България Борисов открива обходния път на Поморие Това, което сме

...
България Борисов открива обходния път на Поморие Това, което сме
Коментари Харесай

Борисов открива обходния път на Поморие

България Борисов открива обходния път на Поморие " Това, което сме поели като ангажимент – предоставяме най-чистото море на българите ", заяви министър председателят 5 юли 2020, 09:47  Борисов открива обходния път на Поморие
яма да влизам в ченгеджийските номера на Радев. Единствено му изпитвам завист, че съумя да направи промяната в правосъдната система. Да ти пращат съдиите авансово актовете си и ти да ги одобряваш, това мечтае всеки ръководещ, само че на нас не ни се е случвало.

Така министър председателят Бойко Борисов отговори на обвиняванията на президента Румен Радев.

Радев разяснява чатовете, от "Дондуков " 1 дадоха отговор

Борисов е в Бургас, където инспектира готовия обходен път за Поморие.

"Ето ги публичните поръчки ", уточни министър председателят новия път.

Преди това той инспектира реконструкцията и разширението на пречиствателната станция за отпадни води и създаване на довеждаща инфраструктура на територията на Приморско и Китен.

Огромна пречиствателна станция на общините Китен и Приморско - има най-съвременните шведски и италиански системи. Изпълнихме това, което сме дали обещание - да предоставим най-чистото море.

Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов, който инспектира реконструкцията и разширението на пречиствателната станция за отпадни води и създаване на довеждаща инфраструктура на територията на Приморско и Китен, оповестиха от държавната пресслужба.

Премиерът Борисов означи, че към този момент всички обитаеми места имат най-съвременните пречиствателни станции.

"Но в случай че тези отпадни води отиваха в морето, всички щяха да са тук и да ме питат ", безапелационен беше министър-председателят. Той уточни, че в изискванията на пандемия бизнесът би трябвало да продължи да работи.

Инвестиционният план за възстановяване на съществуващата система за ръководство на oтпадъчните води на територията на град Приморско и град Китен се осъществя с финансиране по оперативна стратегия "Околна среда " на обща стойност 22,27 млн. лв.. От тях 16 млн. лв. са безплатна финансова помощ, съфинансирането от Община Приморско е 2 млн. лв., а останалите средства са от държавния бюджет. С осъществяването на плана ще бъде реализирано възстановяване на качеството на живот на популацията на територията на гр. Приморско и гр. Китен, превъзмогване на здравно-екологичните опасности и даването на качествени екологични услуги на жителите.

Реконструкцията и разширението на съществуваща пречиствателна станция ще обслужва над 55 000 поданици и посетители на Приморско и Китен по време на туристическия сезон. Реализирането на плана способства за осъществяването на поетите задължения на страната ни за създаване на обекти, посредством които да бъде повишен събраният и третираният товар на замърсяване преди заустването на отпадъчните води във водни обекти.



По време на днешното посещаване на премиера в Китен участва и министърът на околната среда и водите Емил Димитров, който даде уточнения по отношение на плана.

"От двата града – Приморско и Китен, чрез помпени системи, канализацията ще доближава дотук. Минава през няколко стадия. Чрез контрола на системата може в действително време да се следи по какъв начин се пречиства водата, какви са параметрите й, а зимата да се ограничи размерът на работа, поради по-малкия брой поданици ", изясни Димитров.

Министърът даде информация и по отношение на различен предстоящ план, който следва да се осъществя и касае спомагателни 3 язовира, които да водоснабдяват Черноморието.

"Много бих се радвал, в случай че се случи. Това е самодейност на шефовете на всички ВиК по Черноморието. Целта е освен Камчия и Ясна поляна да го зареждат, а да има още 3 язовира, чрез които за идващите 10-12-15 години да има вода за всички. Това ще помогне както на жителите, по този начин и на бизнеса ", съобщи Димитров.

На въпрос на министър-председателя, обвързван с това дали към този момент има туристи, кметът на Приморско Димитър Германов отговори позитивно.

"Пълни се. Основно са български туристи. На фона на тази рецесия, при нас е релативно добре. Изключително професионално е отношението на туристически отрасъл и на Общината ", уточни Германов.



След това министър председателят Бойко Борисов разяснява и строителството на Алепу.

"Абсурдно е да се даде позволение за строителство на хотел на Алепу ", уточни Борисов.

"Това е прелестно място за къщурка на птици. Ако си мислят, че с увъртанията си, че тази подпорна стена не е блок или хотел, няма кой да им се върже. Представяте ли си някой да даде позволение там да се строи хотел. Това е неуместно. Чудя им се на акъла за какво си вкараха подобен автогол. Вижда се, че хотел, а споделят, че не е ", съобщи министър председателят. Той добави, че тече следствие и това най-вероятно ще докара до наказания.

Обходния път на Поморие е финален стадий от модернизацията на пътя Бургас - Слънчев бряг.

Отсечката е последния стадий от модернизацията на пътя Бургас - Слънчев бряг. С построяването му директното придвижване се изнася отвън града, покачва се сигурността на придвижването и се понижава замърсяването на въздуха.

Обходният път на Поморие е подготвен със средства от републиканския бюджет. Инвестицията е за към 20.6 млн. лева
Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза Източник: Бойко Борисов.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
5 коментара Водещи  Нови 180 инфектирани с COVID-19 у нас Нови 180 инфектирани с COVID-19 у нас  Борисов открива обходния път на Поморие Борисов открива обходния път на Поморие  Дъжд, гръмотевици и условия за градушки през днешния ден Дъжд, гръмотевици и условия за градушки през днешния ден  Каква е обстановката на границата с Гърция Каква е обстановката на границата с Гърция  1 Вредите от ранното пенсиониране за учителите  1 Все повече компании пращат служащи в отпуск  1 Можем ли да избираме коя пенсия – за напреднала възраст или болест да получаваме --> Пaрите ни  Вредите от ранното пенсиониране за учителите Вредите от ранното пенсиониране за учителите  Все повече компании пращат служащи в отпуск Все повече компании пращат служащи в отпуск  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  Парис Джаксън: Била съм с повече дами, в сравнение с мъже - Любопитно | Vesti.bg Парис Джаксън: Била съм с повече дами, в сравнение с мъже - Любопитно | Vesti.bg  Дъжд, гръмотевици и условия за градушки през днешния ден Дъжд, гръмотевици и условия за градушки през днешния ден  Пет урока, които научаваме прекомерно късно в живота си Пет урока, които научаваме прекомерно късно в живота си  <br> 4 страни " />
4 страни "затвориха вратата " за Чехия, рекорден брой инфектирани и в други страни
Виц на деня Горещо лято е. В рейса е нетърпима горещина, не може да се диша. Пътниците са плувнали в пот и мърморят недоволно. Шофьорът им виква: -… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Последни  <p>Пестеливите европейци без спестявания</p> Германците – спестовните европейци без спестявания Германците са известни със спестовността си, само че съвсем всяко трето домакинство няма заделени пари. Все отново половината от германците са съумели да спестят суми, надхвърлящи 3 чисти работни заплати  Бум на потърпевши от кърлежи Бум на потърпевши от кърлежи Очаква се втори взрив на кърлежи  Вкусно и потребно: Супа от тиква и алена леща Вкусно и потребно: Супа от тиква и алена леща Вижте по какъв начин да си я приготвите и да разнообразите менюто си  Мъж почина при злополука с рейс на Автомагистрала Мъж почина при злополука с рейс на Автомагистрала " Хемус " В болница са 36-годишната му брачна половинка и 10-годишното им момче  Тити Папазов Тити Папазов дава пари на всеки, който го снима в нарушаване на пътя Аз имам уязвимост и това е ръководството на автомобила, уточни баскетболният треньор и акционер на ПФК " Левски "  Блокирани пътища поради митинг край Русе Блокирани пътища поради митинг край Русе Жители показаха недоволството си против неприятния път, който не е ремонтиран от към 30 години  Камоли, Италия Ето най-хубавите плажове в Европа След разхлабването на ограниченията множеството плажове към този момент са отворени и чакат да одобряват още веднъж посетители  Новото Start меню в Windows 10 Microsoft показа новото Start меню за Windows 10 Дизайнът му към този момент ще може да се преценява по-добре с определената тематика на интерфейса  Служителка от шивашки завод в Русе е инфектирана с COVID-19 Служителка от шивашки завод в Русе е инфектирана с COVID-19 Жената имала от четири дни недоволства  Русия и опозицията в Турция разясняват Русия и опозицията в Турция разясняват " Света София " Русия чака уравновесено решение за " Света София ". А опозиционната НРП в Турция няма да възрази музеят да бъде трансформиран в джамия  Парис Джаксън Парис Джаксън: Била съм с повече дами, в сравнение с мъже Дъщерята на Майкъл Джаксън пусна документална поредност във Фейсбук Watch, посредством която почитателите й могат да надникнат в персоналния й живот  От през днешния ден улица От през днешния ден улица " Съборна " е към този момент пешеходна Какво се трансформира  <p>Швейцария уволни наши треньорки по художествена гимнастика&nbsp;</p> Швейцария уволни наши треньорки по художествена гимнастика за " неприемливи способи на подготовка " Неназована гимнастичка се оплакала от Илиана Динева, президентът Илиана Раева отбрани треньорките  <p>Радев разяснява чатовете, от &quot;Дондуков&quot; 1 отговориха&nbsp;&nbsp;</p> Президентът Румен Радев на поход в Рила Той посети спортната база „ Белмекен ” и, макар дъжда, потегли към връх Зъбчето  Борисов и Радев изпратиха приветствени адреси до президента Доналд Тръмп Борисов и Радев изпратиха приветствени адреси до президента Доналд Тръмп

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР