България Борисов за Радев: Не вярвам един обединител на нацията

...
България Борисов за Радев: Не вярвам един обединител на нацията
Коментари Харесай

Борисов за Радев: Не вярвам един обединител на нацията да произнесе такива думи

България Борисов за Радев: Не имам вяра един обединител на нацията да произнесе такива думи Това съобщи министър председателят в отговор на президента Румен Радев 19 май 2020, 15:13  Борисов за Радев: Не имам вяра един обединител на нацията да произнесе такива думи Източник: БГНЕС
"Не имам вяра, че един обединител на нацията - държавен глава, към този момент четири години може да произнесе такива думи ", разяснява министър-председателят Бойко Борисов.

Той сподели това на брифинг в Министерския съвет в отговор на президента Румен Радев, че в случай че е той е управлявал България, е нямало да се краде, както и че по времето на ръководството на премиера Бойко Борисов смъртността пораства.

Борисов напомни, че по време на последното служебно държавно управление, което е управлявало по времето на Румен Радев, единственото, с което се е запомнил през тези 3-4 месеца, е голямото предпочитание да се похарчат милиарди за закупуването на изтребителите Gripen.

"Това е все едно самолетна компания да популяризира какъв брой по-малко нейните самолети падат от другите самолетни компании ", добави Бойко Борисов.

Премиерът уточни, че по време на неговото ръководство са се родили над 770 000 българи. Щом смъртността е поради нас, значи със 150 000-200 000 повече млади българи са се родили по нашето ръководство ", посочи Борисов.

Той добави, че по времето на ръководството на Българска социалистическа партия - 2005 г, са умряли 113 000, а през 2019 година - са 108 000, уточни той. Борисов недоумява, че изобщо се разясняват сходни данни, до момента в който той разисква с водачите на Балканите по какъв начин да се възстановят по-бързо стопанските системи.

"Ако е правилно, по този ли метод ще излезем дружно от рецесията? ", попита Бойко Борисов. Цялото внимание на премиера и сътрудниците му е ориентирано за по-бързото излизане от рецесията, която докара рецесията с ковид. Най-важното сега е всяко едно работно място, всеки лев, всяко евро, всеки $, да може да бъде докарано до страната, с цел да може хората да работят и да си получават заплатите ", съобщи още Борисов.

Освен това той посочи, че към този момент не се постанова да се вземе нов заем.

"По-добре е в този момент да се стегнем и да тръгнем назад нагоре, където бяхме ", посочи министър-председателят.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР