България доказа, че като страна на първа линия може да

...
България доказа, че като страна на първа линия може да
Коментари Харесай

Борисов: България доказа, че може да се справи с бежанския натиск


България потвърди, че като страна на първа линия може да се оправи с бежанския напън. Това казав Брюксел министър председателят Бойко Борисов преди началото на работната среща по въпросите на миграцията и даване на леговище. Министър-председателят уточни, че положителните резултати, които страната ни регистрира с опазването на външната граница на Европейски Съюз се дължат както на положителната работа на гранична полиция и ФРОНТЕКС, по този начин и на съглашението с Турция.

Борисов акцентира, че както страните в Европейски Съюз, по този начин и страните от Западните Балкани би трябвало да бъдат предпазени. Той напомни позицията на България, която ще изложи и на срещата – неотложно затваряне на външните граници на Европейски Съюз и наложителното прекосяване през граничните пунктове, релокацията на към този момент влезнали в територията на Европейски Съюз мигранти и дейна работа на споразуменията с трети страни.

Българският министър председател съобщи, че страната ни демонстрира по какъв начин сполучливо може да бъде предпазена външната ни граница и да се оправи с миграционната вълна. Той ще упорства като председателстващ Съвета на Европейски Съюз да бъде открито единодушие сред всички държави-членки по тематиката с миграцията.

Министър-председателят уточни, че България, като страна на първа линия, дружно с Гърция, Италия, Испания не може да се съгласи с позицията за връщане на към този момент намиращите се в Европа мигранти в страните на първа регистрация. Това би утежнило обстановката в тези страни посредством прехвърлянето им на двойни отговорности - по запазване на граници и грижи за бежанците на тяхна територия. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР