България Борисов: Национална стратегия за детето 2019-2030 няма Вицепремиерът Томислав

...
България Борисов: Национална стратегия за детето 2019-2030 няма Вицепремиерът Томислав
Коментари Харесай

Борисов: Национална стратегия за детето 2019-2030 няма

България Борисов: Национална тактика за детето 2019-2030 няма Вицепремиерът Томислав Дончев дефинира като нечиста сделка появилата се информация за непозволено отнети деца от фамилиите им  Жанета Нейкова 15 май 2019, 11:44  Борисов: Национална тактика за детето 2019-2030 няма Източник: БГНЕС
ационална тактика за детето 2019-2030 няма. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов преди началото на държавното съвещание, съобщи БГНЕС.

Борисов подреди на обществения министър Бисер Петков всяка заран да излиза и да споделя, че такава тактика за детето няма.

Вицепремиерът Томислав Дончев добави, че появилата се информация за непозволено отнети деца от фамилиите им, е нечиста сделка.

Премиерът разяснява и отпуснатото от държавното управление финансиране за детско опазване на здравето.

"Поехме ангажимент към педиатричната клиника и бях упълномощил на министъра на опазването на здравето да изследва какъв брой кувьоза за цялата страна и какъв брой апарати за дишане са нужни. Така, че в тази точка организираме и финансираме и педиатричната болница, и всички нуждаещи се болници- държавни и общински с нужните кувьози и 15 апарата за дишане, сподели още министър председателят Бойко Борисов.

Отпускат близо 3 милиона за техника и заплати в Педиатрията

"Те желаеха 10, ние им даваме 15, с цел да може да се подсигурява тази тематика ", добави Борисов. От тези средства на държавните и общинските лечебни заведения ще бъдат предоставени 500 000 лева за закупуване на 15 апарата за дихателна реанимация и 750 000 лева за обезпечаване на 50 кувьоза. Отделно 1,7 млн. лева са средствата, с които ще бъде финансирана педиатричната болница „ Проф. Иван Митев “ по Програмата „ Майчино и детско опазване на здравето “. Ресурсът ще бъде употребен за възстановяване лекуването на децата и нарастване възнагражденията на работещите, сподели още Борисов.

В края на април по предписание на министър-председателя Бойко Борисов работата по плана на Националната тактика за детето (2019-2030 г.) бе спряна заради породилите се отрицателни публични реакции на част от обществото. Целта на документа в никакъв случай не е била да лишава децата от техните фамилии и да опълчва ползите на децата и техните родители.

Борисов спря работата по Стратегията за детето

Въпреки това Министерството на труда и обществената политика регистрира реакциите на обществото и породилите се страхове вследствие на спекулативни тълкования на заложените в плана на тактиката ограничения.

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Жанета Нейкова Източник: .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Не пропускай  <br> „ Блумбърг”:Георгиева може да наследи Юнкер отпред на Европейска комисия <br>
„ Блумбърг”:Георгиева може да наследи Юнкер отпред на Европейска комисия
 <br> Журито на „ Евровизия “ ощетявало Източна Европа <br>
Журито на „ Евровизия “ ощетявало Източна Европа
 <br> Първият робот-компаньонка дойде в София (ВИДЕО) <br>
Първият робот-компаньонка дойде в София (ВИДЕО)
 <br> Кинофестивалът в Кан стартира със <strong> скандал с Ален Делон </strong> <br>
Кинофестивалът в Кан стартира със скандал с Ален Делон
 1 Блясък озари аления килим на фестивала в Кан (СНИМКИ)  1 Зара Тиндъл – внучката на Елизабет II, за която никой не приказва (СНИМКИ)  1 Най-добрите плажове в Европа за 2019 (СНИМКИ)  1 Ето каква е житейската ви задача по отношение на месеца на раждане (ВИДЕО) --> АКЦЕНТИ  Блясък озари аления килим на фестивала в Кан (СНИМКИ) Блясък озари аления килим на фестивала в Кан (СНИМКИ)  Зара Тиндъл – внучката на Елизабет II, за която никой не приказва (СНИМКИ) Зара Тиндъл – внучката на Елизабет II, за която никой не приказва (СНИМКИ)  Най-добрите плажове в Европа за 2019 (СНИМКИ) Най-добрите плажове в Европа за 2019 (СНИМКИ)  Ето каква е житейската ви задача по отношение на месеца на раждане (ВИДЕО) Ето каква е житейската ви задача по отношение на месеца на раждане (ВИДЕО) Последни  <p>Борисов: Национална <strong>стратегия за детето </strong>няма&nbsp;&nbsp;</p> Борисов: Национална тактика за детето няма  Валери Симеонов Симеонов: Не се опасявам от загуба от Вътрешна македонска революционна организация на...  <p><span style= Хакерски офанзиви, изненади и смях - реакциите след...  <p>Защо <strong>Меган Маркъл не трябва да носи токчета </strong>веднага след раждането</p> Защо Меган Маркъл не трябва да носи токчета незабавно след...  Джени Суши: Да си понесе отговорността, Кубрат: Ръце не целувам Джени Суши: Да си понесе отговорността, Кубрат: Ръце не...  Ева Лонгория Бижуто на Кан - Ева Лонгория свети в розова рокля...  <p>Пет <strong>витамина и минерала</strong> за коса като на <strong>Рапунцел</strong></p> Пет витамина и минерала за коса като на Рапунцел  <p>Ливада като летище, бракуван аероплан, а лети&nbsp;</p> Ливада като летище, бракуван аероплан, а лети  Десислава Танева Новият министър Танева: Знае се къде пребивавам  Технология, която може да провокира гражданска война. Ще познаете ли от какво вършат ток в Холандия  Петя Аврамова Аврамова: Няма да е елементарно, само че Тол системата е нужна  Кристи Бринкли Звезди над 60, които няма да познаете като млади  <p>Днес, рисково време в половин България</p> Днес, рисково време в половин България  Нов проблем визира съвсем всички процесори на Intel Нов проблем визира съвсем всички процесори на Intel  Tesla Model 3 Всеки пети янки мисли за покупка на е-кола  <p>&bdquo;Блумбърг&rdquo;:Георгиева може да наследи Юнкер отпред на ЕК</p> „ Блумбърг”:Георгиева може да наследи Юнкер...  <p><span style= Огнени, диви, разнообразни – ето ги първите финалисти...  Отнеха лиценза на Пулев и го наказаха за целувката Отнеха лиценза на Пулев и го наказаха за целувката  <p>Доходите и стопанската система на България, зле ли сме</p> Доходите и стопанската система на България, зле ли сме  Министерство на вътрешните работи търси учител Министерство на вътрешните работи търси учител Всичко от през днешния ден Виц на деня Попитали Радио Ереван: - Кои неща са най-правилно разпределени сред хората? - Парите и мозъкът. Парите на никого не стигат, а мозъкът на всички е… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Хосе Карерас събра хиляди българи на последния си концерт на Балканите (ВИДЕО)  Десислава Радева гневна на немски транспортьор, ГЕРБ реагираха  Тази билка няма равна: вижте свойствата ѝ  Млади българи вземат решение казуса с паркирането в София  Къде в София всяка събота се случва знамение Къде в София всяка събота се случва знамение  Победа за България - Екологичен потенциал забрани двойния стандарт при храните Победа за България - Екологичен потенциал забрани двойния стандарт при храните Водещи вести  Десислава Танева Приеха оставката на Порожанов, избраха Танева за министър  Петя Аврамова Аврамова: Няма да е елементарно, само че Тол системата е нужна  <p>Днес, рисково време в половин България</p> Днес, рисково време в половин България  <p>Ливада като летище, бракуван аероплан, а лети&nbsp;</p> Ливада като летище, бракуван аероплан, а лети, водач без позволение  <p>Доходите и стопанската система на България, зле ли сме</p> Доходите и стопанската система на България, зле ли сме  Технология, която може да провокира гражданска война. Нидерландски учени създават ток от растения  <p>Защо <strong>Меган Маркъл не трябва да носи токчета </strong>веднага след раждането</p> Защо Меган Маркъл не трябва да носи токчета незабавно след раждането  <p><span style= Огнени, диви, разнообразни – ето ги първите финалисти на „ Евровизия ”  Ева Лонгория Ева Лонгория сподели съвършената си форма в Кан (СНИМКИ)  Нов проблем визира съвсем всички процесори на Intel Нов проблем визира съвсем всички процесори на Intel  Tesla Model 3 Всеки пети янки мисли за покупка на е-кола  Джени Суши: Да си понесе отговорността, Кубрат: Ръце не целувам Джени Суши: Да си понесе отговорността, Кубрат: Ръце не целувам  <p>Пет <strong>витамина и минерала</strong> за коса като на <strong>Рапунцел</strong></p> Пет витамина и минерала за коса като на Рапунцел  Кристи Бринкли Звезди над 60, които няма да познаете като млади  Отнеха лиценза на Пулев и го наказаха за целувката Отнеха лиценза на Пулев и го наказаха за целувката  Министерство на вътрешните работи търси учител Министерство на вътрешните работи търси учител  Държавата ревизира едни и същи артикули у нас и в чужбина

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР