България БСП подкрепи кандидатурата на Мая Манолова за столичен кмет

България БСП подкрепи кандидатурата на Мая Манолова за столичен кмет ...

БСП подкрепи кандидатурата на Мая Манолова за столичен кмет.

България БСП подкрепи кандидатурата на Мая Манолова за столичен кмет 142 от общо 144 делегати на градската конференция на БСП в София са гласували за Манолова 11 септември 2019, 19:41 БСП подкрепи кандидатурата на Мая Манолова за столичен кмет Източник: БГНЕС
СП - София подкрепи кандидатурата на Мая Манолова за кмет на столицата и издигна Калоян Паргов за водач на листата общински съветници.

За кандидатурата на Манолова са гласували 142 делегати, от общо 144, 2-ма са се въздържали. Кандидатурата на Паргов е подкрепена единодушно.

Има 17 номинации за кандидат за кмет на София, след два часа ще има съответната новина, каза пред журналисти заместник-председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски в началото на конференцията. Номинации имаха Георги Свиленски, Петър Кънев, проф. Иво Христов, както и архитектите Здравец Хайтов и Борислав Борисов.

"Убеден съм, че никой в тази зала няма съмнение, че единствената възможност, чрез която можем да нанесем този решаващ удар на ГЕРБ в София, е Мая Манолова. 30 години не успяхме да направим пробив в столицата. Трябва да си направим изводите от досегашния си опит и да покажем, че сме си научили урока. Манолова има потенциала да мобилизира избиратели, които досега не са ни подкрепяли", обърна се председателят на БСП – София към делегатите.

Той припомни, че през 2016 г. БСП беше изправена пред подобна дилема - партиен или непартиен кандидат за президентските избори. "Преглътнахме партийното си его и постигнахме победа. Така беше тогава, така може да бъде и сега", каза Паргов.

"София е син град през годините на прехода и пробив не може да се направи с партийна кандидатура, поне на този етап. Именно за това на нас ни трябва кандидатура с щирока подкрепа, а не тяснопартийна", каза още той.

Източник: vesti.bg