България Борисов: Нула мигранти на границата с Турция, по-голям натиск

...
България Борисов: Нула мигранти на границата с Турция, по-голям натиск
Коментари Харесай

Борисов: Нула мигранти на границата с Турция, по-голям натиск откъм Гърция

България Борисов: Нула мигранти на границата с Турция, по-голям напън откъм Гърция След съвещанието на Съвета по сигурността към Министерски съвет Борисов се срещна с президента 15 октомври 2019, 13:43  Борисов: Нула мигранти на границата с Турция, по-голям напън откъм Гърция
Борисов: Нула мигранти на границата с Турция, по-голям напън откъм Гърция
 Австралийски дипломати влязоха в Бусманци, пускат Полфрийман
Австралийски дипломати влязоха в Бусманци, пускат Полфрийман
 Къде ще е най-топло, до по кое време ще е лято през октомври
Къде ще е най-топло, до по кое време ще е лято през октомври
 Срамът в София - съществена тематика във Англия. Борисов желае оставката на Михайлов
Срамът в София - съществена тематика във Англия. Борисов желае оставката на Михайлов
 Велев: Ще има резултат от прекратяването на договорите с американските ТЕЦ-ове
Велев: Ще има резултат от прекратяването на договорите с американските ТЕЦ-ове
 Напрежение сред британски футболни почитатели, направиха
Напрежение сред британски футболни почитатели, направиха " Витошка " в стъкла и кръв
 Англичанин умря в София
Англичанин умря в София
 Въоръжена обсада на Бургас, задържаха началник на охранителна компания
Въоръжена обсада на Бургас, задържаха началник на охранителна компания

ългария поддържа съглашението за бежанците с Турция, а не интервенцията на Турция в Сирия, съобщи министър председателят Бойко Борисов след днешното съвещание на Съвета по сигурността към Министерския съвет и последвалата среща при президента. България упорства да бъдат прекъснати военните дейности, сподели Борисов и означи, че единствено дипломацията може да реши спора. Операцията сме изрично срещу да продължава, тъй като носи филантропична рецесия, сподели още той.

Аз желая да се съблюдава съглашението с Турция и сътрудниците, когато се изричат, да знаят, че имаме и морска, и сухопътна граница - Европейски Съюз, с тях, и в случай че в България влязат 50 или 100, или 200 000 мигранти, аз не знам какво въобще ще се случи със страната, разяснява министър председателят.

Борисов: Европейски Съюз да спре да атакува Турция

Турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу благодари през днешния ден на българския министър председател Бойко Борисов за поддръжката му във връзка със почналата предходната седмица турска военна интервенция в Североизточна Сирия. "Аз благодаря за поддръжката, която бе изразена от министър-председателя на България Бойко Борисов тези дни във връзка с провежданата от турската войска интервенция в Сирия "Извор на мира ". Турция и България са две прилежащи, другарски и съюзнически страни, които интензивно и ползотворно си сътрудничат в доста области. Осигуряването и запазването на мира и сигурността в района е значимо освен за Турция, само че и за съседите й, преди всичко за България ", съобщи Чавушоглу особено за Българска телеграфна агенция.

Колко бежанци може да одобри България при мигрантска рецесия

Борисов акцентира, че до момента в който Турция съблюдава на 100 % съглашението с България и то работи, той е задължен, поради сигурността на страната ни, да отстоява тази позиция. Борисов посочи, че все още България съблюдава всички нормативни актове и взе участие интензивно в правенето на политика на НАТО и Европейски Съюз и желае спорът да свърши неотложно. Премиерът сподели в отговор на въпрос дали турската страна знае за българската позиция, че всекидневно външните и вътрешните министри, граничните служби на България и Турция са в връзка

Тръмп заплаши да унищожи турската стопанска система

В отговор на въпрос министър председателят сподели, че на срещата след съвещанието на Съвета по сигурността президентът Румен Радев е бил осведомен с това, което вършат специфичните служби, външно министерство, Министерство на вътрешните работи, Гранична полиция, изразени са били опасенията и това какъв би бил най-лошият сюжет. С президента обсъдихме нашето присъединяване на Съвета и отбраната по принцип на сухопътните граници като оперативни проекти на Европейски Съюз, сподели още Борисов. "Няма никаква смяна от това, което е било предходната или по-миналата седмица. Нула мигранти на границата с Турция, по- огромен напън откъм Гърция, само че там сме взели повече ограничения и също е умерено ", сподели министър председателят.

В отговор на въпрос министър-председателят сподели, че на съвещанието на Съвета не са били разисквани ограничения по-различни от подхванатото до момента . Отчетохме, че ограниченията ни към този миг работят идеално, имаме нула миграция, съобщи Борисов.

По отношение на възможни изключителни обстановки министър председателят осведоми, че са извършени учения сред Министерство на вътрешните работи, Гранична полиция, армията, специфичните ни сили и са създадени проекти.

По тематиката за възможни наказания против Турция Борисов напомни, че България и Турция имат огромен стокооборот и уточни, че при възможни наказания страната ни би изгубила милиарди. Премиерът добави, че се надява дипломацията и обединените старания на всички да дадат резултат. От друга страна Борисов означи, че Турция като член на НАТО би могла да изиска да бъде задействан член пети. Над 700 набези, споделят турските публични управляващи, има от кюрди и от сирийци, по този начин ли е, не е ли, нито желая да знам, нито се интересувам, само че към този момент те публично приказват за член пети, съобщи министър-председателят.„

България да сложи на идващото съвещание на Съвета на Европейски Съюз въпроса за приемането на общ европейски проект за деяние при положение на ненадейно нарастване на миграционния напън по външните европейски граници прикани президентът Румен Радев на срещата с министър-председателя, представители на държавното управление и на службите за сигурност. Искането за приемане на подобен действен проект беше импортирано в Съвета на Европейски Съюз от президента още през 2017 година и беше разисквано на срещата на върха на президентите на парламентарни републики от Европейския съюз на 11 октомври т.г. в Атина.

Представителите на службите за сигурност са уверили, че няма директна опасност за сигурността на страната, само че ще продължат да наблюдават деликатно развиването на обстановката.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР