България Борисов: Хазната е пълна, президентът не разбира от държавни

...
България Борисов: Хазната е пълна, президентът не разбира от държавни
Коментари Харесай

Борисов: Хазната е пълна, президентът не разбира от държавни финанси

България Борисов: Хазната е цялостна, президентът не схваща от държавни финанси По думите му предлагането за взимане на нов дълг било, с цел да е готова страната за идващите месеци 31 март 2020, 20:08  Симеонов предлага евтини генерици вместо скъпи медикаменти
Симеонов предлага евтини генерици вместо скъпи медикаменти
 Идва сняг, какво ще е времето през април
Идва сняг, какво ще е времето през април
 Над 1 милиард лева за мярката 60:40 за опазване на работни места
Над 1 милиард лева за мярката 60:40 за опазване на работни места
 Прокуратурата и полицията влязоха в Топлоелектрическа централа
Прокуратурата и полицията влязоха в Топлоелектрическа централа " Бобов дол "
 Април идва със сняг и ниски температури
Април идва със сняг и ниски температури
 Какво време ни чака през април
Какво време ни чака през април
 Караниколов: Състоянието на българската стопанска система ще става все по-лошо
Караниколов: Състоянието на българската стопанска система ще става все по-лошо
 Тази нощ местим стрелките на часовника
Тази нощ местим стрелките на часовника

ремиерът Бойко Борисов отговори задочно на президента Румен Радев по време на онлайн изявление за "Господари на ефира ", пишат от NOVA.

Министър-председателят разгласи, че хазната е цялостна, само че президентът не разбирал от държавни финанси. А предлагането за взимане на нов дълг било, с цел да е готова страната за идващите месеци.

В изявлението участваха и началникът на Оперативния щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски и вицепремиерът Томислав Дончев.

"Имаме мощна съпротива със мощно медийно въздействие, която се чуди от какво да направи кавги. Имаше рецесия с водата в Перник. 70 години не е сменян водопроводът там, а ние за седем месеца докарахме от Родопите вода. Колко хубаво беше да ги има тези кавги, а не да го има този ковид. Икономиката пораства. И през днешния ден Радев се е изказвал - видяло се, че от нашите ограничения хазната била празна... Как ще е празна?! Той не е задължен да го схваща индивидът, доста неща не разбра през тези 5 години. Решенията, които взимаме, са с цел да се подготвим за буфери.

Ние в този момент имаме пари, с цел да попълним дупките. Сега ние ще дебнем пазарите. Европейската капиталова банка не можа да излезе на пазара. Всички чакаме, с цел да забележим по кое време ще са ниски лихвите. Ние имаме пари в страната, по тази причина никой не ни кара да бързаме. Затова го вършим - с цел да имаме актуализация на бюджета, а не да тичаме в Народното събрание. Искаме да се подготвим. Системите са цялостни с пари, другояче от кое място даваме пари за пенсионерите и 60 на 40 за служащия. Този, който бъде изпъден или уволнен, ще му плащаме 80%. Като ги похарчим тези пари, оставаме на 0. Тогава какво - страната стопира да работи ли ", сподели Борисов.

"Продължавам от ден на ден да се тормозя. Първоначално слушахме докторите, споделяха, че е грип като грип. Слушах какви ли не теории. Аз съм удовлетворен, че наред с всички леки ограничения, които тогава бях в наш ущърб - знаете, от прилежащата постройка, а и от другите страни ни се подиграваха... Ние тогава с сътрудниците взехме решение да създадем Оперативен щаб, с цел да може колкото е допустимо да не се политизира, а и да се вземат верните ограничения. Животът сподели какъв брой навременно и вярно е било. Направихме до тук верните неща ", съобщи министър председателят.

"Аз постоянно съм бил лекар. Завършил съм медицина и за това се усещам лекар. Инфекционистите приказват, че това не е такова огромно знамение. Те споделят, че ще има стаден имунитет, ще мине и ще замине. Светът продължава да недоумява ограниченията, до момента в който не се случи това, което се случи в Италия. За разлика от Азия, Европа е със застаряващо население. Това направи тази зараза изцяло смъртоносна. Грип Б и испанският грип отнесоха десетки милиона животи. Коронавирусът, макар че е с по-малка смъртност от испанския грип, не е посочил своите благоприятни условия ", изясни военачалник Мутафчийски.

"В магазините знаете, че опашките са на 2 метра отдалеченост. Вътре се позволяват избран брой хора. В градския превоз направиха доста ефикасни ограничения, че се позволи синята и зелената зона. Градският превоз не съм го видял претъпкан, какъвто го показвате. За това се роди концепцията за наложително носене на маски, което претърпя подобен хейт. Каквито и ограничения да бъдат препоръчани, не може да се възприемат от всички ", добави той.

По-рано през днешния ден президентът Румен Радев разяснява подхванатите стопански ограничения от държавното управление:

„ На засегнатите не се предлага действителна помощ, а заем, който след това в допълнение ги задължава към банките “, съобщи Румен Радев.

„ Десет години ни убеждават и ни приказват, че имало запаси. Всяка година се харчат милиарди от така наречен остатък без никакви правила. Кризата и актуализацията на бюджета демонстрираха, че в действителност хазната е празна и би трябвало заем “, разяснява още президентът в отговор на въпрос за плана за актуализация на държавния бюджет за 2020 година и възможното изтегляне на 10 милиарда лева нов заем. Според Румен Радев този заем следва да се харчи при непоколебим публичен надзор, с цел да не стане по този начин парите отново да потънат както при доста случаи до момента.

Запитан за нарушената връзка сред институциите, президентът акцентира, че от негова страна няма борба и преустановяване на разговора. „ Ветото, което постанових, поправя рискови разпореждания в закона, които дори ГЕРБ осъзнаха и одобриха. Време е и министър-председателят да се смири и да одобри истината, както го направиха и личните му депутати “, прикани президентът. Държавният глава добави, че не в този момент е времето за ядосани пози и за прочувствени безредици.

Румен Радев участва на съвещание на Оперативния спешен щаб в Благоевград, а по-късно приказва пред публицисти, където съобщи:

"Не можем да спечелим тази война само с ограничавания, с санкции, с втълпяване на боязън, на възприятие на виновност и на неопределеност у популацията ".

„ Искам да благодаря и на хората на първа линия – лекарите, служителите на реда, доброволците, на чиновниците в превоза, търговията, обществените системи, на учителите, които в тези сложни условия извършват дълга си, на спешния щаб за полагането на големи старания за битка с ковид ".

Той съобщи, че са разисквани разнообразни аспекти от тези спешни дейности.

"Наложените ограничавания и ограничения би трябвало да се съблюдават отговорно, само че продължителното им опазване може да докара до доста по-големи провалите от тези, подбудени от ковид, в това число и до по-висока смъртност “.

На срещата на Оперативния спешен щаб в Благоевград беше споделено и терзанието на медиците по отношение на поставената задача всички лечебни заведения да обособяват обособени звена за битка с ковид:

"Основателно е терзанието по отношение на поставената задача всички лечебни заведения да обособяват обособени звена за битка с вируса. И в тази обстановка, това крие риск да блокира изцяло тези лечебни заведения и да направи невероятно лекуването на остри хронични, онкологични, кардиологични и незабавни случаи, а хората стоят у дома и чакат. Това рискува, по мнението на доста експерти, да увеличи смъртността надалеч на тази от корона вируса. Затова едно от предложенията, което се оформи, е да се сътвори едно звено от анестезиолози, лекари, сестри от другите лечебни заведения – тъй че да има ясно разделяне на потоците и да се обособят инфектирани от вирус, с цел да може другите пациенти да продължат да се лекуват. Такова предложение ще бъде отправено към министъра на опазването на здравето ", разяснява още Радев.

"Трябва да си сложим ясна национална цел – допустимо най-бързо, само че управляемо и безвредно, да се върнем към релативно естествен темп на живот и да възстановим свободата на придвижване на хора и артикули. Излизането от тази рецесия изисква пламенно и уверено разширение на обсега на тактиката за битка с ковид и съответни запаси.

 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  Източник: Радев ограничавания война санкции не се печели .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
3 коментара  1 Нова цена на тока от юли  1 Ще има ли агнешко на трапезата ни по Великден  1 Как ще изплащат пенсиите и добавките през април  1 В кои градове има най-вече уволнени поради рецесията --> Пaрите ни  Нова цена на тока от юли Нова цена на тока от юли  Ще има ли агнешко на трапезата ни по Великден Ще има ли агнешко на трапезата ни по Великден  Как ще изплащат пенсиите и добавките през април Как ще изплащат пенсиите и добавките през април  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  Защитната маска за лице към този момент е наложителна Защитната маска за лице към този момент е наложителна  <br> Кой се оправи с COVID-19 без да затваря бизнеси и учебни заведения <br>
Кой се оправи с COVID-19 без да затваря бизнеси и учебни заведения
 <br> Какво ще се случи с банковите заеми на хората <br>
Какво ще се случи с банковите заеми на хората
 <br> За Ковид-19: Разказва един българин в Мадрид <br>
За Ковид-19: Разказва един българин в Мадрид
Последни  Борисов: Хазната е цялостна, президентът не схваща от държавни финанси Борисов: Хазната е цялостна, президентът не схваща от...  Знамената пред държавните институции в Италия са свалени на половина в памет на жертвите от Ковид-19 " Помогнете ни, както помогнаха на вас след войната "  Собственикът на известна верига фитнеси се преобразява като жена в „ Шеф под прикритие “ Собственикът на известна верига фитнеси се преобразява...  Ново попълнение в мъжкия тим на Hell’s Kitchen България Ново попълнение в мъжкия тим на Hell’s Kitchen...  Момиче на 12 с ковид умря, казусът шокира лекарите в Белгия Момиче на 12 с ковид умря, казусът шокира...  399 са инфектираните с Ковид-19 у нас 399 са инфектираните с Ковид-19 у нас  " Спешните ограничения да бъдат съразмерни и да не не престават...  Туркменистан забрани думата „ ковид ” Туркменистан забрани думата „ ковид ”  Рекорден брой умряли от Ковид-19 в Испания Рекорден брой умряли от Ковид-19 в Испания  <p style= Анти Covid-19: виртуален тур на музея на Mercedes-Benz  В Италия уважиха паметта на умрелите от Ковид-19 В Италия уважиха паметта на умрелите от Ковид-19  <p>Откъде идва<strong> пясъкът</strong> на плажовете</p> Откъде идва пясъкът на плажовете  Пласидо Доминго успокои почитателите си, че е добре Пласидо Доминго успокои почитателите си, че е добре  Български доктор във Франция: При нас е като на война Български доктор във Франция: При нас е като на война  Нов запор на акции на Иво Прокопиев и забрана за парцели Нов запор на акции на Иво Прокопиев и забрана за парцели  Кирил Ананиев Кирил Ананиев: Отменям заповедта за маските  Компания подари 50 000 лева в помощ преодоляване на обстановката с COVID-19 в България Компания подари 50 000 лева в помощ преодоляване на...  Симеонов предлага евтини генерици вместо скъпи медикаменти Симеонов предлага евтини генерици вместо скъпи медикаменти  Бойко Борисов и Мун Дже-ин България желае да купува по 30 хиляди PCR теста на месец...  <p><strong>Риана провокира</strong> с нова фотосесия, наподобява прекрасно</p> Риана предизвика с нова фотосесия, наподобява прелестно Всичко от през днешния ден Виц на деня Толкова неприятно време пристигна, че и таксиметровите водачи не знаят по какъв начин ще се оправи страната. Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  За Ковид-19: Разказва един българин в Мадрид  Баба Тонка - майката на бунтовниците, която живее в името на свободата  Нютон прави велико изобретение по време на обществена изолираност  Принц Чарлз с позитивна проба за COVID-19  Изследване: Голяма част от българите считат, че няма да се заразят с ковид  Млада българка впечатлява с новаторски план в Лондон Водещи вести  Кирил Ананиев Кирил Ананиев: Отменям заповедта за маските  Момиче на 12 с ковид умря, казусът шокира лекарите в Белгия Момиче на 12 с коронавирус
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР