България бе разтърсена от постъпката на мъж от Враца, който

...
България бе разтърсена от постъпката на мъж от Враца, който
Коментари Харесай

Съпругата на терориста от Враца взриви България с тези думи

България бе разтърсена от постъпката на мъж от Враца, който възпламени колата си пред общината в символ на митинг против повдигането на колата му с паяк.

Съпругата на арестувания за запалената кола пред общината във Враца Веселин Петров-Елена Петрова, разгласява разрушителен коментар по случая.

Според нея ден преди този момент имало куп нарушавания на закона към повдигането на лекия автомобил от общинския репатрак, които са провокирали гнева на брачна половинка й, съобщи Бул нюз. Публикуваме буквално нейната позиция, която е качена в персоналния й профил във фейсбук:

Аз съм Елена. Аз съм дамата на „ терориста “ от Враца.

Въздържах се от мнения до момента, тъй като моето и на фамилията ми предпочитание беше да не се преекспонира създалата се обстановка.

Искаше ни се прокуратурата и съдът да работят без да надвива страст, публичен или различен неофициален напън, в една или друга посока.

За наше страдание обаче, в общественото пространство публичност придобива единствено версията за „ терориста “, запалил кола в центъра на Враца.

За разлика от общината и органите на правосъдната власт ние нямаме пресаташе и не можем да изложим гледната си точка.

Вече седмица се запитвам, можеше ли всичко това да не се случи. От петък насам си задавам и въпроса би трябвало ли мъжът ми да бъде арестуван под стража, или някоя от останалите законови ограничения за неотклонение би била изцяло задоволителна да подсигурява спокойствието на обществото и прокуратурата.

Тъй като забележителна част от информацията за случая, беше спестена на обществото се постанова да дам публичност на „ премълчаните “ обстоятелства.
А точно:

Действията на мъжа ми са предизвикани от БРУТАЛНОТО, АРОГАНТНО ПОВЕДЕНИЕ на чиновниците на Оперативна програма „ Паркинги и гаражи “ Враца, по време на репатрирането на управлявания от него автомобил на 16.11.2020 година и по-късно.

Мястото, на което е била колата НЕ Е автобусна спирка. Автобусната спирка, както е известно за врачани, стартира към 50 метра по-надолу, което е указано със знак Д24.

В целият свят, валидността на знаците и табелите за придвижване по пътищата стартира ВЕДНАГА след самите тях, а НЕ ПРЕДИ тях, както е в нашия случай.

Мястото, на което е била колата НЕ Е и БУС лента, защото съгласно НАРЕДБА № РД-02-20-2 от 20 декември 2017 година за обмисляне и планиране на комуникационно-транспортната система на урбанизираните територии, на Министерство на регионалното развитие, чл.82, ал.2 „ Специализирани пътни ленти за придвижване на рейсове и тролейбуси (BUS ленти) се устройват, когато са налице по едно и също време следните условия:

1. честотата на придвижване на рейсовете и тролейбусите е 15 и повече коли на час в една посока във върховите периоди;

2. улиците са от първостепенната улична мрежа и имат две и повече пътни ленти за придвижване в една посока;

3. широчината на профилираната BUS лента е минимум 3,25 m.

Мястото, на което е била колата въобще не е включено в Приложение № 1 към Наредбата за организация на придвижването при краткотрайно платено паркиране – „ СИНЯ ЗОНА” – гр. Враца, т. е. там репатрираща техника и чиновници въобще НЯМАТ РАБОТА!

Съгласно член 167, алинея 2, т. 2 от Закона за придвижване по пътищата службите за надзор, избрани от кметовете на общините, каквото е Оперативна програма „ ПГ “ да могат да употребяват механически средства за наложително задържане на автомобил, за който не е заплатена дължимата цена за паркиране.

Тоест, на всяко място, друго от „ синя “ или „ зелена “ зона чиновниците на Оперативна програма „ ПГ “ нямат право да подвигат коли или да слагат скоби.
Служителите на Оперативна програма „ Паркинги и гаражи “ НЕ СА имали никакво правото да реалокират колата.

Мъжът ми нито е направил нарушаване на Закона за придвижване по пътищата и Правилника за използването му, нито е паркирал в „ Сина зона “ без да заплати.

Както всички знаем, мястото на случая се намира на към 200 метра по права линия от КАТ Враца. Там непрестанно минават коли на КАТ.

Aко колата беше паркирана в нарушаване, то от дълго време да е имало и глоба за това.

Въпреки, че не са имали право да слагат скоба на автомобила, чиновниците на Оперативна програма „ Паркинги и гаражи “, гр. Враца, са го създали и НЕ СА дали опция на брачна половинка ми да заплати таксата от 25 лева каквото е условието на член 18 алинея 7 от Наредбата за организация на придвижването при краткотрайно платено паркиране – „ СИНЯ ЗОНА” – гр. Враца.

Служителите на Оперативна програма „ Паркинги и гаражи “, гр. Враца НЕ СА му съставили и връчили фиш за „ нарушаването “, каквото е условието на член 20 на същата разпоредба. Те просто са закачили колата БЕЗЦЕРЕМОННО, и тъй като той е възразил на дейностите им, те са извикали полиция.

Ако отговаряха на истината изказванията ма чиновниците на Оперативна програма „ ПГ “, че мъжът ми е буйнствал, обиждал, заплашвал, трошил, за какво същите тези служител на реда не са го задържали, примерно?

Буди удивление фактът, че въпреки по време случая НА САМАТА спирка да има различен автомобил, (видно от фотография качена във Facebook от инцидентен минувач, виж тук: , чиновниците на Оперативна програма „ Паркинги и гаражи “, гр. Враца НЕ СА вдигнали тази кола.

Именно тя е била паркирана в нарушаване – непосредствено на спирката, а не на 50 м преди нея, където е спрял мъжът ми. Вместо да вдигнат нарушителя, чиновниците на Оперативна програма „ Паркинги и гаражи “, гр. Враца за съсредоточили целия си интерес върху нашата кола.

Служителите на Оперативна програма „ Паркинги и гаражи “, гр. Враца НЕ СА дали НИКАКЪВ документ за ПРИБРАНАТА от тях кола. Присвоили са я без единодушието на лидера и без да имат и най-малкото правно съображение за това!

По-късно същия ден аз, дружно с мъжа ми и дребния ни наследник (на 5 години), с моя автомобил, отидохме да приберем Реното от паркинга за репатрирани коли зад бл. 25 в ж.к. “Дъбника “, гр.Враца. Паркирахме колата вътре. Към нас се запъти мъж облечен в работни облекла, който ни попита за какво сме там.

Аз му споделих, че идваме да си приберем аленото Рено. ВЕДНАГА, мъжът се затича към портата на паркинга, затвори я и постави резето!!!! Мъжът ми се възпротиви!

Започна да пита за какво заключва портата?!? Аз се затичах към колата, с цел да взема телефона си от там, с цел да фотографирам.

Всичко стана доста бързо. Пазачът се стресна от реакцията ни. В този миг пристигна такси, което домува на паркинга и стартира да свирка.

Пазачът отвори вратата.

Развитието на събитията можете да видите тук:







Сами може да се убедите, че повече от 20 ПЪТИ, аз и мъжът ми питаме ЗАЩО съдебномедицинска експертиза ЗАТВОТЕНИ В ОБЩИНСКА СОБСТВЕНОСТ?!?

БЯХМЕ ЗАТВОРЕНИ КАТО ОВЦЕ В ОБОР!!!

ОТНОШЕНИЕТО КЪМ НАС БЕШЕ КАТО КЪМ ДОБИЧЕТА, КОИТО съдебна експертиза СТРИЖАТ И ДОЯТ!!!!

БЯХМЕ ОКОШАРЕНИ НА МЯСТО, НА КОЕТО съдебномедицинска експертиза ОТИШЛИ САМИ, ЗА ДА ДАДЕМ ДОБРОВОЛНО ПАРИ НА ОБЩИНАТА, В ЗНАК НА БЛАГОДАРНОСТ ЗА ТОВА, ЧЕ НИ Е ОТКРАДНАЛА КОЛАТА!!!

Искам да попитам Кмета на града КАМЕНОВ и прокурора, който по този начин гневно упреква мъжа ми: КАК съдебна експертиза КАЗВА НА ТОВА, да бъдеш ЗАДЪРЖАН ПРОТИВ ВОЛЯТА СИ и да би трябвало да ПЛАТИШ ОТКУП за да отключат портата и да те освободят?!?

ОТКУП!

ОТКУП с касова записка! . Сами можете да видите какви документи издава ЗЛАТНАТА кокошка на Община Враца!

За УСЛУГА, КОЯТО НИЕ НЕ съдебномедицинска експертиза ИСКАЛИ! На бончето се вижда, че мястото на събитието, съгласно тях, е паркинга пред Национална агенция за приходите. Което несъмнено не е правилно!

И ние, и заграбената кола бяхме на наказателния паркинг в ж. к. „ Дъбника “. По какво причина на фискалния бон, който получихме там като заплатих е изписано „ ПАРКИНГ Национална агенция за приходите, гр. Враца, ул. „ ВАСИЛ КЪНЧОВ “ № 86 “ аз не мога да знам.

За естествените хора фискалния уред е привързан с обекта, в който става продажбата/услугата, и за всеки обособен обект се изисква обособен уред. Дали това е по този начин и за общинските предприятия или те са привилегировани?

Защо фискален уред, предопределен за работа на паркинга пред Национална агенция за приходите се намира на наказателния паркинг в ж. к. „ Дъбника “?

Преди да напусна паркинга мъжът ми ме извика да фотографирам задна лява ризница на Реното, която беше ударена. Пазачът също пристигна да види и се съгласи с нас.

На идващият ден персонално отидох в Оперативна програма „ Паркинги и гаражи “, гр. Враца да подам молба да получа записите от камерите на репатриращият автомобил и тези от паркинга. Отказаха ми с аргумента, че периода бил 10-14 дни и ще се наложи да изчакам. Като се прибрах, описах на мъжа ми за случката.

И досега не съм получила всички видеоматериали от случая, снимани от камерите и чиновниците на Оперативна програма „ Паркинги и гаражи “, гр. Враца. Силно се колебая, че въобще ще ги получа. Дано въпреки всичко да ги дадат в целокупност, а не като изборно манипулирани фрагменти на проверяващите и медиите.

Все отново, от единият материал които съумях да взема съм дала на медиите и в по-късните часове на деня ще се опитам да споделя и в интернет. От него излиза наяве, че мъжът ми НЕ Е „ беснял и чупил колата “ си, както настояват чиновниците на Оперативна програма „ Паркинги и гаражи “, гр. Враца в медиите.

НЕ ОПРАВДАВАМ ДЕЙСТВИЯТА НА МЪЖА МИ!

СМЯТАМ, ЧЕ Е ПОСТЪПИЛ НЕОБМИСЛЕНО!

УБЕДЕНА СЪМ, ЧЕ СЪЖАЛЯВА ЗА СТОРЕНОТО!

РЕАГИРАЛ Е ЕМОЦИОНАЛНО НА УНИЖЕНИЕТО, КОЕТО ПРЕЖИВЯХМЕ И съдебна експертиза Е ОПИТАЛ ДА ЗАЩИТИ ЛИЧНОТО СИ ДОСТОЙНСТВО!

НЕ МОГА ДА ГОВОРЯ ОТ НЕГОВО ИМЕ, ЗАЩОТО ОТ ЗАДЪРЖАНЕТО МУ ПРЕДИ СЕДМИЦА ДО МОМЕНТА НЕ МИ БЕ ДАДЕНА ВЪЗМОЖНОСТА ДА съдебна експертиза ВИДЯ С НЕГО.

До този миг, Районна прокуратура не е почела молбата ми за рандеву. И освен това. В хода на досъдебното произвеждане АЗ НЕ СЪМ разпитвана макар, че съм очевидец и участник в някои от събитията, довели до злополучния случай.

От материалите в делото, обаче, е видно е са разпитани основно чиновници на Община Враца и лица, които са в непряка взаимозависимост от нея.

Като стана въпрос за зависимости, любопитна детайлност е, че прокурорът по делото е брачен партньор на общински консултант в Общински съвет Враца, чиято партия поддържа кмета и сега. Това на мен ми изяснява обстоятелството, за какво прокурорът изиска от съда най-тежката мярка за неотклонение, макар че брачният партньор ми не е осъждан, има работа, непрекъснат адрес и две малолетни деца, за които се грижи.

Той е виновен татко, човек със мощно изразено възприятие за чест и достолепие. Не е страхливец и няма да се крие.

Ще поеме отговорност за постъпката си. Не виждам какво друго закононарушение си показва прокурорът, че ще бъде осъществено и въобще по какви справедливи аргументи мъжът ми би трябвало да е с най-тежката мярка за неотклонение. Сякаш е сериен палач или наркотрафикант!?

Уважаеми съграждани, доста от вас ни познават персонално. 22 години аз стоя с името и труда си пред вас. Приемам като персонална засегнатост, опита на чиновници в едно общинско дружество да ме третират като скот, да заплащам откуп, да популяризират клюки, да използват обидни квалификации към мен и членове на моето семейство. Ние не сме животни!

Аз имам достолепие!

Достойнство има и моят мъж! Това е повода за неговото действие.

Надявам се, че КОЙТО ИМА ОЧИ- ЩЕ ВИДИ! Надявам се случилото се да докара до верни заключения всички – и в общината, и в прокуратурата и в съда, и в обществото! Двойният стандарт се търпи до време!

Аз съм Елена. Аз съм дамата на „ терориста “ от Враца.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР