България Борисов в Сеул: За Фолксваген, Южна Корея да инвестира

...
България Борисов в Сеул: За Фолксваген, Южна Корея да инвестира
Коментари Харесай

Борисов в Сеул: За Фолксваген, Южна Корея да инвестира в България

България Борисов в Сеул: За " Фолксваген ", Южна Корея да влага в България Южнокорейският министър председател: България е първата ми обич. " Винаги сте добре пристигнали при първата си обич ", отговори му Борисов 26 септември 2019, 07:52  Борисов в Сеул: За Източник: БГНЕС
реговорите ни за "Фолксваген " са на финала - останахме в региона България и Турция.

Това сподели министър председателят Бойко Борисов в изказване след срещата си с южнокорейския министър председател И Нак-йон, съобщи "Фокус ".

Министър-председателят отговори и на журналистически въпрос по отношение на броя на компаниите, произвеждащи елементи за "Хюндай " в България, като уточни, че те са над 31.

Той още веднъж се спря на договарянията за градеж на цех на "Фолксваген " в България: "Преговорите ни, на финала, на които в региона останахме България и Турция, доста деликатно се наблюдават и в Южна Корея ", съобщи той.

Борисов изрази вяра срещите с президента и премиера на Южна Корея да допринесат за доближаване на позициите сред двете страни. "Искаме частният бизнес в Корея да се толерира и да влага в България ", уточни министър председателят.

Официалното посещаване на българския министър-председател Бойко Борисов в Република Корея продължава и през днешния ден. Премиерът организира среща с министър-председателя на Република Корея И Нак-йон.

Очаква се министър председателят Борисов да посети и Университета за непознати езици "Ханкук ".



По време на Корейската война България е приела 500 деца от Северна Корея, които е обучавала. Един от учителите им е била майката на българския министър председател Бойко Борисов.

Това съобщи министър-председателят на Република Корея И Нак-йон по време на тоста на формалния обяд, даван от него в чест на българския министър председател Борисов в държавната резиденция в Сеул.

Премиерът на Република Корея И Нак-йон приветства българската делегация. Той се радва, че за първи път български министър-председател посещава страна му. По думите му България се отличава с висок стопански напредък освен измежду страните от Югоизточна Европа, само че измежду страните членки на Европейския съюз. Според него това е с помощта на политиката, която води българското държавно управление.

Борисов чупи дъска с пестник за девети дан по таекуондо (видео)

"България ми е доста специфична, това беше първата страна, която посетих като министър-председател. В този ред на мисли България е първата ми обич ", посочи корейският министър председател И Нак-йон.

"В България споделяме, че първата обич наслойка не хваща ", сподели българският министър председател Бойко Борисов. Затова той прикани двете страни да развиват връзките си.

"Винаги сте добре пристигнали при първата си обич ", отговори Бойко Борисов.
Бойко Борисов в Сеул  бойко борисов сеул  бойко борисов сеул  бойко борисов сеул  бойко борисов сеул
На брифинг в държавния комплекс в Сеул след срещата си с министър-председателя на Република Корея И Нак-йон стана ясно, че

двете страни са подписали двустранни документи за съдействие в региона на енергетиката и на външните работи.

Министерството на енергетиката на България и министерството на търговията, промишлеността и енергетиката на Република Корея подписаха Меморандум за съгласие. Документът планува подкрепяне съдействието сред двете страни в региона на възобновимите енергийни източници и енергийната успеваемост. Меморандумът ще насърчи присъединяване на компании от двете страни в търгове в региона на енергетиката, както и ще поддържа развиването на връзките сред България и Южна Корея в областта на потреблението на нуклеарната сила за мирни цели.

Меморандумът за съгласие планува още продан на специалисти и съдействие сред енергийни компании и научни институти на двете страни в региона на новите енергийни технологии. Енергийни компании и научни институти от България и Република Корея ще си сътрудничат в областта на новите технологии за повишение на енергийната успеваемост и запазване на околната среда.

Документът бе подписан от изключителния и пълномощен дипломат на България в Република Корея Петко Драганов, а от страна на домакините - от министъра на търговията, промишлеността и енергетиката Йо Мун-хи.

Меморандум сред министерствата на външните работи на България и Република Корея за взаимни празнувания на 30-ата годишнина от установяването на дипломатически връзки сред двете страни бе подписан в Сеул. Началото им е сложено на 23 март 1990 година

Документа подписаха заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев и неговият сътрудник - заместник-министърът на външните работи на Република Корея Чо Сей-Юн.



Ще засилим съдействието с България в региона на туризма, културата и образованието,

сподели още южнокорейският министър председател И Нак-йон в изказване след срещата си с българския министър-председател.

Южнокорейският министър-председател съобщи, че се чака визитата на Борисов да сътвори чудесна опция за задълбочаване на връзките сред двете страни. "Помолих Борисов корейски компании да вземат участие в построяването на апаратура за RDF боклуци ", уточни И Нак-йон.

Сред разискваните тематики още са били и съдействието във всикотехнологични области като науката и технологиите. "Преценихме, че има доста място за взаимно деяние на двете страни в региона на защитата и отбранителната индустрия. Обясних на премиера Борисов какви старания поставя корейското държавно управление за определяне на мир на Корейския полуостров и благодарим на българското държавно управление за поддръжката му към нашето. Премиерът Борисов и аз се договорихме да сътвори, предпоставки за бъдещи триумфи и на съвместен разцвет ", добави още южнокорейският министър-председател.

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Източник: Бойко Борисов .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Как да си купя парцел ”на зелено ”, без да ме пратят за зелен хайвер?  1 Трудови злополуки - какви са най-честите аргументи?  1 Наша банка пуска разплащания със смарт часовник  1 Дончев: Търсим оптимален резултат от всяка инвестиция с европейски средства --> Пaрите ни  Как да си купя парцел ”на зелено ”, без да ме пратят за зелен хайвер? Как да си купя парцел ”на зелено ”, без да ме пратят за зелен хайвер?  Трудови злополуки - какви са най-честите аргументи? Трудови злополуки - какви са най-честите аргументи?  Наша банка пуска разплащания със смарт часовник Наша банка пуска разплащания със смарт часовник  Дончев: Търсим оптимален резултат от всяка инвестиция с европейски средства Дончев: Търсим оптимален резултат от всяка инвестиция с европейски средства Не пропускай  Министерство на вътрешните работи търси две сестри от Бургас Министерство на вътрешните работи търси две сестри от Бургас  <br> Императорските яйца – перлата в короната на <strong> Фаберже </strong> <br>
Императорските яйца – перлата в короната на Фаберже
 <br> <strong> 22 години след : по какъв начин се трансформираха актьорите
" />
22 години след "Дарма и Грег " : по какъв начин се трансформираха актьорите
 <br> Бившата брачна половинка на Чанинг Тейтъм заяви <strong> радостна вест </strong> <br>
Бившата брачна половинка на Чанинг Тейтъм заяви радостна вест
Последни  Audi RS 7 дебютира на салона във Франкфурт. Премиерите от Франкфурт идват на салона в София  Премиерът Бойко Борисов организира среща с министър-председателя на Република Корея И Нак-йон Южнокорейският министър председател: България е първата ми...  <p>10 песни, с които <strong>да свалиш момиче</strong></p> 10 песни, с които да свалиш момиче  Amazon Smart Oven Amazon показа умни очила, пръстен и фурна с Alexa  Дъжд и през днешния ден, по кое време се връща слънцето Дъжд и през днешния ден, по кое време се връща слънцето  <p>Есенният жанр на <strong>Кейт Мидълтън</strong>&nbsp;(СНИМКИ)</p> Есенният жанр на Кейт Мидълтън (СНИМКИ)  Сезонът 2020 в туризма пред проблеми поради Сезонът 2020 в туризма пред проблеми поради " Томас Кук "  Избраха Кристалина Георгиева за началник на МВФ, тя: Огромна отговорност Избраха Кристалина Георгиева за началник на МВФ, тя: Огромна...  Протест против Гешев в центъра на София Протест против Гешев в центъра на София  Върховен касационен съд върна делото за Джок Полфрийман Върховен касационен съд върна делото за Джок Полфрийман  <p>Радева до Мелания в Ню Йорк, какво си споделиха Радев и Тръмп</p> Радева до Мелания в Ню Йорк, какво си споделиха Радев и...  Лаура Кьовеши Лаура Кьовеши ще е първият европейски основен прокурор  <p>Кой сподели, че <strong>леопардовото е кич</strong>? Кейт Мос е на друго мнение (СНИМКИ)</p> Кой сподели, че леопардовото е кич? Кейт Мос е на друго...  " Параходство БМФ " получи втория си 45 500-тонен транспортен съд  Кралев: Разследва се и здравно лице в гибелта на българския боксьор Кралев: Разследва се и здравно лице в гибелта на...  Наполеон Бонапарт Те бяха двойкаджии, само че трансформираха света  <p><strong>Идеалният сладкиш</strong> за началото на есента</p> Идеалният сладкиш за началото на есента  <p><strong>4-месечният Арчи</strong> разтопи сърцата на хиляди в ново видео</p> 4-месечният Арчи разтопи сърцата на хиляди в ново видео  <p>Почина поетът Любомир Левчев</p> Почина поетът Любомир Левчев  <p><strong>Как се трансформира тялото ни</strong>, когато спрем да консумираме млечни продукти</p> Как се трансформира тялото ни, когато спрем да консумираме... Всичко от през днешния ден Виц на деня Жена чака мъжа си да се прибере от запой. Той влиза у дома, вижда, че е ядосана и споделя: - Жена, умерено, чакай да ти кажа… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Грета Тунберг: Хората страдат, умират, екосистеми се разрушават  Пациент на кардиолога с 57 хиляди лева заплата: Трябва да бъде наказан  Вижте неписаната история на България в фотоси  Честваме 111 години самостоятелна България  Старата обич наслойка не хваща: среща след 75 години  Президентът Радев подкара колело в центъра на София (СНИМКА) подкара колело в центъра на София Водещи вести  Избраха Кристалина Георгиева за началник на МВФ, тя: Огромна отговорност Избраха Кристалина Георгиева за началник на МВФ, тя: Огромна отговорност  Дъжд и през днешния ден, по кое време се връща слънцето Дъжд и през днешния ден, по кое време се връща слънцето  Върховен касационен съд върна делото за Джок Полфрийман Върховен касационен съд върна делото за Джок Полфрийман  <p>Радева до Мелания в Ню Йорк, какво си споделиха Радев и Тръмп</p> Десислава Радева до Мелания на банкет в Ню Йорк, защо приказваха Радев и Тръмп  Сезонът 2020 в туризма пред проблеми поради Сезонът 2020 в туризма пред проблеми поради " Томас Кук "  Лаура Кьовеши Лаура Кьовеши ще е първият европейски основен прокурор  <p>Есенният жанр на <strong>Кейт Мидълтън</strong>&nbsp;(СНИМКИ)</p> Есенният жанр на Кейт Мидълтън: лесни хрумвания за всеки ден (СНИМКИ)
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР