България бавно се развежда с ГЕРБ, това започна с избирането

...
България бавно се развежда с ГЕРБ, това започна с избирането
Коментари Харесай

Кънчо Стойчев: България бавно се развежда с ГЕРБ

България постепенно се развежда с ГЕРБ, това стартира с избирането на Румен Радев за президент, уточни социологът Кънчо Стойчев в предаването „ Тази сутрин” по bTV.

Според него, най-добре е държавното управление да изкара цялостен мандат, само че представянето на предварителни избори като покруса, е смехотворно.
Бойко Борисов пред bTV: Няма съображение кабинетът да подава оставка Оставката на Валери Симеонов не се разисква, сподели министър председателят
Думите на Бойко Борисов, че не има намерение да подава оставка поради митингите за горивата могат да бъдат тълкувани по доста способи, сподели политологът Румяна Коларова. Тя показа, че ги пояснява от систематична позиция: „ Принципите на европейските демокрации са такива, че когато има предварителни избори, това е дестабилизация. Българската народна власт в продължение на три следващи мандата беше доста нормализирана. След това 2013 година, в действителност Борисов не съумя да изкара мандата си. И към този момент сме очевидци, няколко следващи пъти, на предварителни избори. Това не е добре “, означи Коларова.

„ Това държавно управление е там и поради персонални ползи. Да представяме Борисов като жертва на патриотите е несвоевременно. Патриотите няколко пъти избавят това държавно управление. Ако не бяха те, това държавно управление щеше да е издухано”, сподели още социологът.

Според Румяна Коларова е обезпокоително това, което излъчва дребната коалиция. „ Важно е и ни би трябвало време да преценим ясно, че това държавно управление няма по какъв начин да оцелее, в случай че не прави промени. Но тези промени няма да покачат известността на кабинета. Проблемът на президента е, че приказва, а не действа”, сподели още Румяна Коларова.

Румяна Коларова отвърна, че казусът не е в промяната на държавното управление, а че се разграбват обществени запаси по безконтролен метод. Кънчо Стойчев не се съгласи и изясни, че се граби по време на мандат.

По въпроса дали се бият институциите в лицето на премиера и президента, политологът сподели, че това е огромният въпрос: „ Дали тогава когато спада известността на ГЕРБ, президентът може да завоюва, като се пробва да подлага на критика от неутрална позиция. Това е в действителност огромен проблем в българската политическа система “.

Тя заключи, че в дълготраен проект президентът постоянно е губил, когато се изправя в такава позиция, само че в тази обстановка в случай че той не реагира, отново е в губеща позиция. Според нея най-голямата уязвимост в президентската институция е, че приказва, а не работи.

„ Нашият министър председател чудесно владее политическата техника да се показва за жертва, когато това му е преференциално политически “, разяснява Кънчо Стойчев. Според него не е неволя, че Радев може единствено да приказва.

Българите са се нагледали на хора, които пазят обществената правдивост, сподели политологът за дейностите на Българска социалистическа партия по отношение на митингите. Тя изрази мнение, че изявлението на премиера за заплатата на президента е задявка, реакция по отношение на дейностите на опозицията. Според Кънчо Стойчев казусът на България не са заплатите на политиците, а неприятното ръководство.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР