България да бъде изхвърлена от допълнителните квалификации за европейско първенство,

...
България да бъде изхвърлена от допълнителните квалификации за европейско първенство,
Коментари Харесай

Поискаха ФИФА да ни извади от квалификациите за Мондиал 2022

България да бъде изхвърлена от спомагателните квалификации за европейско състезание, които ще се проведат през март следващата година. Това е поискала FARE (Футболна асоциация против расизма в Европа), чийто сътрудници са били под прикритие на трибуните на стадион " Васил Левски " за мача сред България и Англия (0:6).

Представителят на организацията за Източна Европа Павел Клименко удостовери, че в расистките викания са се присъединили и стюарди на стадиона. " 20-ина момчета си съблякоха жилетките и се включиха в виковете. Това е голямо нарушаване от страна на БФС ", безапелационен е Клименко. ФИФА също ще направи свое следствие на случая, заяви президентът на Световната централа Джани Инфантино. Според него би трябвало да има доживотно наказване за расизъм. Това щяло да бъде признато още на идващото съвещание на управата на ФИФА.

Думите на Инфантино бяха разтълкувани и като опасност за изваждането на България от международните квалификации за шампионата в Катар през 2022 година УЕФА към този момент започва дисциплинарна процедура против България и Англия за евроквалификацията, оповестиха от евроцентралата през вчерашния ден. Лошото дисциплинарно досие, което имаме в УЕФА, не ни оказва помощ. По време единствено на тези евроквалификации отнесохме две санкции по член 14, който третира расизма и други дисциплинарни нарушавания. Затворени бяха браншове за дуела с Англия, такива ще има и за Чехия.

Проблемът идва от точка 4 на правилника, която гласи: " Ако събитията постановат, способеното дисциплинарно тяло може да наложи спомагателни дисциплинарни наказания на асоциацията или клуба, който е отговорен, като да се играят един или повече мачове на затворени порти, понижаване на точките и/ или дисквалификация от надпреварата ". 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР