България Борисов за Полфрийман: Всички знаем отговора, но не мога

...
България Борисов за Полфрийман: Всички знаем отговора, но не мога
Коментари Харесай

Борисов за Полфрийман: Всички знаем отговора, но не мога да го кажа

България Борисов за Полфрийман: Всички знаем отговора, само че не мога да го кажа Премиерът пред Народно събрание: Следващата година се приготвя посещаване на съветския президент Владимир Путин у нас 20 септември 2019, 11:49  Борисов за Полфрийман: Всички знаем отговора, само че не мога да го кажа Източник: БГНЕС
ато министър председател не мога да си разреша да разясня решение на български съд, каквото е това за предварителното избавление на Джок Полфрийман. Всички знаем какъв е отговорът, само че аз не мога да си разреша да го кажа.

Това съобщи министър председателят Бойко Борисов по отношение на решението на САС за освобождение на Джок Полфрийман от пандиза, излежаващ 20-годишна присъда за убийството на студента Андрей Монов. Решението провокира вълна от публично неодобрение.

Днес се чака съдът да разгласява всички претекстове, с които освобождава австралиеца Джок Полфрийман от пандиза.

Адвокатът на Полфрийман: Освобождават го, тъй като се е поправил

Премиерът Бойко Борисов дойде в Народното събрание, с цел да взе участие в петъчния парламентарен надзор. Министър-председателят ще дава отговор на въпрос на Антон Кутев от Българска социалистическа партия за националната политика на държавното управление на Република България за развиване на връзките с Руската федерация за сполучливо осъществяване на българските национални ползи.

По този мотив министър председателят заяви:

"Следващата година се приготвя посещаване на съветския президент Владимир Путин у нас по отношение на отбелязването на 140 години от определяне на нашите дипломатически връзки ".

Пред Народното събрание министър-председателят акцентира, че България поставя старания за развиването на връзките с Русия.

Освен в региона на енергетиката, където тази седмица беше подписан контракт за построяването на тръбопровода "Балкански поток " като продължение на "Турския поток ", има огромен капацитет в областта на фармацията. Според Борисов тук би трябвало да се заложи на българските частни компании, които би трябвало да бъдат насърчени да развиват връзките си със своите съветски сътрудници.

Свидетелство за положителните връзки сред София и Москва е фактът, че шпионският скандал, който избухна на 9 септември с ареста на ръководителя на придвижване "Русофили ", не е измежду тематиките в двустранни разговор, акцентира министър председателят.

Борисов: Отношенията ни с Русия не са влошени

"Ще помоля ПГ на ГЕРБ да се причисли към анкетната комисия за БНР, която желаят от Българска социалистическа партия ".

Каза още министър председателят пред публицисти. И продължи:

"Нещо повече – ще желая пленарната зала да одобри решение Сметната палата като най-независим висш орган да влезе и да ревизира цялото ръководство на БНР до момента. Това ще предложа сега ", добави министър председателят.

"Прокуратурата прави цялостна инспекция на случая със правосъдния кореспондент на БНР Силвия Великова. Аз не съм чувал и не съм приказва с ръководителя на БНР. Не го познавам ", съобщи още Борисов.

Съвет за електронни медии сезира прокуратурата за БНР, желаят оставки
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР