България Борисов: Пратена е жандармерия по границата с Турция, заплахата

...
България Борисов: Пратена е жандармерия по границата с Турция, заплахата
Коментари Харесай

Борисов: Пратена е жандармерия по границата с Турция, заплахата е реална

България Борисов: Пратена е жандармерия по границата с Турция, опасността е действителна Очаква се министър председателят да разиска обстановката с мигрантите с турския президент Ердоган  Василена Василева 28 февруари 2020, 12:52  Борисов: Пратена е жандармерия по границата с Турция, опасността е действителна Източник: БГНЕС
андармерия е пратена по границата с Турция, а опасността от мигрантска вълна е действителна. Това сподели министър председателят Бойко Борисов по време на изключително съвещание в Министерския съвет.

По думите му се чака да го свържат с турския държавен глава Реджеп Ердоган, с който ще обсъдят обстановката.

"Имаме данни за много скупчване на мигранти в Одрин. Дислоцирахме жандармерията по границата, усилили сме оптимално границата. Притеснително е, че турските граничари се отдръпнаха, да се надяваме, че са ги дръпнали по-навътре в страната, там да ги стопират ", разяснява Борисов.

Премиерът Борисов свика през днешния ден изключително съвещание на Министерски съвет задно с Кризисния щаб за битка с ковид.

"Няма логичност да се крие, в случай че има позитивни проби за ковид в България ". Toва съобщи той по време на срещата.

Д-р Кантарджиев: Ку-треската в Етрополе е по-страшна от ковид

Създава се нервност с доствката на храна и медикаментите, разяснява още Борисов.

Премиерът означи, че в прилежаща Гърция имало хиляди умряли от грип и единствено двама от ковид.

"В единия случай няма нервност, хората познават заболяването, а в другия - има нервност ", уточни министър председателят.

Началникът на Кризисния щаб ген. Венцислав Мутафчийски още веднъж удостовери, че няма позитивен случай в България за ковид.

Премиерът Борисов прикани хората да се доверят на лекарите освен това заболяване. Той разпореди от Държавния запас да се провиснал 100 000 литра алкохол. В запаса има 400 000 литра, посочи той.

Министърът на стопанската система също влиза в Кризисния щаб.

"Нека още през днешния ден той да предложения производителите на дезифектанти и на маски, както и с тези които могат да ги създават и да се взема решение казуса ", сподели Борисов.

Ген. Мутафчийски от своя страна означи, че абсолютният брой на умряли при една грипна зараза може да е повече от една зараза с коранавирус. А в България претърпяваме най-малко по две епидемии на грип без да има нервност, сподели той.

Премиерът Борисов предложи да се приготви още една инфекциозна болница, брифингите на Кризисния щаб да се организират всеки ден в 08.00 часа и в 17.00 часа.

Болница "Пирогов " ще обезпечи цяла постройка за заболели от новия ковид. Александровска болница дава 70 кревати за тази цел. ВМА закрива краткотрайно психиатрията си и обезпечава още 50 кревати.

Кметът на София Йорданка Фандъкова също ще окаже подпомагане, означи още ген. Мутафчийски.

А във връзка със случаите на инфектирани с новия ковид COVID-19 в Гърция, от Министерство на външните работи предлагат на българските жители да следват напътствията на локалните управляващи и настоящата информация за развиването на здравната конюнктура в страната.

Гръцките управляващи в лицето на Министерство на здравеопазването и Националната здравна организация подхващат проведени ограничения за ограничение на разпространяването на вируса на територията на страната посредством повишение на информираността, наблюдаване на непосредствено идващите от региони, наранени от заболяването и следене на всички евентуално свързани със засегнатите досега от ковид четирима души.

Министърът на опазването на здравето Василис Кикилиас разгласи отменянето на обичайните карнавали във връзка идния на 2 март формален набожен празник в страната.

Повече информация може да бъде открита на страницата на Министерството на здравеопазването: https://www.moh.gov.gr.

При нужда от подпомагане и повече информация, българските жители могат да се свържат и с дипломатическите ни представителства на следните телефони:

Посолство Атина:

Дежурен пряк телефон: +30 210 67 48 107

Мобилен телефон за незабавни случаи: +30 693 70 96 220

Телефонен секретар и оператор: +30 210 67 48 105, +30 210 67 48 106

Генерално консулство Солун:

Телефони: +30 2310 829 210, +30 2310 869 510

Дежурен телефон в извънработно време: +30 2310 869 520.

 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  Редактор: Василена Василева Източник: .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Всеки втори живее натясно  1 Договориха 300 лв. минимална пенсия  1 Какво е полов тормоз в работата  1 Как ще се заплаща за пътищата от 1 март --> Пaрите ни  Всеки втори живее натясно Всеки втори живее натясно  Договориха 300 лв. минимална пенсия Договориха 300 лв. минимална пенсия  Какво е полов тормоз в работата Какво е полов тормоз в работата  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 Не пропускай  Дъжд и вятър в идващите дни, идва ли стопляне Дъжд и вятър в идващите дни, идва ли стопляне  <br> Коронавирусът стигна и Нигерия, още жертви в Италия <br>
Коронавирусът стигна и Нигерия, още жертви в Италия
 <br> Зодии, с които е по-лесно да се живее <br>
Зодии, с които е по-лесно да се живее
 <br> <strong> Лейди Гага </strong> се завърна с ново и ексцентрично видео <br>
Лейди Гага се завърна с ново и ексцентрично видео
Последни  <p><strong><span style= Просто снадвич - 3 предписания, на които няма да устоите  Борисов: Пратена е жандармерия по границата с Турция, опасността е действителна Борисов: Пратена е жандармерия по границата с Турция...  <p><strong>Котка обикаля Европа</strong> в компанията на... <strong>папагал</strong> (СНИМКА)</p> Котка обикаля Европа в компанията на... папагал (СНИМКА)  <p><br /> &quot;Има подобен народ&quot; внесе документи за регистрация в съда</p> "Има подобен народ " внесе документи за...  <p>Честито! Малкълм&nbsp;<strong>се ожени</strong></p> Честито! Малкълм се ожени  Главният прокурор Иван Гешев и ръководителят на Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България /КНСБ/ Пламен Димитров подписаха Меморандум за съгласие и съдействие. Гешев подписа с КНСБ Меморандум за съгласие и...  Бойко Борисов организира среща с премиера на Черна гора Душко Маркович. Черногорският министър председател: Разчитаме да бъдем идната...  <p>Какво в действителност е <strong>аутизмът?</strong></p> Какво в действителност е аутизмът?  Европейски Съюз желае да върне сменяемите акумулатори в смарт телефоните Европейски Съюз желае да върне сменяемите акумулатори в смарт телефоните  Как върнаха на работа служител на реда, завлякъл десетки фамилии с хиляди левове Как върнаха на работа служител на реда, завлякъл десетки...  <p>&quot;Ако се <span style= "Ако се обадиш на полицията, ще стартира да...  Проф. Тодор Кантарджиев Д-р Кантарджиев: Ку-треската в Етрополе е по-страшна от...  Въздушни удари в Сирия, убити турски бойци, ескалация Въздушни удари в Сирия, убити турски бойци, ескалация  <p><strong>Лейди Гага</strong> се завърна с ново и ексцентрично видео</p> Лейди Гага се завърна с ново и ексцентрично видео  Емил Димитров: Ако спазим закона, би трябвало да спрем водата на половин България Емил Димитров: Ако спазим закона, би трябвало да спрем...  5 неща, които потвърждават, че Samsung Galaxy S20 Ultra е телефонът на бъдещето
Създадено за Samsung
5 неща, които потвърждават, че Samsung Galaxy S20 Ultra е...  <p>Пуснаха под гаранция&nbsp;Цветелина Кънева, организират се разпити&nbsp;</p> Пуснаха под гаранция Цветелина Кънева, организират...  <p>Коронавирусът: Няма инфектирани у нас, няма скрито-покрито</p> Коронавирусът: Няма инфектирани у нас, няма скрито-покрито  Заводът на Mercedes-Benz в Зинделфинген. Е-колите може да срутен немската автомобилна...  Турция няма да стопира бежанци към Европа Турция няма да стопира бежанци към Европа Всичко от през днешния ден Виц на деня Военна мъдрост: Красотата е главното оръжие на дамата, само че от време на време бюджетът за превъоръжаване е мъчно търпим. Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Българката, след която образованието не е същото  Да се бориш с опиатите във  Хиляди приветстваха унизеното момче от Австралия  Майката на Грета Тунберг разкрива сложното й детство в нова книга  Знаменитости се сплотиха в поддръжка на унизено 9-годишно дете  Венци Мицов: Най-голямата ми драма е, че съм си забранил да хапвам банички Водещи вести  <p>Коронавирусът: Няма инфектирани у нас, няма скрито-покрито</p> Няма позитивен резултат за ковид у нас  Как върнаха на работа служител на реда, завлякъл десетки фамилии с хиляди левове Как върнаха на работа служител на реда, завлякъл десетки фамилии с хиляди левове  <p><br /> &quot;Има подобен народ&quot; внесе документи за регистрация в съда</p> " ИТН " на Слави Трифонов внесе документи за регистрация в съда  <p>&quot;Ако се <span style= Коронавирус и закачки: " Ако се обадиш на полицията, ще стартира да кашлям "  <p>Какво в действителност е <strong>аутизмът?</strong></p> Какво в действителност е аутизмът?  <p>Честито! Малкълм&nbsp;<strong>се ожени</strong></p> Честито на Франки Мюниц! Звездата от " Малкълм " се ожени  <p><strong>Роди се звезда</strong>: една ария в метрото промени живота на тази жена</p> Роди се звезда: една ария в метрото промени живота на тази жена  <p><strong><span style= Просто снадвич - 3 предписания, на които няма да устоите
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР