България Борисов: Имало е подла и яростна съпротива за сделката

...
България Борисов: Имало е подла и яростна съпротива за сделката
Коментари Харесай

Борисов: Имало е подла и яростна съпротива за сделката за Ф-16

България Борисов: Имало е подла и гневна опозиция за договорката за Ф-16 По тематиката би трябвало ли Северна Македония да влиза в Европейски Съюз и НАТО сме на едно мнение с Красимир Каракачанов, съобщи още министър председателят 7 октомври 2019, 12:15  Борисов: Имало е подла и гневна опозиция за договорката за Ф-16 Източник: БГНЕС
ие сме една от страните, които най-добре се възползвахме от проекта Юнкер и за България проработи доста добре. Това сподели министър председателят Бойко Борисов по време на срещата с членове на Американската комерсиална камара в България, отдадена на двустранните връзките.

Премиерът Борисов добави, че е имало гневна и подла опозиция за договорката за Ф-16.

"Ние закупихме за нашите водачи най-хубавото, което се създава ", посочи Бойко Борисов. Според премиера имало е подла опозиция, тъй като държавното управление е било упрекнато в лобизъм. Той посочи, че в никакъв случай по време на договарянията и диалозите, в никакъв случай по никакъв метод даже не се е намеквало за лобизъм. Освен това всички прилежащи страни са въоръжени с Ф-16. "Беше подло, само че с финансовия министър, както и с министъра на защитата, го направихме необратимо ", добави Борисов.
Бизнес-закуска с държавното управление на България, проведена от Американска комерсиална камара в България  борисов Американска комерсиална камара в България  борисов Американска комерсиална камара в България  борисов Американска комерсиална камара в България  борисов Американска комерсиална камара в България
Президентът на Американската комерсиалната камара Оливие Маркет означи, че Съединени американски щати е шестият по величина вложител в България. Той уточни като сполучливи и дълго предстоящи приключени планове през последната година пуснатата нова мина на "Дънди " и нова софтуерна иновация на "Кока Кола ".

Маркет напомни, че неотдавна за първи път у нас е превозен американски полутечен газ, двете частни американски централи "Марица Изток " 1 и 3 употребяват локални първични материали и подсигуряват енергийната непоклатимост, а неотдавна "Уестингхаус " съобщи желание да взе участие в плана за АЕЦ “Белене ".

"Българската стопанска система е задоволително зряла, с цел да стъпи на американския пазар ", означи изпълнителният шеф на Американската комерсиална камара Петър Иванов. Той също обърна внимание, че договорката за Ф16 ще сближи още бизнес връзките сред двете страни.

Народно събрание отхвърли ветото за Ф-16, ще купуваме изтребителите

Временно изпълняващият длъжността дипломат Джъстин Фридман регистрира, че над 2 млрд $ е двустранната търговия.

Представителят на компанията "Локхийд Мартин ", която ще достави изтребителите Ранди Хауърд заяви, че като част от договорката ще бъде направена академия за водачи в Горна Оряховица. "Нашите самолети фактически са скъпи, само че това е отлична инвестиция, която България ще си възвърне ", означи Хауърд.

По тематиката би трябвало ли Северна Македония да влиза в Европейски Съюз и НАТО сме на едно мнение с вицепремиера Красимир Каракачанов.

Каза още Бойко Борисов и акцентира: "но не би трябвало да се заиграва с историята, тъй като тя е ясна ".

Той е на мнение, че и Албания би трябвало да стане член на НАТО, тъй като "всяка една страна, изоставена страна от огромното европейско семейство, е пагубно и незабавно става средище на корупция и гнет ".

Каракачанов: Вътрешна македонска революционна организация напуща властта, в случай че подкрепим Северна Македония в Европейски Съюз

Борисов за Македония: Да спрат да си играят с историята

„ Нова Македония “: Няма съображение 3 март да е празник на България

България работи интензивно и по въпроса за енергийната си самостоятелност и диверсификация , добави още Борисов.

"С Америка се работи и по доста други планове. В доста сфери се направиха доста неща ", съобщи Борисов.

В нуклеарната енергетика България разполага с два реактора и има опция да се направи доста добър план.

Борисов: Отивам си от политиката, когато Автомагистрала "Хемус " е подготвена

Бойко Борисов означи, че следващата година България ще бъде хазаин на Берлинския развой. Тогава в страна ни ще дойдат водачите на Германия, Франция, Италия, Австрия, Полша и Англия, дружно с водачите на Западните Балкани. По думите му всички ще дойдат в страната ни, тъй като България води политика освен на добросъседство, само че и дава вероятност за страните на Балканите.

По въпроса за Брекзит Борисов се надява до края на месеца да има договорка сред Европейски Съюз и Англия. Той благодари на американската страна за вложенията, които се вършат в България и посочи, че износът за Съединени американски щати е по-голям от вноса, което значи, че българската стопанска система се развива. Премиерът Борисов означи, че са се взели доста значими геостратегически решения, които са от изгода за развиването на връзките.

BBC: Борис Джонсън ще желае отсрочване на Брекзит

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Източник: Бойко Борисов
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР