България БСП подкрепи кандидатурата на Мая Манолова за столичен кмет

...
България БСП подкрепи кандидатурата на Мая Манолова за столичен кмет
Коментари Харесай

БСП подкрепи кандидатурата на Мая Манолова за столичен кмет

България Българска социалистическа партия поддържа кандидатурата на Мая Манолова за столичен кмет 142 от общо 144 делегати на градската конференция на Българска социалистическа партия в София са дали своят вот за Манолова 11 септември 2019, 19:41  Българска социалистическа партия поддържа кандидатурата на Мая Манолова за столичен кмет Източник: БГНЕС
СП - София поддържа кандидатурата на Мая Манолова за кмет на столицата и издигна Калоян Паргов за лидер на листата общински съветници.

За кандидатурата на Манолова са дали своят вот 142 делегати, от общо 144, 2-ма са се въздържали. Кандидатурата на Паргов е подкрепена единомислещо.

Има 17 номинации за претендент за кмет на София, след два часа ще има съответната вест, сподели пред публицисти заместник-председателят на ПГ на "БСП за България " Георги Свиленски при започване на конференцията. Номинации имаха Георги Свиленски, Петър Кънев, проф. Иво Христов, както и архитектите Здравец Хайтов и Борислав Борисов.

"Убеден съм, че никой в тази зала няма подозрение, че единствената опция, посредством която можем да нанесем този решителен удар на ГЕРБ в София, е Мая Манолова. 30 години не успяхме да създадем пробив в столицата. Трябва да си създадем изводите от досегашния си опит и да покажем, че сме си научили урока. Манолова има капацитета да активизира гласоподаватели, които до момента не са ни подкрепяли ", обърна се ръководителят на Българска социалистическа партия – София към делегатите.

Той напомни, че през 2016 година Българска социалистическа партия беше изправена пред сходна алтернатива - партиен или непартиен претендент за президентските избори. "Преглътнахме партийното си его и постигнахме победа. Така беше тогава, по този начин може да бъде и в този момент ", сподели Паргов.

"София е наследник град през годините на прехода и пробив не може да се направи с партийна кандидатура, най-малко на този стадий. Именно за това на нас ни би трябвало кандидатура с щирока поддръжка, а не тяснопартийна ", сподели още той.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР