България Борисов: Израел е не само стратегически партньор, но и

...
България Борисов: Израел е не само стратегически партньор, но и
Коментари Харесай

Борисов: Израел е не само стратегически партньор, но и приятел на България

България Борисов: Израел е освен стратегически сътрудник, само че и другар на България Министър-председателят беседва с премиера на Израел 8 юни 2020, 22:25  Борисов: Израел е освен стратегически сътрудник, само че и другар на България Източник: Министерски съвет
зраел е освен стратегически сътрудник, само че на първо място другар на България. Очаквам с неспокойствие възобновяване на естествения темп на живот в нашите две страни, което ще даде още повече благоприятни условия за разширение и надграждане на досегашните ни положителни връзки.

Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов в телефонен диалог с премиера на Държавата Израел Бенямин Нетаняху.

В хода на диалога министър-председателят Борисов даде висока оценка на резултатите от битката с COVID-19, реализирани в Израел посредством сполучливи ограничения и практики, станали след това образец и за останалите страни.

"Благодаря ви за положителното съдействие по време на пандемията! Искаме то освен да продължи, само че да се разшири и задълбочи ", обърна се министър-председателят Бойко Борисов към израелския си сътрудник.

Борисов още веднъж съобщи желанието на страната ни за продължение на обмена на положителни практики против COVID-19, както и за партньорство в научната и изследователската действия. "В България има мощен интерес към израелските разработки на нов вид ваксина и нови лечения за лекуване на болестта. Затова ще се радваме да установим контакти и в двете посоки ", означи министър председателят Борисов.

По време на диалога бе подложен акцент, че с помощта на навременните и съответни ограничения против ковид, България позволи доста ниска степен на заразяване с COVID-19 и реализира положителни резултати в лекуването. Много е значимо при облекчение на ограниченията да бъдем деликатни и да не позволяваме ново внезапно повишаване на заболелите, бяха единомислещи двамата министър председатели.

Друг фокус в телефонния диалог бяха двустранните стопански връзки, които се развиват с устойчиви темпове, само че към момента не са достигнали своя капацитет.

"С превъзмогването на последствията от рецесията съдействието ни може да става все по-активно като работим за реализацията на взаимни бизнес, енергийни, иновационни, фармацевтични и културни планове ", уточни министър-председателят Бойко Борисов. В тази връзка бе очебийно, че тази година се навършват 30 години от възобновяване на дипломатическите връзки сред България и Израел.

Борисов поздрави Нетаняху за сформирането на новото държавно управление и за петия му мандат в ръководството на Държавата Израел.
 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  Бойко Борисов .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Как ще почиваме в Турция това лято  1 Какви са изискванията за образование в чужбина след Брекзит и COVID-19  1 В Гърция не съблюдават ограниченията против ковид  1 Можем да си позволим минимум газ в Европейски Съюз със заплатата си --> Пaрите ни  Как ще почиваме в Турция това лято Как ще почиваме в Турция това лято  Какви са изискванията за образование в чужбина след Брекзит и COVID-19 Какви са изискванията за образование в чужбина след Брекзит и COVID-19  В Гърция не съблюдават ограниченията против ковид В Гърция не съблюдават ограниченията против ковид  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  Борисов: Връщаме над 201 млн. лева, чакам хубава подигравка на следващия ден Борисов: Връщаме над 201 млн. лева, чакам хубава подигравка на следващия ден  Южна Корея: Това нещо се случва за първи път Южна Корея: Това нещо се случва за първи път  <br> „ Звездите са звезди, <strong> тъй като са високо “ </strong> <br>
„ Звездите са звезди, тъй като са високо “
 Голям празник е през днешния ден Голям празник е през днешния ден Последни  <p>Борисов: Израел е&nbsp;преди всичко другар на България&nbsp;</p> Борисов: Израел е на първо място другар на...  Късметлия откри сандъче със злато за над $1 млн. с криптирано местонахождение в 24 стиха Късметлия откри сандъче със злато за над $1 млн. с...  Комисия на Екологичен потенциал не одобри поправките в пакета Комисия на Екологичен потенциал не одобри поправките в пакета " Мобилност "  “bTV медиa груп “bTV медиa груп " отхвърля да разкрие изискванията по...  Зам.-министър на земеделието е с COVID-19 Зам.-министър на земеделието е с COVID-19  Спират на границите всеки с неплатени фишове и актове Спират на границите всеки с неплатени фишове и актове  <p>Карантината може би е избавила 3 млн.&nbsp;души в Европа</p> Карантината може би е избавила 3 млн. души в Европа  Шофьорския плаж, наоколо до Алепу Недовършената подпорна стена в Алепу има Акт 16  Пожар в склад за облекла във Велико Търново Пожар в склад за облекла във Велико Търново  Българската гейминг асоциация: Ограничаването на част от <a href=хазарта ще докара до незаконен хазарт " /> Българската гейминг асоциация: Ограничаването на част...  <p>Как&nbsp;&quot;Топлофикация София&quot; ще връща пари на клиентите&nbsp;&nbsp;</p> Как "Топлофикация София " ще връща пари...  Турция ще купува от Русия още зенитно-ракетни комплекси С-400 Турция ще купува от Русия още зенитно-ракетни комплекси...  <p>Студени досиета: купетата на BMW</p> Студени досиета: купетата на BMW  <p>Истината за видинската болница &quot;Света Петка&quot;</p> Истината за видинската болница "Света Петка "  Десислава Танева Десислава Танева: Цитатът е от видеоконферентна...  АИКБ АИКБ желае неотложно отдръпване на законопроекта за...  <p>Познавате ли тази жена? Отговорът ще ви изненада</p> Познавате ли тази жена? Отговорът ще ви изненада  Полицията в Испания на крайник, търси нилски крокодил Полицията в Испания на крайник, търси нилски крокодил  " Имам клипове от сметища, които са като Великата...  Нови коли за спешна помощ за „ Света Екатерина “ Нови коли за спешна помощ за „ Света Екатерина “ Всичко от през днешния ден Виц на деня - - Признавате ли - пита съдията, - че сте желали да влезете в театъра в нетрезво положение? - Разбира се, че признавам - отговаря… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Евтим Евтимов: „ Звездите са звезди, тъй като са високо “  Отново растеж на инфектираните с ковид в България Отново растеж на инфектираните с ковид в България  Цветомир Найденов разкри депутата зад монопола на Божков  Гърция е подготвена на военни дейности против Турция Гърция е подготвена на военни дейности против Турция  Защо Индия и Китай струпват войска на границата си Защо Индия и Китай струпват войска на границата си  " Това е най-тежката рецесия от Втората международна война насам " Водещи вести  Зам.-министър на земеделието е с COVID-19 Зам.-министър на земеделието е с COVID-19  Спират на границите всеки с неплатени фишове и актове Спират на границите всеки с неплатени фишове и актове  Комисия на Екологичен потенциал не одобри поправките в пакета Комисия на Екологичен потенциал не одобри поправките в пакета " Мобилност "  Шофьорския плаж, наоколо до Алепу Недовършената подпорна стена в Алепу има Акт 16  Късметлия откри сандъче със злато за над $1 млн. с криптирано местонахождение в 24 стиха Късметлия откри сандъче със злато за над $1 млн. с криптирано местонахождение в 24 стиха  <p>Познавате ли тази жена? Отговорът ще ви изненада</p> Познавате ли тази жена? Отговорът ще ви изненада  <p>Общо 51&nbsp;положителни проби в Доспат&nbsp;</p> Нови 26 позитивни проби за COVID-19 в цеха в Доспат  Десислава Танева Десислава Танева: Цитатът е от видеоконферентна връзка от март  <p>Карантината може би е избавила 3 млн.&nbsp;души в Европа</p> COVID-19: Карантината може би е избавила 3 милиона души в Европа  <p>Истината за видинската болница &quot;Света Петка&quot;</p> Каква е истината за видинската болница " Света Петка "  <p>Борец избавил от удавяне едно от момчетата в Бургас&nbsp;&nbsp;</p> Каква е повода за нещастието с удавените деца в Бургас?  Пожар в склад за облекла във Велико Търново Пожар в склад за облекла във Велико Търново

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР