България дарява 172 000 ваксини на Кралство Бутан. Страната е

...
България дарява 172 000 ваксини на Кралство Бутан. Страната е
Коментари Харесай

България дарява над 170 000 ваксини на Бутан

България подарява 172 000 ваксини на Кралство Бутан. " Страната е имала диалози с Европейската комисия, освен България ще взе участие в това подаяние. Те са основали организация оптимално бързо да могат да одобряват тези дози. Продължават диалозите с страни като Северна Македония, Босна и херцеговина, Косово, Молдова. В идващите седмици се надяваме да има резултати ", изясни Богдан Кирилов - шеф на Изпълнителната организация по медикаментите.

По думите му в Европейски Съюз се навлиза във фаза, в която огромна част от страните са постигнали високо равнище на имунизиране, тъй че даряването на ваксини ще бъде нещо обикновено в идващите седмици.

" Ще има страни, които ще подаряват огромни колечичества. В България има близо 5 млн. доставени ваксини ", добави Богдан Кирилов.

Той заяви още, че към 20 000 ваксини на „ Астра Зенека “ с в риск от изтичащ период на валидност до края на месеца юли.

" Експертите от Министерство на здравеопазването непрекъснато правят разбор на количествата, има връзка с РЗИ и всички имунизационни пунктове, с цел да се направи оценка за това какво би следвало да бъде дарено и препродадено в идващите месеци, с цел да няма заличаване на огромни количества ваксини ", изясни още Богдан Кирилов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР