България Борисов с коментар за оставката на Нинова, тя му

...
България Борисов с коментар за оставката на Нинова, тя му
Коментари Харесай

Борисов с коментар за оставката на Нинова, тя му отговори

България Борисов с коментар за оставката на Нинова, тя му отговори На " Позитано " 20 дори и оставка не могат да подадат, съобщи министър председателят  Виолета Русенова  Венелина Стоянова 17 юни 2019, 17:13 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Борисов с коментар за оставката на Нинова, тя му отговори
Борисов с коментар за оставката на Нинова, тя му отговори
 Арест за кмета на Костенец за корупция
Арест за кмета на Костенец за корупция
 Две жертви и ранено дете след злополука край Варна
Две жертви и ранено дете след злополука край Варна
 Седмокласниците на матури, зрелостниците с най-високи оценки по БЕЛ в София
Седмокласниците на матури, зрелостниците с най-високи оценки по БЕЛ в София
 Собственикът на кучетата, умъртвили мъж, в ареста
Собственикът на кучетата, умъртвили мъж, в ареста
 Константинов: Без машинно гласоподаване на локалния избор
Константинов: Без машинно гласоподаване на локалния избор
 Защо дават единствено 3 години затвор за грубо ликвидиране
Защо дават единствено 3 години затвор за грубо ликвидиране
 Какво лято ни чака тази година
Какво лято ни чака тази година

"На "Позитано " 20 дори и оставка не могат да подадат ". Това разяснява министър председателят Бойко Борисов за Конгреса на Българска социалистическа партия, който се организира в неделя. Корнелия Нинова отдръпна оставката си и по този начин не се стигна до избор на нов водач.

От своя страна, тя отговори: "Не господин министър председател - на "Позитано " една оставка не можете да ВЗЕМЕТЕ като хората ". Това написа Нинова в профила си във Facebook.



Тя благодари и на "честните социалисти " за позицията във връзка с протичащото се в партията.

"Благодаря на всички почтени, откровени и безкористни социалисти за позицията във връзка с протичащото се в Българска социалистическа партия ".

По думите ѝ, в неделя не е ставало дума за главата на един ръководител, а за ориста на една партия, за морала в нея и за честността в политиката.

"Вашият морал и честност победиха парите и задкулисието. Има в България една партия, за която концепциите са по-силни от сребърниците. Върнахте ми вярата, че с вас можем да създадем смяната в България. Продължаваме дружно. Приемете моето почитание, социалисти ", сподели още Нинова.



Премиерът Борисов направи коментара за оттеглената оставка на Нинова,

по време на представянето на концепцията за създаване на сууперкомпютър, който ще даде голяма опция за автомобилните производители, медицината и строителния отрасъл в България.

На въпрос дали би коментирал вътрешнополитически тематики, Борисов съобщи, че това не е забавно.

"Сега сме високо софтуерно насочени в България, на най-високо равнище ", съобщи той.

За разискването на основаване на суперкомпютър министър-председателят Бойко Борисов се срещна с еврокомисаря по цифровата стопанска система и общество Мария Габриел и с ръководителя на Групово дело "Свързаност " към Европейска комисия Роберто Виола.

Инициативата е на Европейската комисия за създаване на центрове за свръхбързи калкулации в Европейски Съюз. България ще бъде една от осемте страни, в които ще проработи европейски суперкомпютър на международно ниво.

"Благодаря, че Европа и Европейски Съюз се замислиха, че в идващите месеци софтуерната гражданска война ще бъде голяма. Ще вложим милиони евро дружно с Европейска комисия. Ние даваме на хората, занимаващите се с вложения, работно място, което ще работи 24 часа в денонощието. Надали отвън сферата на тясно профилираните експерти някой може да си показа, че тези машини вършат 4 милиарда интервенции в секунда. Нашето схващане просто едва ли може да си го показа.

Това дава голяма опция за автомобилните производители в България, тъй като всеки един подробност може да бъде тестван с милиони вариации на това, което може да му се случи. Мостовете на автомагистралите и постройките също ще се тестват по какъв начин биха реагирали, въобще целият строителен отрасъл. Да не приказваме и за сферата на медицината – изключително за имунизациите. Огромни благоприятни условия. Така че ще дадем работно място на всеки, който има предпочитание ", изясни Борисов.



Той уточни, че в цяла Източна Европа няма такива машини.

"Това извежда България в напълно нова роля в областта на нововъведенията и новите технологии. Всяко нещо да може да бъде тествано по всевъзможен метод. Така че от наша страна ще бъде направено това – постройката, разположението в Тех парка “, сподели още министър председателят.

"Благодаря на премиера Бойко Борисов за поддръжката още при започване на един развой, който през днешния ден прави решителна крачка напред – България да бъде една от осемте страни в Европа, в която ще бъде ситуиран суперкомпютър. Ние декларирахме, че желаеме да си върнем водачеството в тази сфера ". Това съобщи европейският комисар по цифровата стопанска система и общество Мария Габриел след среща при Борисов с ръководителя на Групово дело "Свързаност " към Европейска комисия Роберто Виола, съобщи БГНЕС.

Еврокомисарят Мария Габриел изясни, че общата инвестиция е 1 милиарда, от тях 486 млн. са от Европейска комисия, останалите са от държавите-членки и частните сътрудници. Проектът съответно за България е 18 млн. евро, като 12 са от България и още 6 от Европейска комисия.

"Срокът е доста явен – до края на 2020 година те би трябвало да бъдат към този момент оперативни и настоящи ", сподели еврокомисарят.

Instagram.

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактори: Виолета Русенова Венелина Стоянова Източник:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР