени политици Вицепремиерът

...
България Дончев за паниката в Сливен: Има замесени политици Вицепремиерът
Коментари Харесай

Дончев за паниката в Сливен: Има замесени политици

България Дончев за суматохата в Сливен: Има забъркани политици Вицепремиерът уточни, че доколкото знае става въпрос за съдружен сътрудник на левицата в няколко формата за локалните избори 9 октомври 2019, 09:24  Дончев за суматохата в Сливен: Има забъркани политици
Дончев за суматохата в Сливен: Има забъркани политици
 Потърпевши:
Потърпевши: " Астрал Холидейз " дължи близо 400 000 лв.
 Обвиняват някогашния легионер в убийството на фелдшера
Обвиняват някогашния легионер в убийството на фелдшера
 Синдикатите желаят по-високо възнаграждение за нощния труд
Синдикатите желаят по-високо възнаграждение за нощния труд
 Продължава следствието на случая с български моряк
Продължава следствието на случая с български моряк
 Спират медикаментите с ранитидин
Спират медикаментите с ранитидин
 Откриха мъртвец на фелдшер, задържаха някогашен легионер след 7 часа гонене
Откриха мъртвец на фелдшер, задържаха някогашен легионер след 7 часа гонене
 Синдикатите стартират акция „ Заедно да защитим труда си! ”
Синдикатите стартират акция „ Заедно да защитим труда си! ”

ма външни и вътрешни сили, които са забъркани. Това тече най-малко от половин година и не е толкоз почтено, колкото наподобява на пръв взор. Това не е следващата цифрова дивотия.

Така вицепремиерът Томислав Дончев разяснява в предаването "Здравей, България " по NOVA суматохата в Сливен и Ямбол, при която родители опразниха три учебни заведения от боязън, че ще им бъдат отнети децата.

Паника измежду ромите в Сливен, прибраха си децата за минути

Той изясни, че Министерство на вътрешните работи и прокуратурата работят по тематиката.

Дончев е безапелационен, че отнемането на дете е последна мярка, когато детето живее в рискови за здравето и живота му условия – рядка, фрапантна мярка, която е обект на правосъден надзор.

Дали има забъркани политици – Дончев е уверен, че има.

"Поне няколко кандидат-кмета и една политическа мощ са ангажирани, сподели той и добави, че доколкото знае е съдружен сътрудник на левицата в няколко формата за локалните избори ".

(Още по тази тематика вижте и малко по-долу).

Дончев разяснява и хода на предизборната акция за локалния избор и държанието на Волен Сидеров в последните дни.

Вицепремиерът е уверен, че от мръсна акция страда демокрацията. Той съобщи, че съдружното ръководство нито е елементарно, нито е просто и за жалост изисква взаимни отстъпки.

Скандал със Сидеров в ефира на Българска национална телевизия, влезе жандармерия

Според Дончев медийната среда в България е надълбоко болна.

Той разяснява и тематиката със завода на "Фолксваген ".

"В договарянията за предстоящ цех на "Фолксваген " у нас страната направи всичко допустимо, което можеше да се направи – от Владислав Горанов до елементарния служител. Единственото, което ни е ограничавало е европейското законодателство ", уточни вицепремиерът.

Автомобилният колос към този момент основа дъщерно сдружение в Турция, което се възприема като по-нататъшна стъпка към построяването на цех в Маниса, покрай пристанището Измир.

"Фолксваген " записва компания в Турция

"Темата с огромна инвестиция за произвеждане на коли въобще не е затворена, уточни Дончев и заяви, че от "Фолксваген " публично писмо, че България е отпаднала като капиталова дестинация няма.

"Ако не е "Фолксваген " ще е някой различен. На България й е пристигнало времето. България има над 200 заводи, които създават автомобилни съставни елементи. Убеден съм, че рано или късно тази централизация ще докара до това България да има огромна инвестиция в производството на коли ", безапелационен бе Томислав Дончев.

Днес ситуацията в Сливен, Ямбол и Карнобат е към този момент спокойна и множеството възпитаници са в класните стаи.

"Всичко пристигна от "Факултета” в София. Пратиха ми клип, който ни стресна ", съобщи пред NOVA Бойко, който е един от първите разбрали за слуховете.

"Паниката малко по-малко минава. Кметът ни сподели, че няма такова нещо. Нормално е да се уплашим. Комшиите ни споделиха, че има проверяващи и да отидем да си вземем децата ", описа различен татко.

"В учебното заведение се образоват към 1290 деца. След 10:30 в понеделник родителите пристигнаха и ги взеха ", разясни шефът на ОУ "Братя Миладинови Митко Митев.

"Това е операция и неуравновесеност. След случката се срещнахме с институциите. Разяснихме, че това е просто слух ", съобщи пасторът Румен Белев.

Представителят на Агенция "Социално подкрепяне " – Сливен Стойка Колева разясни, че обществените служби работят само в посока на поддръжка на детето и фамилията.

Градският прокурор Иван Иванов съобщи, че е формирано досъдебно произвеждане за втълпяване на погрешни изказвания. Ако бъдат хванати хората, които са пуснали слуховете, могат да получат от 2 до 5 години затвор.



Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР