България бележи силно икономическо възстановяване, но основното предизвикателство пред управляващите

...
България бележи силно икономическо възстановяване, но основното предизвикателство пред управляващите
Коментари Харесай

Международният валутен фонд: БГ доходите трябва да стигнат средноевропейските

България бележи мощно икономическо възобновяване, само че главното предизвикателство пред ръководещите e приходите на хората да са по-близки до нивата в напредналите страни членки на Европейския съюз. Това написа в оценката си екипа на Международния валутен фонд след постоянната му задача в страната.

“Все още има доста дълъг път, който би трябвало да бъде извървян, с цел да може равнището на приходите да доближи средноевропейските стойности. Подобряването на достъпа до обучение и следващо образование е извънредно значимо, с цел да се посрещне комплицираният и задълбочаващ се проблем с неналичието на квалифицирана работна ръка ”, означи ръководителят на задачата на фонда у нас Йорг Декресин.

Фондът дава позитивна оценка за фискалната политика, заложена в бюджета за 2018 година и за прогнозите за растежа на Брутният вътрешен продукт в кратковременен проект.

“Подкрепяме напъните на България за влизане в механизма, предшестващ въвеждането на еврото ”, съобщи той и добави, че валутният съюз ще донесе изгоди, само че и нови отговорности на страната.
МВФ предвижда стопанската система ни да пораства с 3,9% през 2018 година В оценката си от фонда загатват и стрес тестванията от 2016 година, които демонстрираха, че банковата система като цяло е устойчива.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР