България БЛС: Борбата за ваксините е колективна По думите на

...
България БЛС: Борбата за ваксините е колективна По думите на
Коментари Харесай

БЛС: Борбата за ваксините е колективна

България БЛС: Борбата за имунизациите е групова По думите на доктор Николай Брънзалов който не имунизира децата си, да не ги праща на градина  Виолета Русенова 11 ноември 2019, 09:08  БЛС: Борбата за имунизациите е групова
БЛС: Борбата за имунизациите е групова
 Пияна удари магазин в Пловдив с автомобила си
Пияна удари магазин в Пловдив с автомобила си
 Социалистите отново завоюваха изборите в Испания
Социалистите отново завоюваха изборите в Испания
 Вижте неизлъчвани фрагменти на Тодор Живков
Вижте неизлъчвани фрагменти на Тодор Живков
 Убийство в Кюстендил: Мъж почина след скандал
Убийство в Кюстендил: Мъж почина след скандал
 Бойко Борисов: Извървяхме дълъг път и през днешния ден България се развива
Бойко Борисов: Извървяхме дълъг път и през днешния ден България се развива
 Румен Радев: Промяната е сложен развой, а не еднократен акт
Румен Радев: Промяната е сложен развой, а не еднократен акт
 Кубрат Пулев: Противникът беше извънредно сложен и умел
Кубрат Пулев: Противникът беше извънредно сложен и умел

ато не желае да имунизира децата си, дано да не вървят на детска градина. Като не желае да ги вкаснира, дано не получава детски помощи. Това съобщи доктор Николай Брънзалов, зам.-председател на БЛС пред "Здравей, България " по NOVA.

Това бе коментарът му след решението на Административния съд в Сливен да разгласи за дискриминация неимунизирано дете да не бъде позволено до детска градина.

Случаят нашумя след тъжба на свещника Евгений Янакиев, който е татко на девет деца, две от които в никакъв случай не са ваксинирани.

Зам.-министър: Взети са всички предепидемични ограничения за морбили

Отец Евгений взема решение да не имунизира две от децата си, откакто неговото седмо получава затруднения след слагането на ваксина против морбили.

Българският лекарски съюз поддържа желанието на здравния министър да апелира това решение, разгласи доктор Николай Брънзалов, зам.-председател на БЛС.По думите му това решение е казус.

„ Ваксини би трябвало да се поставят, тъй като се поставят за болести, за които няма друго лечение”, съобщи доктор Брънзалов.

„ Една част от децата не могат да образуват, макар имунизацията, задоволително висок титър на антителата, с цел да могат да се предпазят. Друга част от децата имат противопоказания за слагането на въпросната ваксина, на тях не би трябвало да бъде поставяна, само че те са в риск”, съобщи доктор Брънзалов.

По думите му е реализирана 95% ваксинално покритие при децата, само че има към 5%, които се пазят от останалите 95%, с цел да не се появи въпросното болести.

„ Това са съществени болести, това не е хрема”, предизвести лекарят.

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Виолета Русенова Източник: .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Средната пенсия ще доближи 412 лв. през 2020-а  1 Вадим персонална карта без да се редим на опашка  1 Колко би трябвало да съм икономисал, с цел да се пенсионирам: Pariteni.bg и The Business institute ти оказват помощ в сметките  1 150 млн. лв. отпускат на бизнесмени --> Пaрите ни  Средната пенсия ще доближи 412 лв. през 2020-а Средната пенсия ще доближи 412 лв. през 2020-а  Вадим персонална карта без да се редим на опашка Вадим персонална карта без да се редим на опашка  Колко би трябвало да съм икономисал, с цел да се пенсионирам: Pariteni.bg и The Business institute ти оказват помощ в сметките Колко би трябвало да съм икономисал, с цел да се пенсионирам: Pariteni.bg и The Business institute ти оказват помощ в сметките  150 млн. лв. отпускат на бизнесмени 150 млн. лв. отпускат на бизнесмени Не пропускай  <br> Най-трагичните опити за бягство през Берлинската стена <br>
Най-трагичните опити за бягство през Берлинската стена
 Как да ускорим работата на Mac компютър Как да ускорим работата на Mac компютър  <br> <b> Мустафа Кемал - </b> бащата на турската република <br>
Мустафа Кемал - бащата на турската република
 <br> <strong> Три типа гъби </strong>, които да включим в менюто си и за какво <br>
Три типа гъби , които да включим в менюто си и за какво
Последни  <p><strong>Лео ди Каприо на 45 г.</strong> -&nbsp; идеите, тъмното минало и любовта</p> Лео ди Каприо на 45 година - идеите, тъмното минало...  БЛС: Борбата за имунизациите е групова БЛС: Борбата за имунизациите е групова  Пияна удари магазин в Пловдив с автомобила си Пияна удари магазин в Пловдив с автомобила си  Яна и фамилията й - в цялостен състав Да осиновиш дете в България: историята на Яна  Педро Санчес Социалистите отново завоюваха изборите в Испания  Оставка, завършек на ерата Моралес в Боливия Оставка, завършек на ерата Моралес в Боливия  <p>Топ 5 на най-ръждивите автомобили</p> Топ 5 на най-ръждивите коли  Рядко събитие - Меркурий ще премине пред Слънцето Рядко събитие - Меркурий ще премине пред Слънцето  Alphabet: Най-големият проблем е климатична рецесия Alphabet: Най-големият проблем е климатична рецесия  Моравецки: Плащат за съветски оръжия с европейски пари Моравецки: Плащат за съветски оръжия с европейски пари  <p>Днес почитаме св. Мина - <strong>покровител на семейството</strong></p> Днес почитаме св. Мина - настойник на фамилията  MacBook Pro Как да ускорим работата на Mac компютър  <p>Бухалът не съумя да влезе в топ 7 на &bdquo;Маскираният певец&ldquo;</p> Бухалът не съумя да влезе в топ 7 на „ Маскираният...  <p>Вижте неизлъчвани <strong>кадри на Тодор Живков</strong></p> Вижте неизлъчвани фрагменти на Тодор Живков  <p>Русия и Съединени американски щати стартират борба за сирийския петрол</p> Русия и Съединени американски щати стартират борба за сирийския нефт  <p><b>Мустафа Кемал -&nbsp;</b>бащата на турската република</p> Мустафа Кемал - бащата на турската република  <p>&bdquo;Без Съединени американски щати нито Германия, нито Европа могат да се защитят ефикасно&ldquo;</p> „ Без Съединени американски щати нито Германия, нито Европа могат да се...  <p><strong>Три типа гъби</strong>, които да включим в менюто си и защо</p> Три типа гъби, които да включим в менюто си и за какво  <p>Япония <strong>приветства своя император</strong></p> Япония приветства своя император  <p>Лесен трик за по-дълга и блестяща коса. <strong>Ето по какъв начин!</strong></p> Лесен трик за по-дълга и блестяща коса. Ето по какъв начин! Всичко от през днешния ден Виц на деня Угрижен Иванчо споделя на майка си: - Не знам дали да имам вяра на учителката ни... Вчера сподели, че 6 плюс 4 е 10, а днес… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  От Стакевци до НАСА и  Българската художничка, която лети над покривите на Прага  Да бъдеш преподавател - въпреки и без поддръжка  Можете ли да отговорите на тези 8 въпроса без неточност? Можете ли да отговорите на тези 8 въпроса без неточност?  Българин е измежду най-хубавите архитекти в Европа  Телескопът Телескопът " Хъбъл " снима " злокобно лице " в космоса Водещи вести  Оставка, завършек на ерата Моралес в Боливия Оставка, завършек на ерата Моралес в Боливия  Рядко събитие - Меркурий ще премине пред Слънцето Рядко събитие - Меркурий ще премине пред Слънцето  <p>Топ 5 на най-ръждивите автомобили</p> Топ 5 на най-ръждивите коли (2005-2014 г.)  <p>Днес почитаме св. Мина - <strong>покровител на семейството</strong></p> Днес почитаме св. Мина - настойник на фамилията  Яна и фамилията й - в цялостен състав Да осиновиш дете в България: историята на Яна  <p><strong>Лео ди Каприо на 45 г.</strong> -&nbsp; идеите, тъмното минало и любовта</p> Лео ди Каприо на 45 година - за идеите, тъмното минало и любовта  <p>Бухалът не съумя да влезе в топ 7 на &bdquo;Маскираният певец&ldquo;</p> Бухалът не съумя да влезе в топ 7 на „ Маскираният артист “  <p>Русия и Съединени американски щати стартират борба за сирийския петрол</p> Русия и Съединени американски щати стартират борба за сирийския нефт  <p>&bdquo;Без Съединени американски щати нито Германия, нито Европа могат да се защитят ефикасно&ldquo;</p> „ Без Съединени американски щати нито Германия, нито Европа могат да се защитят ефикасно “  <p>Япония <strong>приветства своя император</strong></p> Япония приветства своя император  <p>Лесен трик за по-дълга и блестяща коса. <strong>Ето по какъв начин!</strong></p> Лесен трик за по-дълга и блестяща коса. Ето по какъв начин!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР