България Директорът на болницата призна: Кардиологът взима 57 000 лв.

...
България Директорът на болницата призна: Кардиологът взима 57 000 лв.
Коментари Харесай

Директорът на болницата призна: Кардиологът взима 57 000 лв.

България Директорът на болничното заведение призна: Кардиологът взима 57 000 лева Огромната сума доктор Петър Лазов получава от слагане на стентове  Виолета Русенова 22 септември 2019, 21:54  Директорът на болничното заведение призна: Кардиологът взима 57 000 лева Източник: Nova.bg
ардиологът доктор Петър Лазов, който поставя стентове на здрави хора, фактически е взимал 57 000 лв. заплата. Това призна шефът на болничното заведение в Пазарджик Васил Вълчев, като добави, че не вижда никакъв проблем във високата сума. Това демонстрира следствие на NOVA.

Преди седмица в следствието екипът сподели по какъв начин в държавната болница в Пазарджик сестрите стачкуват поради мизерните си заплати, а един доктор получава месечна заплата от 57 000 лв.. Огромното заплащане лекар Петър Лазов си докарва с огромния брой стентове, които слага даже на здрави пациенти. Директорът на болничното заведение Васил Вълчев изясни, че по негово предложение Съветът на шефовете е направил контракта на кардиолога подобен, че да взима огромни пари.

„ Аз не ги давам. Той си ги е изкарал”, съобщи пред NOVA Васил Вълчев.

Управителят на НЗОК Дечо Дечев призна, че това е прегледен образец за източване на Касата и корист със здравето на пациентите.

„ За следващ път потвърждава, че в основата на казуса на една болница стои методът, по който тя се ръководи. Той носи отговорност за всичко, което става на територията на болницата”, съобщи доктор Дечо Дечев.

Във връзка с въпрос какъв брой пари се източват на година от НЗОК, шефът на Кардиологичната болница „ Света Екатерина “ проф. Генчо Начев разясни, че междинната цена на един стент е 1000 лв. и всяка процедура по слагането на подобен излиза към 3500 лв..

„ Като имате поради, че се слагат към 50 000 стента годишно. Информацията е обществено известна, че в това число се провежда превоз на такива заболели, вървят по села и паланки, събират ги с микробуси, с цел да ги извозват. Ръстът на слагането на стентове беше голям и в пъти по-голям по отношение на предходни периоди”, изясни доктор Дечев.

Проверка на Здравната каса единствено за първите 2 месеца на годината откри нарушавания при 10 пациенти. Специализираната прокуратура към този момент назначи сложна инспекция по случая Пазарджик, по която съответни задания са предоставени на четири разнообразни държавни органи.

След лъчение на следствието в NOVA позвъниха десетки пациенти, потърпевши по същия метод от пазарджишкия кардиолог. Един от тях е бил на косъм от гибелта. Освен че не се е нуждаел от слагане на стент, скандалният доктор му е сложил подобен без да му каже, заблуждавайки го, че просто му прави коронарографско проучване.

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Виолета Русенова Източник: .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
1 коментар  1 Как да влагаме в недвижими парцели и земя  1 Исландия – най-хубавата за пенсиониране страна  1 5 бизнес хрумвания за 2019 година  1 Бисер Петков: Да се понижи броят на дните болничен, издаван от персоналните лекари --> Пaрите ни  Как да влагаме в недвижими парцели и земя Как да влагаме в недвижими парцели и земя  Исландия – най-хубавата за пенсиониране страна Исландия – най-хубавата за пенсиониране страна  5 бизнес хрумвания за 2019 година 5 бизнес хрумвания за 2019 година  Бисер Петков: Да се понижи броят на дните болничен, издаван от персоналните лекари Бисер Петков: Да се понижи броят на дните болничен, издаван от персоналните лекари Не пропускай  <br> Как <strong> Варна </strong> стана <strong> Виена </strong> поради <strong> похитен аероплан </strong> <br>
Как Варна стана Виена поради похитен аероплан
 Сензация: Бактерия в червата напива с алкохол Сензация: Бактерия в червата напива с алкохол  <br> Любовни препоръки за всяка зодия <br>
Любовни препоръки за всяка зодия
 <br> <strong> Джей Ло с удар в десетката </strong>: още веднъж облече паметната зелена рокля <br>
Джей Ло с удар в десетката : още веднъж облече паметната зелена рокля
Последни  Почина проф. Юлиан Вучков Почина проф. Юлиан Вучков  Директорът на болничното заведение призна: Кардиологът взима 57 000 лева Директорът на болничното заведение призна: Кардиологът взима 57...  Симеон Сакскобургготски: Страната има еднаквост Симеон Сакскобургготски: Страната има еднаквост  <p>Героите на&nbsp;<strong>Толкин, </strong>които празнуват<strong>&nbsp;</strong><strong>рожден ден </strong>днес</p> Героите на Толкин, които честват рожден ден...  Нови данни за земетресенията в Албания, Министерство на външните работи заяви, че няма потърпевши българи Нови данни за земетресенията в Албания, Министерство на външните работи заяви, че...  Художничка демонстрира български и непознати фолклорни претекстове Художничка демонстрира български и непознати фолклорни претекстове  Доналд Тръмп Тръмп изясни за какво от време на време наподобява оранжев  Земетресение край Кърджали Земетресение край Кърджали  Сребро за ансамбъла ни по художествена гимнастика Сребро за ансамбъла ни по художествена гимнастика  Манифестът бе прочетен, по какъв начин минават честванията Манифестът бе прочетен, по какъв начин минават честванията  Традиционни български носии Вижте неписаната история на България в фотоси  Джулиана Гани е разкрита в „ Маскираният артист “, бременна е Джулиана Гани е разкрита в „ Маскираният артист “...  Радев: За 30 години тогава успяхме. Борисов: Това е достижение Радев: За 30 години тогава успяхме. Борисов: Това е...  <p><span style= Филми, с които да внесете доста есенна романтика  Какво ще е времето, 30 градуса през октомври Какво ще е времето, 30 градуса през октомври  Българин падна и почина в планината Олимп Българин падна и почина в планината Олимп  Командоси нахлуха при барикадиралия се мъж Командоси нахлуха при барикадиралия се мъж  <p>Честваме <strong>111 години независима</strong> България</p> Честваме 111 години самостоятелна България  <p>Дете на 6 години почина в катастрофа</p> Дете на 6 години почина в злополука  <p>Делата по съкратена процедура &ndash; по-евтини</p> Делата по съкратена процедура – по-евтини Всичко от през днешния ден Виц на деня Бабата приготвила някакво сходство на сандвич, тика го в устата на внучето и крещи: - Яж! Яж, ти споделям, че ще извикам баба Яга! Внучето… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Вижте неписаната история на България в фотоси  Старата обич наслойка не хваща: среща след 75 години  Президентът Радев подкара колело в центъра на София (СНИМКА) подкара колело в центъра на София  Пищна, безконечна, Чочарка: тя покори света вечно  Това 8-годишно момиче от Варна към този момент написа книги  От село Стакевци до НАСА и Водещи вести  Манифестът бе прочетен, по какъв начин минават честванията Манифестът бе прочетен, по какъв начин минават честванията  Командоси нахлуха при барикадиралия се мъж Командоси нахлуха при барикадиралия се мъж  Сребро за ансамбъла ни по художествена гимнастика Сребро за ансамбъла ни по художествена гимнастика  Какво ще е времето, 30 градуса през октомври Какво ще е времето, 30 градуса през октомври  Симеон Сакскобургготски: Страната има еднаквост Симеон Сакскобургготски: Страната има еднаквост  Нови данни за земетресенията в Албания, Министерство на външните работи заяви, че няма потърпевши българи Нови данни за земетресенията в Албания, Министерство на външните работи заяви, че няма потърпевши българи  Традиционни български носии Вижте неписаната история на България в фотоси  Художничка демонстрира български и непознати фолклорни претекстове Художничка демонстрира български и непознати фолклорни претекстове  Доналд Тръмп Тръмп изясни за какво от време на време наподобява оранжев  Земетресение край Кърджали Земетресение край Кърджали  Джулиана Гани е разкрита в „ Маскираният артист “, бременна е Джулиана Гани е разкрита в „ Маскираният артист “, бременна е  Радев: За 30 години тогава успяхме. Борисов: Това е достижение Радев: За 30 години тогава успяхме. Борисов: Това е достижение  <p><span style= Филми, с които да внесете доста есенна романтика в дома си
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР