България да изчисти проблемните въпроси, свързани със Скопие, за да

...
България да изчисти проблемните въпроси, свързани със Скопие, за да
Коментари Харесай

Министърът на външните работи на Германия: България да изчисти проблемните въпроси, свързани със Скопие

България да почисти проблематичните въпроси, свързани със Скопие, с цел да могат Северна Македония и Албания да стартират договарянията за участие още през първата половина на годината.

За това прикани немският външен министър Аналена Бербок след срещата на външните министри от Европейския съюз нощес в Люксембург.

Бербок заяви пред немски медии, че е разискала тематиката в двустранен диалог с българския си сътрудник Теодора Генчовска в Люксембург.

" В тези времена, когато Русия води война освен против Украйна, само че и война, която цели да раздели Европа, е доста значимо да продължаваме да поддържаме страните, които от дълго време виждат своето бъдеще в Европейски Съюз. Важно е освен да не ги разочароваме, само че и да осъществим обещанията си за европейско участие, дадени през тях. Това се отнася на първо място за страните от Западните Балкани - Албания и Северна Македония. Затова е наша отговорност да стартираме договарянията за участие с Албания и Северна Македония в първата половина на годината, това е от дълго време отлагана стъпка. Имах двустранна среща с българския министър на външните работи. И двете стигнахме до извода, че в сегашната обстановка е от главно значение да стартираме този развой на присъединение. Много се надявам България да може да почисти въпросите, които стоят отворени ", съобщи Аналена Бербок, министър на външните работи на Германия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР