България Депутати поискаха Радев и Борисов да дойдат в НС

...
България Депутати поискаха Радев и Борисов да дойдат в НС
Коментари Харесай

Депутати поискаха Радев и Борисов да дойдат в НС

България Депутати желаеха Радев и Борисов да дойдат в Народно събрание Исканията на Българска социалистическа партия и „ Воля ” са поради дебатите в Народното събрание по ратификацията на договорите за закупуване на самолетите F-16  Надежда Неменски 19 юли 2019, 11:22  Депутати желаеха Радев и Борисов да дойдат в Народно събрание Източник: БГНЕС
Г на „ Българска социалистическа партия за България” изиска министър председателят Бойко Борисов да пристигна в Народното събрание, а от „ Воля – българските родолюбци” настояха за наличието на президента Румен Радев в Народното събрание. Преди началото на дебатите в пленарна зала по ратификацията на договорите за закупуване на самолетите F-16 водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова съобщи от трибуната, че ще се разисква доста комплицирана договорка.

Тя изиска министър председателят Борисов да пристигна и да изясни за какво е изискал за изтребителите да се заплати незабавно, вкупом, както и за какво, откакто се заплаща с парите, насъбрани от битката със сивата стопанска система и контрабандата, се предлага Народното събрание да актуализира бюджета.

„ Вчера министър-председателят направи едно скандално самопризнание. Бойко Борисов сподели: „ Аз персонално настоях да платим незабавно “ .

Искаме да пристигна в Народното събрание и да съобщи това тук, пред нас, како и да дава отговор на въпроси. Кой го е упълномощил да поема такива задължения? “, попита Нинова.

Тя упрекна премиера в неистина за изказванието му, че държавното управление ще заплати цената на самолетите незабавно, тъй като е събрало пари от битката против „ сивата “ стопанска система и пропагандата. „ Тогава за какво се постанова Народното събрание да актуализира бюджета и държавното управление да взема заем “, настоя за отговор водачът на Българска социалистическа партия.

Веселин Марешки пък настоя да бъде поканен президентът на Република България Румен Радев .

Марешки изиска президентът да обясни изказванието си в негово обществено изявление, че това не са разноските за самолета и доста скоро ще набъбнат неведнъж.

Марешки сподели, че президентът би трябвало да пристигна в Народното събрание като главнокомандващ Въоръжените сили и като експерт в тази област да обясни на народните представители тези свои изказвания. „ Той споделя, че това не са разноските за самолета, а скоро те ще набъбнат неведнъж “, стимулира се Марешки и акцентира, че като някогашен военен водач Радев има нужната вероятност, с цел да изрази мнение в парламентарните диспути.

Емил Христов, който ръководи съвещанието на Народното събрание съобщи, че ще бъдат известени министър-председателят Бойко Борисов и администрацията на президента – Румен Радев.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР