България Д-р Маджаров: Никой няма да бъде принуден, тези пари

...
България Д-р Маджаров: Никой няма да бъде принуден, тези пари
Коментари Харесай

Д-р Маджаров: Никой няма да бъде принуден, тези пари да ги върне

България Д-р Маджаров: Никой няма да бъде заставен, тези пари да ги върне Председателят на БЛС успокои, че лекарите няма да връщат пари на НЗОК  Николай Киров 19 май 2020, 11:53  Семейство с две бебета: Нападнаха ни и ни биха с бухалки
Семейство с две бебета: Нападнаха ни и ни биха с бухалки
 Спецакция против битовата престъпност в Плевенско
Спецакция против битовата престъпност в Плевенско
 Облачно време, дъжд и гръмотевици тук-там
Облачно време, дъжд и гръмотевици тук-там
 Николай Вълканов: Фирмите на Божков да бъдат извадени от КРИБ
Николай Вълканов: Фирмите на Божков да бъдат извадени от КРИБ
 Повече от 1000 компании аплайваха за
Повече от 1000 компании аплайваха за " NOVA опция за теб "
 Горанов: Божков не е бил фаворизиран от нито един държавен орган
Горанов: Божков не е бил фаворизиран от нито един държавен орган
 100 държавни бензиностанции за по-добра конкуренция на пазара с горива
100 държавни бензиностанции за по-добра конкуренция на пазара с горива
 Пожар във вилен парцел в парк
Пожар във вилен парцел в парк " Росенец " край Бургас

„ Нито в анекса, нито в методиката, която сме подписали, няма думата връщане, възобновяване или отработване на суми. Става въпрос за това, че в Закона за здравното обезпечаване има упоменати тъкмо избран брой действия, които Здравната каса закупува като услуга. И пари без отсреща да има активност не са предвидени”, разяснява подред NOVA ръководителят на Българския лекарски съюз доктор Иван Маджаров.

Казусът породи откакто поради редица отсрочени действия, на лекарите беше написано да получат от Националната здравноосигурителна каса до 85% от сумите за януари и февруари. След това обаче се оказа, че би трябвало да връщат част от парите.

7 лечебни заведения ще се борят с COVID-19 в София

„ Народното събрание, в Закона за изключително състояние, одобри един текст, който споделя, че е допустимо в това изключително състояние и НЗОК, БЛС и БЗС да подпишат анекс, с който се разрешава в допълнение заплащане, отвън осъществената активност, с цел да се компенсират всички лечебни заведения – от лаборатории, до лечебни заведения и зъболекарски кабинети, в границите на тези 85%”, разясни доктор Маджаров.

„ Не знам кой извади това отвън подтекста. Искам да кажа на всички сътрудници: бъдете спокойни, работете си на работните места. Някои от тях даже не се възползваха от тези 85%, тъй като съумяха да ги изработят. Никой няма да бъде заставен в никакъв случай, тези пари да ги върне. Има най-малко 10 разнообразни разновидността, които ние можем да намерим с касата, с цел да ги отчетем и те да не бъдат незаконни”, разясни ръководителят на БЛС.

Лекари остават без работа поради рецесията с COVID-19

Според него зад разпалването на напрежение стоят хора, които са твърдели, че страната няма да даде обещаните пари на лекарите.

„ Ако някой покаже фактура от НЗОК, убеждавам ви, че ние ще сме първите, които ще излезем на площада. Това оказа помощ на тези, изключително лаборатории и ДКЦ, които бяха на 20-30% и нямаха пари за заплати и наеми”, сподели доктор Маджаров.

С тази пари е обезщетено това, че цялата здравна система беше в подготвеност, макар че не можеше да прави доста от естествените си действия, като планови интервенции и прегледи.

„ Да не забравяме, че имаше лечебни заведения, които бяха затворени по цяла седмица поради карантина”, уточни доктор Маджаров.

Борисов: България облекчи 5 ограничения от през вчерашния ден и през днешния ден

„ Изключително амбициозно е да кажем, че няма пропуски в една здравна система, даже и била най-хубавата. Със сигурност обаче сподели тази зараза, че умеем за малко време да се активизираме, че без значение от собствеността всички могат да работят в една и съща посока – и частни, и държавни лаборатории и болници”, счита ръководителят на БЛС.
 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  Редактор: Николай Киров Източник: вирус .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Отварят градините от 22 май, само че всяка община ще взема решение  1 Вижте най-желаните компании за работа у нас  1 С 30 ст. по-скъп дизел на огромните бензиностанции  1 МВФ: Световната стопанска система надали ще се възвърне и следващата година --> Пaрите ни  Отварят градините от 22 май, само че всяка община ще взема решение Отварят градините от 22 май, само че всяка община ще взема решение  Вижте най-желаните компании за работа у нас Вижте най-желаните компании за работа у нас  С 30 ст. по-скъп дизел на огромните бензиностанции С 30 ст. по-скъп дизел на огромните бензиностанции  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  24 нови случаи на COVID-19, общият брой е 2259 24 нови случаи на COVID-19, общият брой е 2259  Спецакция против битовата престъпност в Плевенско Спецакция против битовата престъпност в Плевенско  <br> Това ли е бъдещето на менюто в ресторанта? <br>
Това ли е бъдещето на менюто в ресторанта?
 Новолуние в Близнаци: Време да потърсим силата на думите Новолуние в Близнаци: Време да потърсим силата на думите Последни  Румен Радев Румен Радев: Ако аз управлявах България, нямаше да се...  Д-р Маджаров: Никой няма да бъде заставен, тези пари да ги върне Д-р Маджаров: Никой няма да бъде заставен, тези пари да...  Иван Гешев Иван Гешев: Божков се пробва да дестабилизира страната  Ген. Мутафчийски За първи път имаме повече оздравели, в сравнение с...  Съдбовна среща и турбулентни събития бележат финала на Съдбовна среща и турбулентни събития бележат финала на...  Нетинфо започва платформата Ох, на мама! за бъдещи и сегашни родители Нетинфо започва платформата Ох, на мама! за бъдещи и...  <p>Обявиха по кое време отварят детските градини и ясли&nbsp;</p> Обявиха по кое време отварят детските градини и ясли  Как една онлайн игра за седмици трансформира нечетящи деца в запалени читатели? Как една онлайн игра за седмици трансформира нечетящи деца...  <p>Пулмолог за ковид: Епидемията в България затихва</p> Пулмолог за ковид: Епидемията в България затихва  Марс На Марс евентуално има и вулкани от тиня  Още един ще си тръгне довечера от Hell’s Kitchen България Още един ще си тръгне довечера от Hell’s Kitchen...  Задържаха мъж с голям брой парцели и коли, само че без приходи Задържаха мъж с голям брой парцели и коли, само че без приходи  Близо 5 млн. души по света са с COVID-19 Близо 5 млн. души по света са с COVID-19  Окономияки - едно вкусно ядене от японската кухня Окономияки - едно вкусно ядене от японската кухня  <p>Вие бихте ли се хранили с <strong>такава маска</strong> в <strong>ресторанта</strong>?</p> Вие бихте ли се хранили с такава маска в ресторанта?  <p>Семейство с две бебета: Биха ни&nbsp;с бухалки</p> Семейство с две бебета: Биха ни с бухалки  <p>Трима арестувани при акция за поръчкови убийства в София&nbsp;</p> Трима арестувани при акция за поръчкови убийства в...  7 лечебни заведения ще се борят с COVID-19 в София 7 лечебни заведения ще се борят с COVID-19 в София  Ангел Кунчев 24 нови случаи на COVID-19, общият брой е 2259  Volkswagen Golf VIII Нови софтуерни несгоди на VW удариха Golf Всичко от през днешния ден Виц на деня Американец посещава Норвегия, с цел да прекара там лятото в планините. Стопанинът на фермата, в която е отседнал, му споделя: - Цветовете на норвежкия народен флаг… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  СЗО: Втора по-смъртоносна вълна от COVID-19 ще удари Европа  Проф. Близнашки: Румен Радев се трансформира в проблем за страната  " Дано времето да е изсъхнало и горещо, с цел да не му е удобно на вируса "  Пред банкрут ли е Турция? Пред банкрут ли е Турция?   Европейската комисия предизвести България за вносните храни Европейската комисия предизвести България за вносните храни Водещи вести  <p>Обявиха по кое време отварят детските градини и ясли&nbsp;</p> Отварят детските градини и ясли след 22 май  Задържаха мъж с голям брой парцели и коли, само че без приходи Задържаха мъж с голям брой парцели и коли, само че без приходи  Иван Гешев Иван Гешев: Божков се пробва да дестабилизира страната  <p>Пулмолог за ковид: Епидемията в България затихва</p> Пулмолог за ковид: Епидемията затихва в България  Ген. Мутафчийски Мутафчийски: За първи път имаме повече оздравели, в сравнение с инфектирани  Нетинфо започва платформата Ох, на мама! за бъдещи и сегашни родители Нетинфо започва платформата Ох, на мама! за бъдещи и сегашни родители  <p>Вие бихте ли се хранили с <strong>такава маска</strong> в <strong>ресторанта</strong>?</p> Вие бихте ли се хранили с такава маска в ресторанта?  Марс
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР