България Борисов: Обратната миграция се случва при по-добри условия за

...
България Борисов: Обратната миграция се случва при по-добри условия за
Коментари Харесай

Борисов: Обратната миграция се случва при по-добри условия за живот

България Борисов: Обратната миграция се случва при по-добри условия за живот " Стотици фамилии се обърнаха към нас с готовност да се върнат ", уточни министър-председателят 27 юли 2019, 14:02  Борисов: Обратната миграция се случва при по-добри условия за живот Източник: БГНЕС
лагодаря за патриотизма и за напъните, които полагате. Вие сте будители. С тези думи министър-председателят Бойко Борисов се обърна към участниците в Годишната конференция на Асоциацията на българските учебни заведения в чужбина, която се организира в град Пловдив, оповестиха от държавната пресслужба.

Премиерът подчертава върху напъните на държавното управление, тъй че да се върнат в България повече български фамилии, живеещи в чужбина и акцентира голямото значение на взаимната работа с Асоциацията на българските учебни заведения в чужбина.

"Направили сме връзка, с цел да може да централизираме напъните на равнище министерства ", акцентира министър председателят Борисов . По думите му противоположната миграция се случва, когато се обезпечат по-добри условия за живот , само че и се основат условия, тъй че да бъдат готови децата на фамилиите, които желаят да се върнат в България.

"Стотици фамилии се обърнаха към нас с готовност да се върнат ", уточни министър-председателят.

"Вече работим в синхрон и съм уверен, че ще реализираме повече резултати ", обърна се министър председателят Борисов към представителите на българските учебни заведения в чужбина.

Министър-председателят добави, че в бюджета за следващата година ще бъдат отделени 2 млн. лева, с които в допълнение да бъдат подкрепени актуалните старания.

Премиерът Борисов означи сериозната поддръжка на държавното управление за сферата на образованието и подсети, че са обезпечени 700 милиона лв. за поправки на близо 1000 учебни заведения в страната.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР