България Борисов: Старите дрязги на Балканите да останат в миналото

...
България Борисов: Старите дрязги на Балканите да останат в миналото
Коментари Харесай

Борисов: Старите дрязги на Балканите да останат в миналото

България Борисов: Старите дрязги на Балканите да останат в предишното Според премиера превъзмогването на наследството от предишното може да се случи на основата на споделените полезности 8 ноември 2019, 14:38  Борисов: Старите дрязги на Балканите да останат в предишното Източник: БГНЕС
омирението, районното съдействие и поддържането на добросъседски връзки са основни фактори за европейската интеграция на Западните Балкани.

Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов в речта си пред участниците в лидерската среща "Стратегически разговор за Западните Балкани " в Женева.

Според премиера, с цел да има непоклатимост и стопански напредък и с цел да се промени имиджът на района в позитивна посока, старите дрязги и напрежения, както и езикът на омразата и ксенофобията би трябвало да останат в предишното.

По думите на българския министър-председател, превъзмогването на наследството от предишното може да се случи на основата на споделените полезности като приемливост, приобщаващите дейности и взаимното доверие.

По предложение на Борисов: Европейски Съюз реши за Македония

Борисов подчертава върху смисъла на районното съдействие и уточни Берлинския развой като един от многото сполучливи образци в тази посока.

"България потвърди, че е държава-членка, която може сполучливо да поеме отговорност за развиването на европейския план. Това ни дава и убеденост, че със взаимни старания ще се оправим сполучливо и с председателството на Берлинския развой, което за нас е последващо предизвикателство “, означи министър-председателят.

Борисов подсети, че следващата година на страната ни следва да поеме тази високо виновна задача, взаимно с Република Северна Македония. Борисов беше безапелационен, че като ръководител на Берлинския развой България ще продължава да предизвиква интеграционния развой на страните от Западните Балкани, тъй като той е инструмент за реализиране на устойчива непоклатимост, сигурност, мир и разцвет в района.

Борисов: Страхът от разширението в Европейски Съюз е неоспорим

Провал, кой не желае Северна Македония и Албания в Европейски Съюз

Министър-председателят особено се обърна към Република Северна Македония и към Албания с апел да не се отхвърлят от напъните си по пътя към участието в Европейски Съюз. Според премиера, без да се обезкуражават те следва да продължат да работят с непрестанен ритъм в посоката, която подсигурява максимален късмет за сполучливо развиване на целия район на Западните Балкани, а точно - европейската интеграция.

Борисов концентрира вниманието на участниците в срещата и върху тематиката за бъдещето на младежите в Западните Балкани.

"Те желаят да живеят в изискванията на чиста околна среда, положително обучение, постоянни и отворени общества и почтени работни места. Ако тези съществени детайли са обезпечени, младежите могат да бъдат фактор за разцвет и вяра за района ", съобщи Борисов.

Според него в противоположен случай разочарованието на младото потомство може да докара освен до увеличение на „ приключването на мозъци “ и на емиграцията, само че – доста по-тревожно и даже рисково – до поддаване на екстремистки и радикални въздействия и настроения.

Франция, Холандия и Дания блокираха Македония за Европейски Съюз



Ето изискванията на България към Македония за Европейски Съюз

"Кърваво " писмо от Македония до Европейски Съюз поради България

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР