България беше разпределена в четвърта урна на жребия за второто

...
България беше разпределена в четвърта урна на жребия за второто
Коментари Харесай

България е в четвърта урна за следващата Лига на нациите

България беше разпределена в четвърта урна на жребия за второто издание на Лигата на нациите - комерсиалния другарски шампионат на УЕФА. Тегленето ще се организира на 3 март 2020 година в Амстердам (Хол), а мачовете от груповата фаза ще се изиграят в шест кръга от 3 септември до 17 ноември следващата година. Финалите в Лига А са планувани за 2-6 юни 2021 година

След прекрояването на конкуренцията по отношение на първото ѝ издание през 2018-2019 година българският народен тим се изкачи по длъжностен път от Лига С в Лига В, където ще играят общо 16 тима. Освен " трикольорите " в четвърта урна там попаднаха отборите на Израел, Унгария и Румъния, с които няма по какъв начин да бъдем в една и съща група. Съперниците ни ще бъдат изтеглени по един от първа (Русия, Австрия, Уелс, Чехия), втора (Шотландия, Норвегия, Сърбия, Финландия) и трета урна (Словакия, Турция, Ирландия, Северна Ирландия).

Победителите в четирите групи ще завоюват промоция в Лига А, а приключилите на последно място ще изпаднат в Лига С за идващото издание на шампионата. Освен това заелите първо място във всяка от групите на четирите дивизии ще имат късмет да получат едно от спомагателните места в плейофите за класиране на международното състезание в Катар `22. Именно през Лигата на нациите България откри място в пресявките за Евро 2020, само че този път ситото ще е надалеч по-тясно.

От УЕФА оповестиха цялостния формат на европейските квалификации за Мондиал 2022. Общо 55-те тима на Стария континент ще бъдат разграничени в 10 групи - пет с по 5 отбора и пет с по 6 отбора. Победителите във всяка група ще се класират непосредствено за международното състезание, а за останалите три квоти ще се борят общо 12 тима - десетте подгласника от квалификациите и два отбора от Лигата на нациите. Това ще бъдат най-предно класираните спечелили в групи от общото нареждане на шампионата, които към момента не са си обезпечили присъединяване в Катар или в плейофите.

Въпросната дузина за пресявките ще бъде разграничена на три обособени четворки, в които ще се изиграят 1/2-финали и край по модела на идните баражи за Евро 2020.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР