България днес избира новите 240 депутати в 49-ото Народно събрание.

...
България днес избира новите 240 депутати в 49-ото Народно събрание.
Коментари Харесай

Как и за какво гласуваха политиците на изборите за 49-ото Народно събрание

България през днешния ден избира новите 240 депутати в 49-ото Народно заседание. Политиците отидоха до урните, с цел да упражнят и своето право на избор. За какво гласоподаваха те?

Сред първите, дали своят вот на тези избори, още веднъж обичайно беше почетният ръководител на Ахмед Доган, който избра хартиената бюлетина. Той обаче беше сбит и само пожела триумф на всички партии, участващи в изборите.

Съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков , които се явяват на тези избори в коалиция с " Демократична България ", съобщи, че е дал своя вот, тъй като " осъзнах, че няма избавител и всичко зависи от всеки един от нас ", уточни той, както и за " естествени европейски пътища, обикновено европейско опазване на здравето и обикновено европейско обучение ". Петко упражни правото си на глас с машина.

Съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов от своя страна сподели, че е гласоподава за това " България да излезе от безпътицата и от политическата рецесия и да тръгне напред ". Той също гласоподава с машина.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов уточни, че е дал своя вот " по този начин, както гласоподават на всички места по целия либерален свят - с бюлетина ". И посочи защо е дал своя вот: " Трудното следва от на следващия ден. Ще би трябвало доста мъдрост от политиците, тъй като пети път се събираме да приказваме едно и също. Това е единственият излаз от рецесията. При тази ужасна война в Украйна и освен това извънредно преразпределяне на света, ние доста ясно би трябвало да стоим при демократичния свят ", посочи Борисов.

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ гласоподава в Кърджали и за разлика от почетния ръководител на партията, той избра машинното гласоподаване. " Ние подкрепяхме всеки български жител, който желае да упражни конституционното си право, никой по никакъв метод да не го лимитира даже с механически устройства ", съобщи водачът на Движение за права и свободи. " Взех бюлетина от машината. Дали от секционната комисия ще взема бюлетина, или от машината, изборът е мой ", акцентира Карадайъ.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР