България дава военно-техническа помощ на Украйна, реши парламентът. Предложението на

...
България дава военно-техническа помощ на Украйна, реши парламентът. Предложението на
Коментари Харесай

След 4 часа препирни: Даваме военно-техническа помощ на Украйна, БСП няма да напуска коалицията

България дава военно-техническа помощ на Украйна, реши Народното събрание. Предложението на Политическа партия след направена техническа корекция от Движение за права и свободи бе подкрепено от 200 депутати, 16 гласоподаваха срещу, а един се въздържа.



„ Проектът на решение с публицистични промени на Движение за права и свободи е в смисъл, че Народно събрание поддържа участието на Украйна в Европейски Съюз. ГЕРБ-СДС го поддържа. ГЕРБ поддържа и помощта за украинските жители, бягащи от войната. ГЕРБ ще поддържа и износа на зърно и енергийното съдействие с Украйна. Считаме, че би трябвало да продължат и филантропичните доставки на облекла и медикаменти. С ясното схващане, че това решение е едно нищо ГЕРБ ще поддържа това решение, тъй като сме уверени евроатлантици и бихме подкрепили всяко решение в интерес на мира и съдействие сред страните, членове на Европейски Съюз “, уточни председателката на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

От гласуването стана ясно, че Българска социалистическа партия са се отказали да напущат обединението, освен това - даже поддържаха да се изнасят, както и техни да се ремонтират у нас. Така и не стана ясно какво е трансформирало позицията им, която единствено преди дни беше алена линия.  
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР