България беше домакин на учение по противодействие на разпространението на

...
България беше домакин на учение по противодействие на разпространението на
Коментари Харесай

Учение срещу разпространение на оръжия за масово унищожение се проведе у нас

България беше хазаин на обучение по противопоставяне на разпространяването на оръжия за всеобщо заличаване в интервала от 2 до 4 април. Във фокуса на учението са били провокациите, свързани с противозаконния трафик на химични, биологични, радиоактивни и нуклеарни субстанции и материали.

 © Архив/БГНЕС
Учението е в границите на Инициативата за отбрана от разпространяването на оръжия за всеобщо заличаване и е проведено под управлението на Държавна организация „ Национална сигурност “ (ДАНС), взаимно с Агенцията за понижаване на заканите на Съединени американски щати и Европейското командване на Въоръжените сили на Съединени американски щати.

В самодейността се включиха и представители на Албания, Азербайджан, Босна и Херцеговина, Хърватия, Грузия, Италия, Косово, Северна Македония, Молдова, Черна гора, Румъния, Сърбия и Украйна.

Ежегодно в другите страни се организират учения, ориентирани към обособени аспекти на противодействието на разпространяването на оръжия за всеобщо заличаване.

От 2003 година представители на български ведомства, в това число и ДАНС, вземат участие интензивно в учения и други мероприятия, проведени по линия на самодейността.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР