България БСП предлага партийна субсидия от 8 лева Партията ни

...
България БСП предлага партийна субсидия от 8 лева Партията ни
Коментари Харесай

БСП предлага партийна субсидия от 8 лева

България Българска социалистическа партия предлага партийна дотация от 8 лв. " Партията ни ще възвърне парите от надвзети дотации в законово открития период. Не очаквайте от нас като ГЕРБ да ги вкараме незабавно ", съобщи Александър Симов 20 ноември 2019, 13:04  Българска социалистическа партия предлага партийна дотация от 8 лв. Източник: БГНЕС
СП ще предложи преди второто четене на държавния бюджет за 2020 година партийната дотация да стане 8 лв.. Това заяви депутатът Александър Симов.

В момента партийната дотация е един лев за получен глас.

На въпрос по кое време Българска социалистическа партия ще върне надвзетите пари - Симов отговори:

"Партията ни ще възвърне парите от надвзети дотации в законово открития период. Няма да нарушим нито едно от условията, които финансовото министерство е сложило пред нас. Не очаквайте от нас като ГЕРБ да ги вкараме незабавно ".

Парламентът понижи дотациите за партиите

В началото на юли ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова алармира европейски институции и дипломати за признатите промени в Закона за държавния бюджет, свързани с смяна във финансирането на политическите партии. В писмото се изяснява, че признатата смяна планува намаляването на държавната дотация за партиите и обединенията, като един получен автентичен глас от тях се приравнява на 1 лев, вместо на досегашните 11 лв..
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР