България Борисов за ало измамите и наркотиците. МВР: До 10

...
България Борисов за ало измамите и наркотиците. МВР: До 10
Коментари Харесай

Борисов за ало измамите и наркотиците. МВР: До 10 млн. лв. са щетите

България Борисов за ало измамите и опиатите. Министерство на вътрешните работи: До 10 млн. лева са вредите Борисов участва на работно заседание на Министерство на вътрешните работи, на което стана ясно, че разрушената незаконна група за ало измами е получила 2 млн. лева  Виолета Русенова 19 април 2019, 12:07  Борисов за ало измамите и опиатите. Министерство на вътрешните работи: До 10 млн. лева са вредите Източник: БГНЕС
рез последните няколко месеца с румънските сътрудници доста интензивно работят службите и във връзка с „ ало измамниците”, и във връзка с опиата.

Това съобщи министър председателят Бойко Борисов по време на работното заседание на Министерство на вътрешните работи. На него стана ясно, че разрушената незаконна група от „ ало измамници “ е работила на територията на България и Румъния от началото на 2017 година до разбиването ѝ при интервенцията в Горна Оряховица преди дни. Престъпниците са лъгали хора за 2 млн. лв..

Премиерът подсети една задочна задявка със служебния министър председател Огнян Герджиков, който му връчи директория, във връзка с корупционните практики. „ Този път една остаряла уязвимост да се похвалим за опиати е преодоляна. 4-5 дни, откакто беше открит опиатът, безшумно без доста звук имаше и арестувани “, сподели Борисов.

Премиерът чака да се откри метод да се овъзмездят тези хора, които са били пострадали от телефонните измами.

„ Сърцераздирателно е да виждаме по какъв начин възрастни хора дават спестяванията си “, разяснява Бойко Борисов.

„ Продължаваме да работим. Много сътрудници работиха добре. Тези, които бяха в Румъния и в този момент се прибират, свършиха извънредно добра работа “, посочи Борисов.

"Много се заприказва и за убийството от Смолян, доста се заприказва, че наподобява на този прелестен филм "Дяволското гърло ". Радвам се, че сътрудниците работиха бързо и откриха причинителите ", сподели той за случая с открития мъртвец на мъж край Смолян.

Борисов загатна и за разкрито ликвидиране в Троян. "На сътрудниците от Ловеч позволявам да опишат след това на медиите за убийството от 2017 година - едно брутално ликвидиране, изнасилена и разчленена жена. Вече имаме арестуван, има признания ", разкри министър председателят.

"Поздравявам и сътрудниците от Столична дирекция на вътрешните работи за бързата реакция през вчерашния ден. Бързо хванаха килъра от "Младост ". Убийството от Ловеч съответствува с това от Русе ", разяснява още Борисов.

Престъпната група в Горна Оряховица е работила и е провеждала позвъняванията от Румъния. В схемата са взели участие 25 души, 9 от тях са престъпно проявени и осъждани. На 5 от тях има издадени европейски заповеди за арест. Голяма част от „ ало измамниците “ са били в роднинска връзка, в това число и „ мулетата “, които са пренасяли парите от жертвите до групата.

При акцията на полицията са тествани 17 адреса в България и Румъния, конфискувани са 133 мобилни апарата, най-вече остарели модели, 137 сим карти.

На територията на Румъния групата е настанявана в хотели, къщи за посетители, откъдето са правени стотици хиляди позвънявания на територията на България.

Заместник-главният прокурор Иван Гешев съобщи, че след разбиването на интервенцията не имало нито едно позвъняване на „ ало измамници” от Румъния за България.

Според предоставени данни сред 8-10 млн. лв. на година са вредите от мошениците.

Необходим е систематичен метод в битката против телефонните измами. Същевременно би трябвало да се поставят старания и за предварителна защита, счита основният прокурор Сотир Цацаров.



Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Виолета Русенова Източник: По тематиката  Полиция и жандармерия нахлуха в парцели в Горна Оряховица Полиция и жандармерия нахлуха в парцели в Горна Оряховица  Рекордно количество кокаин изплува край Шабла Рекордно количество кокаин изплува край Шабла  Черно море изхвърли над 100 кг кокаин Черно море изхвърли над 100 кг кокаин  Двама арестувани за убийството край Смолян Двама арестувани за убийството край Смолян .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Не пропускай  <br> Лек автомобил се възпламени в София, водачът с изгаряния <br>
Лек автомобил се възпламени в София, водачът с изгаряния
 <br> Хванаха мъж с туби с бензин в катедралата „ Свети Патрик” <br>
Хванаха мъж с туби с бензин в катедралата „ Свети Патрик”
 <br> Как реагираха почитателите след <strong> </strong> <br>
Как реагираха почитателите след
 <br> Коя е българската кулинарна <strong> вълшебница </strong> (ВИДЕО) <br>
Коя е българската кулинарна вълшебница (ВИДЕО)
Последни  <p>Борисов за ало измамите, опиатите и убийствата</p> Борисов за ало измамите, опиатите и убийствата  Снимката е илюстративна Запалена жива, тъй като се оплакала от полов тормоз  8 неща, които да извършите вкъщи преди Великден 8 неща, които да извършите вкъщи преди Великден  Приеха промени, с цел да няма несправедливи решения за пенсиите Приеха промени, с цел да няма несправедливи решения за...  <p><strong>Любовта</strong>&nbsp;на един <strong>сръбски цар</strong> и неговата <strong>българска принцеса</strong>&nbsp;&nbsp;</p> Любовта на един сръбски цар и неговата българска...  Приянка Чопра Перлата на индийската хубост преди 13 години и...  Haval H6 е същинска изненада (тест драйв) Haval H6 е същинска изненада (тест драйв)  Татяна Сергеева Ничий жител: Жена остана без идентичност  <p><strong>Откриха</strong> скелет на <strong>четирикрак кит</strong> в Перу</p> Откриха скелет на четирикрак кит в Перу  <p>Чудото с пчелите на &bdquo;Нотр Дам&rdquo;</p> Чудото с пчелите на „ Нотр Дам”  <p>Кралица Елизабет съблюдава остаряла традиция за <strong>Великден</strong></p> Кралица Елизабет съблюдава остаряла традиция за Великден  <p><strong>Ники Кънчев</strong> и щерка му&nbsp;<strong>за най-вкусното</strong> нещо в <strong>Hell&#39;s Kitchen</strong></p> Ники Кънчев и щерка му за най-вкусното нещо в...  Арнаудова: Обвиненията са за целия ремонт на пътя край Своге Арнаудова: Обвиненията са за целия ремонт на пътя край...  Галъп: Ако евровотът е през днешния ден: Българска социалистическа партия – 32,1%, ГЕРБ – 31% Галъп: Ако евровотът е през днешния ден: Българска социалистическа партия – 32,1%, ГЕРБ – 31%  Майката, изоставила детето си: Искам да се откри донор Майката, изоставила детето си: Искам да се откри донор  <p>Решение на Европарламента подвига цените на колите</p> Решение на Европарламента подвига цените на колите  <p><strong>Проучване:</strong> Създателите на Стоунхендж <strong>са пристигнали от Анадола&nbsp;&nbsp;</strong></p> Проучване: Създателите на Стоунхендж са пристигнали от...  Докладът на Мълър за съветската интервенция стана бестселър Докладът на Мълър за съветската интервенция стана бестселър  <p>Жената, която избавя деца от насилствени бракове</p> Жената, която избавя деца от насилствени бракове  Поредна издънка на Фейсбук: Този път с пароли в Instagram Поредна издънка на Фейсбук: Този път с пароли в... Всичко от през днешния ден Виц на деня Евреин продавал семки пред входа на банка. След време посъбрал малко пари. Негови другари му поискали пари назаем. Евреинът дал отговор по този начин: – Имам контракт с… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Българска художничка рисува смешната страна на майчинството  Борисов предлага на Франция да помогне за  Лидия Инджова: С корема на Донка несъмнено смъкнах някой различен кг  Недоносена, изоставена и... избавена! Историята на Жизел  Гори катедралата Нотр Дам в Париж  Осъдиха Иванчева на 20 година затвор Осъдиха Иванчева на 20 година затвор Водещи вести  Всеки трети българин не е решил за кого ще гласоподава на евроизборите Всеки трети българин не е решил за кого ще гласоподава на евроизборите  Арнаудова: Обвиненията са за целия ремонт на пътя край Своге Арнаудова: Обвиненията са за целия ремонт на пътя край Своге  Майката, изоставила детето си: Искам да се откри донор Майката, изоставила детето си: Искам да се откри донор  <p>Чудото с пчелите на &bdquo;Нотр Дам&rdquo;</p> Чудото с пчелите на „ Нотр Дам ”  Татяна Сергеева Ничий жител: Жена остана без идентичност  Докладът на Мълър за съветската интервенция стана бестселър Докладът на Мълър за съветската интервенция стана бестселър  <p>Жената, която избавя деца от насилствени бракове</p> Жената, която избавя деца от насилствени бракове  <p>Решение на Европарламента подвига цените на колите</p> Европарламентът утвърди листата на наложителните системи за колите, което ще вдигне цените им  <p>Кралица Елизабет съблюдава остаряла традиция за <strong>Великден</strong></p> Кралица Елизабет съблюдава остаряла традиция за Великден  Снимката е илюстративна Запалена жива, тъй като се оплакала от полов тормоз  8 неща, които да извършите вкъщи преди Великден 8 неща, които да извършите вкъщи преди Великден  <p><strong>Любовта</strong>&nbsp;на един <strong>сръбски цар</strong> и неговата <strong>българска принцеса</strong>&nbsp;&nbsp;</p> Любовта на един сръбски цар и неговата българска принцеса  Приянка Чопра Перлата на индийската хубост преди 13 години и през днешния ден  Haval H6 е същинска изненада (тест драйв) Haval H6 е същинска изненада (тест драйв)  <p><strong>Откриха</strong> скелет на <strong>четирикрак кит</strong> в Перу</p> Откриха скелет на четирикрак кит в Перу  <p><strong>Ники Кънчев</strong> и щерка му&nbsp;<strong>за най-вкусното</strong> нещо в <strong>Hell&#39;s Kitchen</strong></p> Ники Кънчев и щерка му Мари София за най-вкусното нещо в Hell`s Kitchen
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР