България да постави на следващото заседание на Съвета на ЕС

...
България да постави на следващото заседание на Съвета на ЕС
Коментари Харесай

Радев призова правителството да постави в Съвета на ЕС въпроса за план при миграционен натиск

България да сложи на идващото съвещание на Съвета на Европейски Съюз въпроса за приемането на общ европейски проект за деяние при положение на ненадейно нарастване на миграционния напън по външните европейски граници.

За това прикани президентът Румен Радев на среща с министър-председателя, представители на държавното управление и на службите за сигурност, които го осведомиха за резултатите от съвещанието на Съвета по сигурност към Министерски съвет.

Искането за приемане на подобен действен проект беше импортирано в Съвета на Европейски Съюз от президента още през 2017 година и беше разисквано на срещата на върха на президентите на парламентарни републики от Европейския съюз на 11 октомври т.г. в Атина, оповестиха от прессекретариата на президента.

По време на срещата на „ Дондуков “ 2 беше разисквана ескалацията на напрежение в района на Близкия Изток, както и подхванатите от виновните институции ограничения за защита на границата и за сигурността на жителите. Представителите на службите за сигурност увериха, че няма директна опасност за сигурността на страната, само че ще продължат да наблюдават деликатно развиването на обстановката.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР