България Директорът на Френската гимназия: Гъвкавостта на системата ни спаси

...
България Директорът на Френската гимназия: Гъвкавостта на системата ни спаси
Коментари Харесай

Директорът на Френската гимназия: Гъвкавостта на системата ни спаси в онлайн обучението

България Директорът на Френската гимназия: Гъвкавостта на системата ни избави в онлайн образованието " Учителите към този момент придобихме убеденост да прилагаме тази отдалечена форма ", споделя Емилия Богданова 12 юли 2020, 14:30  Директорът на Френската гимназия: Гъвкавостта на системата ни избави в онлайн образованието Източник: dir.bg
ак учебни заведения, преподаватели и възпитаници се оправиха с шоковата цифровизация в изолацията около ковид, по какъв начин образователното наличие се трансформира в цифрово, какви са провокациите пред новата образователна година - споделя шефът на Френската гимназия в София Емилия Богдановаа в изявление за dir.bg

Microsoft оказва помощ на българските учители да са „ в час “ с нововъведенията

Новата действителност в образованието с всички плюсове, открити дефекти и по какъв начин системата да работи като добре смазана машина ще са тематиките на конференцията "Образование от А до #. Иновативното учебно заведение ", което ще събере на една маса шефове на учебни заведения, ректори на университети, представители на европейските и българските институции, както и бизнеса, който предлага софтуерни решения. Форумът е на 17 юли в София Тех Парк като полемиката ще бъде предавана и онлайн през фейсбук страниците на уредниците. "Образование от А до #. Иновативното учебно заведение " е самодейност на Economic.bg, NOVA, Dir.bg и Kmeta.bg.

- Г-жо Богданова, просветителната система у нас изпадна в странна обстановка по отношение на ковид и учебните заведения приключиха с онлайн форма на образование. Каква е вашата оценка?

- В подобен всеобщ порядък практикуваме онлайн образование за първи път. Никой не очакваше такова развиване на нещата. Пред това се дискутираха детайли от отдалечената форма на образование да се приложи пробно и така нататък Но в този момент ни се наложи всеобщо внезапно да се гмурнем в най-дълбокото. И поради събитията считам, че ние, приказвам за просветителния бранш като цяло, се справихме добре. С отдалечената форма просветителната система претърпя първичен потрес и уплах. Самите ние, учителите, смятахме, че не сме задоволително готови. Като цяло хората се опасяват от новото. А и просветителната система, като цяло, е относително много консервативна. Бояхме се. Всеки имаше собствен личен боязън. Говоря най-много за учителите. Хората се опасяваха, че могат да работят единствено с една платформа. Също по този начин се притесняваха, че нямат нужната техника, с цел да мога да го създадат качествено. Аз, ние, в частност, приказвам за сътрудниците шефове, се притеснявахме дали пък всички наши сътрудници ще се оправят сполучливо. Имахме и учредения за това. Не е загадка за българското общество, че учителското съсловие много застарява.

УНСС обмисля отчасти онлайн образование

- След първата седмица към този момент какви наблюдения имахте върху работата на учителите и учениците?

- Вижте, всеки се активизира съгласно опциите си. Говоря както за сътрудниците, по този начин и за обособените учебни заведения. Всяко учебно заведение си има персонална специфичност и съгласно опциите на учителите и учениците съумя да се оправи. Така видяхме и доказахме сами на себе си, че можем да бъдем извънредно гъвкави. Някъде се използваха паралелно както отдалечената форма на образование, по този начин и персонални контакти, тъй като се разнасяха материали по домовете на учениците. На други места, както при нас във Френската гимназия, напълно преминахме в отдалечена форма на образование. Това се случваше в действително време. Положителното в цялата обстановка беше точно гъвкавостта на системата. Всеки колектив, всяка педагогическа гилдия на всяко учебно заведение откри своето решение на обстановката. Това също е доста значимо да го създадем като извод. Проблемите би трябвало да се вземат решение независимо, тъй като съгласно мен няма единно решение за всички. Училищата са разнообразни и това би трябвало да бъде съобразено с съответната обстановка.

Училищен психолог: Онлайн образованието съкрати дистанцията родител-дете

-Тук ще вметна, че и други ваши сътрудници споделят същото, че точно това, че от МОН не са спуснали правила, а са оставили независимост в избора и ръководството на процеса в ръцете на управлението на всяко учебно заведение е асъдействало доста, с цел да се справите със обстановката?

- Ситуацията бе един от позитивните образци, че самостоятелната акомодация на учебните заведения спомогна нещата да се случат по един добър метод. Също по този начин считам, че тази независимост даде опция на системата да бъде гъвкава и адаптивна. Ако беше наложено едно единно решение, мисля, че нямаше всеки да се оправя по този начин сполучливо. Едно единно решение нямаше да може да регистрира другата конструкция и специфичност на всяко учебно заведение. Вече е ясно, че присъствената форма на образование няма да е единствената, тъй като отдалечената форма разкри доста плюсове и двете ще вървят редом.

Директор на варненско учебно заведение: Бяхме подготвени 50:50 за отдалечено образование

- Доколко може да се допълват постоянната и отдалечената форма...

- Смятам, че доста добре може да се допълват. Вижте, учителите към този момент придобихме убеденост да прилагаме тази отдалечена форма. Всеки си построи метод един път към личната работа, повторно към другите възпитаници. Лично аз за себе си открих една огромна опция към образователния развой да бъдат приобщени децата, които са заболели и дълготрайно време отсъстват от учебно заведение. Учебният развой в тази отдалечена форма дава опция на тези деца да вземат участие пълноценно в програмата и по този начин те няма да губят материал, което е доста по-важно от това по-късно да наваксват. Също по този начин имам вяра, че прословутите грипни ваканции към този момент няма да бъдат такива, каквито бяха до момента. Да, те бяха наслада за учениците, за какво не учеха, само че към този момент няма да е по този начин. Децата ги посрещаха с наслада като същински ваканции, само че... Ето една доста позитивна линия на отдалечена форма. И това е причина да считам, че комбинирайки двете форми на образование - присъствена и отдалечена, ще се обогати образователният развой.

Образование след пандемия: Промяната към този момент e необратима

- Имате ли усещания върху това по какъв начин през тези месеци се промени триумфът на учениците?

- Специално при нас смяната е доста дребна, тъй като обичайно нашите възпитаници, да кажем преобладаваща част от тях, имат отличен триумф. Бих споделила, че посредством отдалечената форма на образование те имаха опция да създадат повече на практика задания, което за тях е плюс. Имаха и опция да работят върху креативен задания, тъй че да разпрострат своя капацитет. Честно казано, първоначално не бяха изключително доста стимулирани, тъй като тази форма на образование е доста близка до метода, по който поддържат връзка младежите сега - през обществените мрежи, отдалечено. Но през последните дни, тъй като скоро приключихме, децата споделиха и нещо друго, което на нас, възрастните, ни се коства парадоксално. Липсва им персоналното другарство. Учениците не получават от учителите единствено познания, получават и поддръжка, чисто човешка, получават приятелското отношение. Това е може би дефицит на тази отдалечена форма на образование. Няма го човешкото другарство. И още нещо. Казах към този момент, че приключихме образователната година и подготвяхме дипломите на нашите зрелостници. Ясно желая да кажа нещо - няма нищо по-страшно от едно празно учебно заведение.

Директорът на столичното 119-о учебно заведение Диян Стаматов споделя по какъв начин епидемията се отрази на образованието

- Ако през септември продължим с отдалечена форма на образование и децата не са в клас, ще ви липсват ли цветята, които получават всички учители. Ще ги размени ли обществото с емотикони?

- Разбирам закачката във въпроса ви. Няма да ми липсват цветята. Ще ми липсват усмивките на децата, ще ми липсва техният смях, насладата, че идват при нас. Радостта, че виждат своите другари. Ще ми липсват плахите погледи и държание на дребните. Вижте, всичко това е страст, която доста зарежда. Иначе съгласно мен е добре да се намерения в посока на това сътрудниците да бъдат събирани на образования. Ясно е, че отдалечената форма е нужна и тя ще навлезе в просветителния развой. Просто е добре да се отдели време и средства сътрудниците, приказвам за всички учители, да минат през едно целеустремено образование. Това ще е позитивно, тъй като по този начин ще има детайл на рационализиране и насъбраните умения ще се доразвият. Ясно е, че е нужно и една модерна материална база, нови компютри и добра техника, тъй като всичко това е неразделна част от отдалечената форма на образование.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Водещи  Отново огромен брой инфектирани с ковид у нас Отново огромен брой инфектирани с ковид у нас  Плевнелиев: Мандатът на Радев ще остане в историята като напълно провален Плевнелиев: Мандатът на Радев ще остане в историята като напълно провален  Разделение в Българска социалистическа партия: Нинова желае избор на съмнение против кабинета, опозицията свика пленум без нея Разделение в Българска социалистическа партия: Нинова желае избор на съмнение против кабинета, опозицията свика пленум без нея  Кунчев: Повече ме тормози броят на признатите в болница Кунчев: Повече ме тормози броят на признатите в болница  1 Как да си купя стаж, в случай че не ми стига за пенсия  1 40 години стаж, под 1000 евро пенсия в Германия  1 Колко хора работят на минимална заплата --> Пaрите ни  Как да си купя стаж, в случай че не ми стига за пенсия Как да си купя стаж, в случай че не ми стига за пенсия  40 години стаж, под 1000 евро пенсия в Германия 40 години стаж, под 1000 евро пенсия в Германия  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  Отново огромен брой инфектирани с ковид у нас Отново огромен брой инфектирани с ковид у нас  Красотата на света: Планините, които ще ви възхитят Красотата на света: Планините, които ще ви възхитят  Почина Гергина Тончева - емблематичният шеф на НГДЕК Почина Гергина Тончева - емблематичният шеф на НГДЕК  Борисов от вкъщи си: Който си обича страната, не желае да я чупи - България | Vesti.bg Борисов от вкъщи си: Който си обича страната, не желае да я чупи - България | Vesti.bg Виц на деня Започнете деня с позитивна мисъл: " Ще се върна в леглото единствено след някакви си 17 часа "... Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Последни  Започва войната за либийския нефт Започва войната за либийския нефт Докато дипломатическите совалки обикалят Организация на обединените нации и Европейски Съюз, оръжейните доставки демонстрират, че има растеж на намесата на районните сили като Франция, Турция, ОАЕ, Италия, Русия и Египет, написа в разбор за Vesti Руслан Трад  Проф. Балтов: Протестите ще доведат до растеж на заболелите с COVID-19 в София Проф. Балтов: Протестите ще доведат до растеж на заболелите с COVID-19 в София " Тази наклонност се видя и по време на абитуриентските балове ", съобщи изпълнителният шеф на „ Пирогов “  Какви са разпоредбите за пътешестване към Гърция? Какви са разпоредбите за пътешестване към Гърция? В неделя заран още веднъж имаше опашка от коли на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата-Промахон “.  Министерство на вътрешните работи пусна фотоси, видео и мнения на потърпевши нощес служители на реда Министерство на вътрешните работи пусна фотоси, видео и мнения на потърпевши нощес служители на реда Не е упоменато кои са потърпевшите и какви са пострадванията им  Каракачанов: Президентът излезе от ролята си Каракачанов: Президентът излезе от ролята си Вицепремиерът с извънреден коментар за събитията от последните дни  Нинова: Това, което става на открито, е избор на съмнение на хората Нинова: Това, което става на открито, е избор на съмнение на хората Днес се организира 14-ата конференция на Софийската градска организация на Българска социалистическа партия  Поредна вечер на митинг в центъра на София Поредна вечер на митинг в центъра на София За трета поредна вечер жители се събраха на митинг в центъра на София  Спират до 14 юли издаването на QR кодове за Гърция Спират до 14 юли издаването на QR кодове за Гърция Задължителният за попълване електронен формуляр, генериращ QR код, няма да бъде разполагаем за пътешестване през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата-Промахон “ до 14 юли 2020 година  Фондация „ Живот със Синдром на Даун “ със мнение за смяна на нормативна разпоредба Фондация „ Живот със Синдром на Даун “ със мнение за смяна на нормативна разпоредба Целта е децата и хората със синдром на Даун да получат пожизнен най-малко от 50% неработоспособност поради генетичната особеност (или поради диагнозата).  Летен лагер на фондация „ Живот със Синдром на Даун “ зарадва фамилии от цяла България Летен лагер на фондация „ Живот със Синдром на Даун “ зарадва фамилии от цяла България Инициативата се организира за трета поредна година и обгръща над 100 деца и фамилиите им  Седем недокоснати от индивида кътчета на планетата Седем недокоснати от индивида кътчета на планетата Какви секрети крият едни от най-екзотичните места на Земята?  Карадайъ: Тази експанзия беше символна и срещу Движение за права и свободи Карадайъ: Тази експанзия беше символна и срещу Движение за права и свободи Това съобщи Мустафа Карадайъ, водач на Движение за права и свободи и ръководител на парламентарната група на партията  Движение за права и свободи и плажуващите пяха дружно химна на България Движение за права и свободи и плажуващите пяха дружно химна на България Хората вееха български флагове, а двата митинга се смесиха  Дончев: Президентът изиска цялата власт Дончев: Президентът изиска цялата власт Вицепремиерът Томислав Дончев, Деница Сачева и Красимир Каракачанов разясниха изказването на президента Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР