България Борисов към министрите: Забранявам да коментирате Искаме България да

...
България Борисов към министрите: Забранявам да коментирате Искаме България да
Коментари Харесай

Борисов към министрите: Забранявам да коментирате

България Борисов към министрите: Забранявам да коментирате Искаме България да бъде в „ чакалнята ” на еврозоната, което подсигурява, че даже Българска социалистическа партия да пристигна на власт, няма да падат банки, акцентира Борисов  Николай Киров 29 януари 2020, 10:47  Борисов към министрите: Забранявам да коментирате Източник: БГНЕС
„ Забранявам да се месите и да коментирате споровете сред другите институции”.

Това подреди министър председателят Бойко Борисов, обръщайки се към министрите преди съвещанието на Министерски съвет в сряда.

Защо прокуратурата пусна записи от СРС-та с президента

„ Могат да се опитат да кажат, че и ние сме страна. Ние не сме никаква страна, ние си гледаме нашата институция. Единственото, което съм реагирал е, че не съм отишъл на съвещания, само че не съм бил поканен, отиде Дончев. Ако някой си мисли, че може да ми кани министрите, без да ме уведомява мене, това е преднамерено и погрешно. Няма случай, когато президентът Радев да ми е изискал министри и да съм му отказал, само че да не ме поканиш, а да ми викаш хората… По другите тематики ние не участваме и не вземаме отношение по никакъв метод, не е наша работа, да ви е ясно”, безапелационен е министър председателят.

Той разяснява и тематиката с кандидатстването на България за участие в еврозоната.

Борисов: Цените няма да се покачат, откакто влезем в еврозоната

По думите на Борисов, когато страната е в паричния съюз на еврото, тя към този момент не може да бъде от страните, които са „ на втора скорост”.

„ В европейското семейство общият портфейл, общите финанси, кой какъв брой харчи и за какво – всички желаят да знаят в общия банков съюз какво е ситуацията на българските банки. Това е целта”, съобщи министър председателят. „ Чух чудовищни неща”, добави той.

„ Искаме България да бъде в „ чакалнята” на еврозоната, което подсигурява, че даже да стане неточност и Българска социалистическа партия да пристигна на власт, няма да падат КТБ, други банки”, акцентира Борисов.

„ Възложил съм на Горанов да предложения шефа на Българска народна банка Радев, Менда Стоянова, от финансовата комисия, от другите партии, вземете едно решение, за всички страхове, които се пробват от опозицията да насаждат. За да не кажат, че двама души – Горанов и Радев, единствено биха могли да вземат сходно решение”, изясни министър председателят и упрекна опозицията: „ Единственото, което вършат, е да си играят със страховете на хората”.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР