България Борисов за новия ресор: Опитът учи да говориш, когато

...
България Борисов за новия ресор: Опитът учи да говориш, когато
Коментари Харесай

Борисов за новия ресор: Опитът учи да говориш, когато всичко е договорено

България Борисов за новия сектор: Опитът учи да приказваш, когато всичко е контрактувано Имаше опция да получим поста на така наречен външен министър на Европа, само че избрахме МВФ. Разликата е 1000 милиарда $, разяснява още министър председателят 11 септември 2019, 13:21 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Борисов за новия сектор: Опитът учи да приказваш, когато всичко е контрактувано
Борисов за новия сектор: Опитът учи да приказваш, когато всичко е контрактувано
 Гражданин със сигнал против Иванчева за опит за прелом
Гражданин със сигнал против Иванчева за опит за прелом
 Социалните мрежи ще блокират постове срещу имунизациите
Социалните мрежи ще блокират постове срещу имунизациите
 Домоуправител измамил чужденци с над 100 хиляди лв.
Домоуправител измамил чужденци с над 100 хиляди лв.
 Шпионският скандал с Русия се разгаря, Борисов разяснява
Шпионският скандал с Русия се разгаря, Борисов разяснява
 Бисер Петков за митингите на родители: Подклажда се боязън против нещо, което го няма
Бисер Петков за митингите на родители: Подклажда се боязън против нещо, което го няма
 Министерство на вътрешните работи за родителите на падналото дете: Бяха пияни
Министерство на вътрешните работи за родителите на падналото дете: Бяха пияни
 Кола на
Кола на " Гранична полиция " " хвърча " с 200 км/ч по " Тракия "

емата за образованието, образованието и нововъведенията е първа точка в програмата на държавното управление. Тя е първа точка и в програмата на опозицията и президентството. Заради това, което държавното управление прави, то е видяно и в Европа и ръководителят на Европейската комисия /ЕК/ Урсула фон дер Лайен е похвалила страната ни.

Това сподели министър-председателят Бойко Борисов пред публицисти при започване на днешното държавно съвещание, разяснявайки новия пост на българския комисар Мария Габриел. По думите му Габриел получава сектор, който включва нововъведения, обучение и просвета. (Още от мненията на премиера Борисов пред публицисти през днешния ден вижте във видеото нагоре.)

Мария Габриел е новият еврокомисар по нововъведенията и младежта

Бойко Борисов добави, че сформирането на Европейска комисия е било мъчно, тъй като е трябвало да се откри баланс сред мъже и дами, социалисти и либерали, както и да се избират еврокомисари по други правила.

"При един подобен Европейски парламент трябваше да се договорят доста постове и всеки един от тях имаше своята тежест. Включително и ръководителят на Европейската централна банка ", съобщи Борисов.

По думите му в такива договаряния "опитът изисква да бъдеш толерантен, само че и безмълвен и да приказваш тогава, когато всичко е контрактувано ".

Според премиера България е била оценена като страна, която по традиция постоянно е имала положително обучение, просвета и спорт. Именно заради тази причина на страната ни е бил даден сектор, който с изключение на, че е първа точка в програмата на държавното управление, е и първа точка в Европа. "А то е - да се даде бъдеще на младежите, да станем конкурентоспособни на Съединени американски щати и Китай, тъй като там се отделят големи пари за нововъведения ", разяснява Борисов.

В новия сектор на Мария Габриел попадат университетите, академиите, институтите, които дават голяма опция, добави той, акцентирайки, че в него има две дирекции и близо 100 милиарда евро бюджет.

Бойко Борисов посочи, че когато са се договаряли всичките постове, е било преговаряно и за мястото на шеф на Международния валутен фонд /МВФ/, която е една от двете световни институции. Затова там е трябвало да се контракти представител на българското държавно управление /Кристалина Георгиева/.

"Трябваше първо да се преборим в Европа. Конкурентите ни бяха Германия, Холандия и Англия. Ние надделяхме в Европа въз основата на всички тези съвещания ", добави Борисов. Той посочи, че Съединени американски щати, Русия и Китай, Индия, арабските страни, Африка, са застанали зад България. "Знаете ли по какъв начин се трансформират правила на избор на началник на Международен валутен фонд, в случай че няма тази голяма поддръжка за българския претендент ", попита Борисов.

Премиерът разяснява, че имало опция България да получи поста на така наречен външен министър на Европа , само че е било предпочетено да се избере този на МВФ, тъй като "разликата сред двата поста е 1000 милиарда $ и световна опция за работа в целия свят ".

Освен това най-важното за държавното управление, даже и за опозицията, са образованието, нововъведенията и развиването на младежите.

Мария Габриел ще донесе повече пари за обучение и просвета у нас.

Това съобщи тази заран пред Българска национална телевизия министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

Според Красимир Вълчев ресорът за образованието и науката е сектор за бъдещето. "Надяваме се България оптимално да се възползва от това ", сподели той.

Досега двама комисари отговаряха поотделно за научните проучвания и за образованието и културата, напомни Вълчев и съобщи, че огромна част от значимите научни проучвания в международен мащаб се правят с помощта на финансирането от Европейската комисия.

"Надявам се България оптимално да се възползва от ресора, макар че, изключително в региона на научните проучвания, огромна част от средствата са съсредоточени в по-големите страни. Те са ориентирани на правилото на върхови достижения – там, където има по-голяма централизация на учени. Сега този % от средства, които са за останалите страни, е обезпечено уголемен. Предизвикателство към нас е да създадем нашите научни организации и висши учебни заведения по-свързани и да вземат участие в по-голяма степен в европейската просвета. Водим тези диалози и ще предприемем съответни политики за това. Този сектор е опция за нас ", уверен е министърът на образованието.

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Източник: Мария Габриел Европейска комисия .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Не пропускай  <br> Синдикат желае <strong> 1000 лева минимална заплата </strong> от 2020 година <br>
Синдикат желае 1000 лева минимална заплата от 2020 година
 <br> Излаз на море за <strong> Сърбия, </strong> в подмяна за част от <strong> Косово </strong> <br>
Излаз на море за Сърбия, в подмяна за част от Косово
 <br> Дъщерята на - нейната огромна горделивост <br>
Дъщерята на - нейната огромна горделивост
 <br> Септември ще донесе промени за тези <strong> зодии </strong> <br>
Септември ще донесе промени за тези зодии
Последни  <p>Разкриха ли тайната на чудовището от Лох Нес</p> Разкриха ли тайната на чудовището от Лох Нес  Бойко Борисов Борисов: Опитът учи да приказваш, когато всичко е...  <p><strong>Въпросите</strong>, на които всеки родител би трябвало да отговори след първия образователен ден</p> Въпросите, на които всеки родител би трябвало да отговори...  „ Откраднат живот “ започва с прожекция на огромен екран и фотографска галерия „ Откраднат живот “ започва с прожекция на огромен екран и...  зло куче Могат ли кучетата да надушват страха?  Йордан Бонев Гражданин със сигнал против Иванчева за опит за прелом  Ново публицистично токшоу започва в ефира на NOVA Ново публицистично токшоу започва в ефира на NOVA  Кадри от изложбата Как изглеждаха скейтърите по времето на соца (СНИМКИ)  Кейт Мидълтън Кейт Мидълтън още веднъж очарова с нова изява (СНИМКИ)  <p>Вижте кое <strong>животно обича цветята</strong>&nbsp;дори повече от вас</p> Вижте кое животно обича цветята даже повече от вас  Социалните мрежи ще блокират постове срещу имунизациите Социалните мрежи ще блокират постове срещу имунизациите  <p><strong><span style= Ужасите, които си коства да гледате  <p>Кои са най-хубавите празненство градове в света</p> Кои са най-хубавите празненство градове в света  <p>Александър от &bdquo;Траките&ldquo; с първата капитанска победа в &bdquo;Игри на волята&ldquo;</p> Александър от „ Траките “ с първата...  Домоуправител измамил чужденци с над 100 хиляди лв. Домоуправител измамил чужденци с над 100 хиляди лв.  <p style= Той улови душата на Америка в 83 фотографии  <p><strong>Когато родителите</strong> си мислят, че ти към момента си малко дете</p> Когато родителите си мислят, че ти към момента си малко дете  Николай Малинов Шпионският скандал с Русия се разгаря, Борисов сподели, че...  Бисер Петков Бисер Петков: Подклажда се боязън против нещо, което го...  <p>Кайли Дженър театралничи <span style= Кайли Дженър театралничи гола за "Плейбой " Всичко от през днешния ден Виц на деня - Докторе, мъжът ми глътна аспирин простъпка. Какво да вършим? - Създай му някакво главоболие, с цел да не отиде хапчето напразно! Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Да съблечеш българите: актови фотоси от предишния век  Денят, в който Русия изостави България Денят, в който Русия изостави България  Министър за госпожа Макрон: Тази жена в действителност е грозна  Човекът, който сплоти Княжество България и Източна Румелия в картина  Вечният, недостижимият, кралят - Фреди!  Руски историк: Българите наглеят, ограничете им чартърите bool(false) Водещи вести  <p><strong><span style= Настъпва сезона на ужасите  Кадри от изложбата Дъската и свободата - скейт по време на соца  зло куче Могат ли кучетата да надушват страха?  Кейт Мидълтън Кейт Мидълтън още веднъж очарова (СНИМКИ)  <p>Кайли Дженър театралничи <span style= Кайли Дженър театралничи за " Плейбой " (СНИМКА)  „ Откраднат живот “ започва с прожекция на огромен екран и фотографска галерия „ Откраднат живот “ започва с прожекция на огромен екран и фотографска галерия  Ново публицистично токшоу започва в ефира на NOVA Ново публицистично токшоу започва в ефира на NOVA  <p>Вижте кое <strong>животно обича цветята</strong>&nbsp;дори повече от вас</p> Вижте кое животно обича цветята даже повече от вас  <p>Кои са най-хубавите празненство градове в света</p> Кои са най-хубавите празненство градове в света  <p>Александър от &bdquo;Траките&ldquo; с първата капитанска победа в &bdquo;Игри на волята&ldquo;</p> Александър от „ Траки “ с първата капитанска победа в „ Игри на волята “
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР