България Борисов: България има интерес да увеличи износа за Япония

...
България Борисов: България има интерес да увеличи износа за Япония
Коментари Харесай

Борисов: България има интерес да увеличи износа за Япония

България Борисов: България има интерес да усили износа за Япония Министър-председателят е подчертал пред външния министър на Япония, че страната ни се е потвърдила като постоянен и предсказуем сътрудник с огромен капацитет за съдействие  Надежда Неменски 13 август 2019, 12:21  Борисов: България има интерес да усили износа за Япония Източник: Правителствена пресслужба
инистър-председателят Бойко Борисов беседва с министъра на външните работи на Япония Таро Коно, оповестява държавната пресслужба.

Премиерът е отбелязал, че Япония е предпочитан сътрудник и обичаен другар на нашата страна.

Той е определил като позитивно активизирането на двустранния политически разговор на високо ниво и е предал своите откровени поздрави на премиера Шиндзо Абе.

Борисов е изразил убеденост, че срещите на високо ниво ще дадат спомагателен подтик на икономическите връзки, което от своя страна е причина за увеличението на размера и обсега на японските вложения, както и на броя на японските туристи в България.

Министър-председателят е подчертал, че страната ни се е потвърдила като постоянен и предсказуем сътрудник с огромен капацитет за съдействие. Бойко Борисов е подчертал върху интереса на България да усили износа си за Япония, както и

да се засилят бизнес контактите в области като осведомителни и информационни технологии и автоматизация, машиностроене, произвеждане на автомобилни елементи, строителство .

Премиерът Борисов е приветствал оповестената от японския министър-председател Абе самодейност за съдействие със Западните Балкани. Той е изразил готовността на страната ни да продължим положителното взаимоотношение по линия на формалната помощ за развиване в района след сполучливия взаимен семинар в София по ръководството на риска при наводнения на Западните Балкани при започване на актуалната година.

В рамките на диалога министър-председателят

Борисов е обърнал внимание и на влизането в действие на споразуменията сред Европейски Съюз и Япония за стратегическо и икономическо партньорство .

Според премиера това ще окаже в допълнение удобно въздействие и на българо-японското съдействие.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР