България Български продукти за великденската трапеза в Lidl Български производители

...
България Български продукти за великденската трапеза в Lidl Български производители
Коментари Харесай

Български продукти за великденската трапеза в Lidl

България Български артикули за великденската софра в Lidl Български производители обезпечават над 170 тона българско агнешко за всичките 101 магазина на веригата 9 април 2020, 13:02  Български артикули за великденската софра в Lidl Източник: Lidl
одни производители ще обезпечат над 170 тона българско агнешко за Великден във всичките 101 магазина на Lidl. Това е единствено дребна част от цифрите, илюстриращи разнообразието от български артикули, които за поредна година Лидл България ще предложи за Великденската софра. Към качественото агнешко, компанията прибавя още козунаци, яйца и свежи зеленчуци, които още веднъж са напълно локално произвеждане.

По традиция агнешкото месо, което веригата предлага, е 100% българско и както всички свежи меса в Lidl, е единственото у нас със документ от международния водач в контрола на хранителни артикули SGS. Международният документ за качество подсигурява, че месото е опаковано в защитна атмосфера, което го резервира чисто и свежо. Лидл България работи единствено с снабдители на месо, които имат интернационално приети документи за сигурност и качество – подобен собствен сътрудник компанията открива точно в лицето на две от огромните български месопреработвателни предприятия, с които работи от години. Освен че могат да обезпечат нужното високо качество, двата родни производителя могат да обезпечат и нужните размери за всичките 101 обекта на веригата. Тази година за Великден и Гергьовден те ще обезпечат за Lidl над 170 тона българско агнешко от 5 кланици, добиващи агнета от районите Търговище, Шумен, Разград, Русе, Силистра, Пловдив, Пазарджик, Сливен и Кърджали.

Изцяло български, по обичайната рецепта, са и козунаците от „ Фурната на Lidl “, които веригата предлага към този момент трета поредна година. Българският производител е измежду водещите у нас и с изключение на козунаци, сега компанията предлага близо 40 негови продукта в комерсиалната си мрежа в цялата страна.

Другият главен продукт, наложителен за Великденската софра, са яйцата. Тази година в Lidl близо 70% от яйцата за празника ще са от български генезис. Вносни ще са единствено белите яйца, които родните производители не могат да обезпечат в задоволителен размер, отговарящ на потребителското търсене. Лидл България работи с 5 български ферми за доставка на яйца – от региона на Пещера, Асеновград, Велико Търново, Добрич и Ямбол. Благодарение на своето дълготрайно партньорство с Lidl, една от фермите изнася яйца за румънския пазар като част от непрекъснатия подбор на Lidl в Румъния.

Традиционната Великденска салата също е с български генезис в Lidl. Над 20 са българските плодове и зеленчуци, които веригата предлага сега. Сред тях са краставици, розови домати, салати, свеж лук, спанак, моркови, пресни картофи и доста други. Обичайно в този интервал на годината компанията работи с към 14 доставчика на български плодове и зеленчуци. През лятото те стават над 20, като за обособените артикули някои от тях работят с повече от един производител.

Още от стъпването си на пазара през 2010 година Лидл България работи интензивно с български производители. За това време броят на българските снабдители е повишен двойно и все още те са близо 200. Преобладаващ е делът на родни снабдители в продуктови групи, които са основни за трапезата на българския консуматор – самун, прясно месо и салами, млечни артикули, плодове и зеленчуци. Като сътрудници на веригата българските производители усъвършенстват качеството на своята продукция, бележат растеж на продажбите, уголемяват бизнеса и модернизират производството си и не на последно място, получават опция да излязат на международни пазари.

Лидл България работи и поддържа българските производители в две съществени направления - благоприятни условия за реализация на българския пазар и благоприятни условия за експорт. В рамките на страната българските производители имат опция за реализация посредством филиална мрежа от 101 магазина в 48 града. Пример за сполучливо партньорство в тази посока е „ Родна стряха “ – първата продуктова линия с висококачествени артикули единствено от български производители – 74 продукта от 32 производители. Веригата предлага на своите български сътрудници и изключителни за бранша благоприятни условия да изнасят продукцията си в чужбина, в мрежа от над 11 000 магазина в Европа.

 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Световната банка: България изпада в криза  1 Прогнозират банкрути на към 50% от заведенията  1 Цакат ли ни с по-високи такси куриерите поради COVID-19  1 Софиянци могат да подават сигнали посредством гратис мобилно приложение --> Пaрите ни  Световната банка: България изпада в криза Световната банка: България изпада в криза  Прогнозират банкрути на към 50% от заведенията Прогнозират банкрути на към 50% от заведенията  Цакат ли ни с по-високи такси куриерите поради COVID-19 Цакат ли ни с по-високи такси куриерите поради COVID-19  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  611 инфектирани с ковид, 48 излекувани 611 инфектирани с ковид, 48 излекувани  <br> <strong> Българска академия на науките </strong> създава <strong> българска ваксина </strong> против <strong> COVID-19 </strong> <br>
Българска академия на науките създава българска ваксина против COVID-19
 DW: Лъже ли Пхенян за ковид? DW: Лъже ли Пхенян за ковид?  Коронавирусът може да въздейства и на прогнозата за времето Коронавирусът може да въздейства и на прогнозата за времето Последни  Откриха 50 метров див звяр на дъното на океана Откриха 50 метров див звяр на дъното на океана  Снимката е илюстративна Турция освобождава от карантина българските водачи на...  АПИ разгласява интерактивна карта на маршрутите на „ зелените коридори “ АПИ разгласява интерактивна карта на маршрутите на...  618 са доказаните случаи на COVID-19 у нас 618 са доказаните случаи на COVID-19 у нас  „ Един за различен “ тества умеенето за връзка на влюбените „ Един за различен “ тества умеенето за връзка на...  Организация на обединените нации: Пандемията от ковид не е картбланш за тъпчене на правата на индивида Организация на обединените нации: Пандемията от ковид не е картбланш за...  Кристалина Георгиева: Пандемията ще провокира най-тежката криза от Голямата меланхолия Кристалина Георгиева: Пандемията ще провокира...  В Турция коронавирусът излиза отвън надзор В Турция коронавирусът излиза отвън надзор  Той е български ром. И преподава български език в Кобленц Той е български ром. И преподава български език в...  Какво ново занимание би трябвало да опита всяка зодия по време на самоизолация Какво ново занимание би трябвало да опита всяка зодия по време на...  Глобиха министъра на културата, пушил на работното си място Глобиха министъра на културата, пушил на работното си...  Защо загивaт кораловите рифове Защо загивaт кораловите рифове  <p style= Рено Нисан България оказва помощ с 20 коли в борбата с вируса  Само по... възглавница?! Новата фикс идея, която завладя обществените мрежи Само по... възглавница?! Новата фикс идея, която завладя...  „ Галъп ”: Правителството се оправя с ковид за 77% от българите „ Галъп ”: Правителството се оправя с ковид за 77%...  Затишие пред стихия в премиерния епизод на уеб сериала „ Аз съм Изи ” Затишие пред стихия в премиерния епизод на уеб сериала...  Бойко Борисов Борисов: На черква да вървят единствено най-нуждаещите се  <p>Троен конфликт за оцеляване в Hell&rsquo;s Kicthen България</p> Троен конфликт за оцеляване в Hell’s Kicthen...  Български артикули за великденската софра в Lidl Български артикули за великденската софра в Lidl  <p>Купете и ще помогнете!</p> Купете и ще помогнете! Всичко от през днешния ден Виц на деня Отивам до данъчното и ги запитвам: - Аз по кое време мога да си взема отпуск? Гледа ме очилата лелка и ми вика: - Госпожо, но вие… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Екстремният фотограф Ивайло Дончев: Вдъхновява ме свободата, адреналинът и възприятието да се усещаш жив  Проф. Кантарджиев: Пик на болестта може да чакаме в края на април Проф. Кантарджиев: Пик на болестта може да чакаме в края на април  80-годишна баба подари цялата си пенсия на болничното заведение в Исперих  Какво е цитокинова стихия, по какъв начин убива коронавирусът Какво е цитокинова стихия, по какъв начин убива коронавирусът  Борисов показа мобилно приложение за ковид  Българката, разкрила пред света историята на София Водещи вести  Кристалина Георгиева: Пандемията ще провокира най-тежката криза от Голямата меланхолия Кристалина Георгиева: Пандемията ще провокира най-тежката криза от Голямата меланхолия  Бойко Борисов Няма да се върви за Благодатния огън в Йерусалим, няма да се раздават върби за Цветница  Световната банка: България ще потъне в криза Световната банка: България ще потъне в криза  В Турция коронавирусът излиза отвън надзор В Турция коронавирусът излиза отвън надзор  Организация на обединените нации: Пандемията от ковид не е картбланш за тъпчене на правата на индивида Организация на обединените нации: Пандемията от ковид не е картбланш за тъпчене на правата на индивида  Откриха 50 метров див звяр на дъното на океана Откриха 50 метров див звяр на дъното на океана  <p>Купете и ще помогнете!</p> Grabo.bg с акция в поддръжка на българската стопанска система и заетостта  Мария Сбиркова Когато търсим избавление в хладилника (ВИДЕО)  АПИ разгласява интерактивна карта на маршрутите на „ зелените коридори “ АПИ разгласява интерактивна карта на маршрутите на „ зелените коридори “  Снимката е илюстративна
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР