България беше в отлична финансова позиция през предишното десетилетие, някъде

...
България беше в отлична финансова позиция през предишното десетилетие, някъде
Коментари Харесай

Николай Василев: България беше в отлична финансова позиция до септември 2020 г.


България беше в отлична финансова позиция през предходното десетилетие, някъде докъм септември 2020 година След това последователно, само че изключително от лятото на 2021 година до момента се спускаме . Причината още да не сме аварирали изцяло е, че започнахме от много по-добро положение, само че посоката е доста неверна.

Това съобщи някогашният министър на стопанската система Николай Василев.

По думите му аргументите за това са, че са ни „ управлявали хора, които имаха вяра, че колкото по-големи дефицити има страна и колкото по-големи задължения вземе, толкоз по-добре. Това е извънредно неправилно и резултатите са ясни. “

„ Преди две години Държавният бюджет беше 42 милиарда лева в този момент чакам да приключим със 68 милиарда лева, а следващата година съгласно популизма на бъдещите държавни управления 70-80 милиарда лева, та и 100 милиарда лева Т.е. на политиците и 100 милиарда лева не са им задоволителни, с цел да харчат и раздават “, съобщи някогашният стопански министър.

Според Василев замразяването на цените на тока, парното, водата, както и помощта за горивата са неправилни ограничения.

„ Те поддържаха с големи средства богатите хора, които нямат потребност от това, а на обществено слабите помогнахме с малко. Оказа се, че бедните заплащат сметките на богатите по този метод. В момента по-високите пенсии се заплащат най-вече от задължения, които ще изплащат един ден нашите деца “, сподели той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР