България България най-корумпирана в ЕС Нареждаме се на на 106-о

...
България България най-корумпирана в ЕС Нареждаме се на на 106-о
Коментари Харесай

България най-корумпирана в ЕС

България България най-корумпирана в Европейски Съюз Нареждаме се на на 106-о място в света измежду 183 страни  Василена Василева 24 януари 2020, 07:49  България най-корумпирана в Европейски Съюз
България най-корумпирана в Европейски Съюз
 Пролетно време през почивните дни. Кога ще вали
Пролетно време през почивните дни. Кога ще вали
 DW: Ток, вода, парно: Колко заплащат в България и в Германия
DW: Ток, вода, парно: Колко заплащат в България и в Германия
 Спират наложително изгарянето на боклуци в Топлоелектрическа централа
Спират наложително изгарянето на боклуци в Топлоелектрическа централа " Бобов дол "
 Нове Холдинг заплаши с компенсации за милиарди
Нове Холдинг заплаши с компенсации за милиарди
 Мъж опита да нападне седмокласник в учебно заведение, задържаха го
Мъж опита да нападне седмокласник в учебно заведение, задържаха го
 Бюджетната комисия одобри измененията в Закона за <a href=хазарта " >
Бюджетната комисия одобри измененията в Закона за хазарта
 Два дни повече отпуск за непушачите оферират от Вътрешна македонска революционна организация
Два дни повече отпуск за непушачите оферират от Вътрешна македонска революционна организация

ългария още веднъж е най-корумпираната страна в Европейски Съюз и района на Източна Европа, сочи годишният Глобален корупционен показател за 2019 година (CPI) на „ Transparency International “. Миналата година тя заемаше също последното място в класацията.

Сега обаче се нареждаме на 106-о място в света измежду 183 страни.

Разследване: Корумпирани венецуелски политици скрито в България

Отново за „ американските централи “ и цените на тока

В Европейски Съюз страната с минимум корупция е Дания. Тя се подрежда и преди всичко в международно отношение, следвана от Нова Зеландия, Финландия, Сингапур и Швеция. А най-корумпирана в света е Сомалия, следвана от Судан, Сирия и Йемен и Венецуела.

Докато точките, отредени на Дания за ограниченията за справяне с корупцията са 87 от общо 100, то за България те са единствено 43. Румъния и Унгария са с една точка преди нас – 44.

22 страни означават резултати, доста по-добри сред 2012 и 2019 година, в това число Гърция, Гвиана и Естония. Оценката зна CPI спада доста в 21 страни, по-специално Канада, Никарагуа и Австралия.

За интервал от седем години Гърция се е изкачила напред с оценка от 12 точки повече спрямо 2012 година Италия също е постигнала прогрес за този интервал, като получава 11 точки повече за това.

„ И двете страни имат съответни усъвършенствания, като да вземем за пример законодателен прогрес в Италия с приемането на закони против корупцията и основаването на антикорупционни организации и в двете “, се споделя в отчета.

„ Посткомунистическите европейски страни и държавите-членки на Европейски Съюз се надпреварват дейно за справяне с корупцията. Няколко страни, сред които Унгария, Полша и Румъния, са подхванали стъпки за възстановяване на правосъдната система, която отслабва способността им за гонене случаите на корупция на високо равнище. В Чехия (56), неотдавнашните кавги, свързани с премиера и неговите старания за приемане на обществени пари посредством европейски дотации за неговата компания акцентира стряскаща липса на политическа целокупност ", гласи още документът.

Загреб нападна огромния раздор в Европейски Съюз, сектор на българка

Скандалите в някои европейски страни също показват незадоволително равнище на бистрота в политическото финансиране на акции. Въпроси на спор на ползи, корист с държавни запаси за изборни цели, незадоволителна бистрота на дадена политическа партия и финансиране на акции и липса на самостоятелност на медиите са преобладаващи и би трябвало да имат приоритет както за националните държавни управления, по този начин и за Европейски Съюз “.

Правителствата на Канада, Франция, Англия и Съединените щати са станали по-корумпирани в очите на специалистите и бизнес ръководителите, съставили отчета. Съединени американски щати генерират най-нисък резултат от 8 години.

"Разочарованието от корупцията в държавните управления и неналичието на доверие в институциите приказва за нуждата от по-голяма политическа целокупност ", счита ръководителят на „ Transparency International “ Делия Ферейра Рубио.

Индексът за справяне с корупцията (CPI) на основания в Берлин институт класира страните по възприемани равнища на корупция в държавните управления и държавните институции по канара от 0 до 100, като нулата демонстрира мощно подкупен обществен бранш.

"Правителствата би трябвало незабавно да се оправят с корумпиращата роля на огромните пари във финансирането на политическите партии и неоправданото въздействие, което тя оказва върху политическите ни системи ", отбелязва Рубио.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Василена Василева Източник: корупция Европейски Съюз България .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
1 коментар  1 Ръст в цените на парцелите с 2-3%  1 Два дни повече отпуск, в случай че не пушите  1 На последно място по корупция е България в ранглиста  1 Сменят ни работното място без единодушието ни --> Пaрите ни  Ръст в цените на парцелите с 2-3% Ръст в цените на парцелите с 2-3%  Два дни повече отпуск, в случай че не пушите Два дни повече отпуск, в случай че не пушите  На последно място по корупция е България в ранглиста На последно място по корупция е България в ранглиста  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 Не пропускай  Автобус, минус 5 градуса, вратата се държи с колан Автобус, минус 5 градуса, вратата се държи с колан  <br> След нейното <strong> изобретение </strong> тази болест към този момент не е <strong> смъртна присъда </strong> <br>
След нейното изобретение тази болест към този момент не е смъртна присъда
 <br> Зодиакалните двойки, които <strong> рядко се карат </strong> <br>
Зодиакалните двойки, които рядко се карат
 <br> Най-добрите <strong> </strong> предписания <br>
Най-добрите предписания
Последни  България най-корумпирана в Европейски Съюз България най-корумпирана в Европейски Съюз  Мистериозният вирус в Китай взима нови жертви Мистериозният вирус в Китай взима нови жертви  Пролетно време през почивните дни. Кога ще вали Пролетно време през почивните дни. Кога ще вали  <p>Днес честват дамите с красивите имена...</p> Днес честват дамите с красивите имена...  <p>Ток, вода, парно:&nbsp;Колко заплащат в България и в Германия&nbsp;&nbsp;</p> Ток, вода, парно: Колко заплащат в България и в...  Обичате бира? Ето какви изгоди крие ежедневната ѝ консумация Обичате бира? Ето какви изгоди крие ежедневната ѝ...  Топлоелектрическа централа Спират наложително изгарянето на боклуци в Топлоелектрическа централа " Бобов...  Виктор Досев От първо лице за специалността гейм дизайнер и има ли...  Близо половин Европа е застрашена да се трансформира в пустиня Близо половин Европа е застрашена да се трансформира в...  Кралица Елизабет II подписа проектозакона за Брекзит Кралица Елизабет II подписа проектозакона за Брекзит  Нове Холдинг заплаши с компенсации за милиарди Нове Холдинг заплаши с компенсации за милиарди  Намериха стъклен мозък на човек в руините под Везувий Намериха стъклен мозък на човек в руините под...  <p><strong>Първата жена лекар</strong>&nbsp;в САЩ&ndash; Елизабет Блекуел</p> Първата жена доктор в САЩ– Елизабет Блекуел  Мъж опита да нападне седмокласник в учебно заведение, задържаха го Мъж опита да нападне седмокласник в учебно заведение, задържаха...  Путин: Да сложим завършек на ксенофобията и антисемитизма Путин: Да сложим завършек на ксенофобията и антисемитизма  Откриха 28 антични непознати вируса в хладилник в Тибет Откриха 28 антични непознати вируса в хладилник в Тибет  <p><strong>Пародиен анимационен сериал за кралското семейств</strong>о потегля по HBO</p> Пародиен анимационен сериал за кралското семейство...  <p>Менда Стоянова: Българите са дали 1 милиард&nbsp;за талончета&nbsp; &nbsp;</p> Менда Стоянова: Българите са дали 1 милиард за...  <p>Tesla към този момент е втората най-скъпа авто компания в света</p> Tesla към този момент е втората най-скъпа авто компания в света  <p>Андрей Слабаков: Малко са им 2 дни на непушачите&nbsp;&nbsp;</p> Андрей Слабаков: Малко са им 2 дни на... Всичко от през днешния ден Виц на деня Виктор Юго пътувал из Франция. В едно село му поискали паспорта и служителят на реда го попитал с какво се занимава: - Ами, аз пиша - отговорил… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте   Учебник по история упрекна Централно разузнавателно управление на САЩ за атентатите от 11 септември Учебник по история упрекна Централно разузнавателно управление на САЩ за атентатите от 11 септември  Великият български публицист, който беше преведен на 37 езика  Кирил Петков: Българинът, който откри потребна бактерия в бяло кокиче  Актьор в Съединени американски щати и модел в Азия - Мони Демиров  Ето ги - 10 най-красиви мъже в света Водещи вести  <p>Днес честват дамите с красивите имена...</p> Днес честват дамите с красивите имена...  Близо половин Европа е застрашена да се трансформира в пустиня Близо половин Европа е застрашена да се трансформира в пустиня  Обичате бира? Ето какви изгоди крие ежедневната ѝ консумация Обичате бира? Ето какви изгоди крие ежедневната ѝ консумация  Намериха стъклен мозък на човек в руините под Везувий Намериха стъклен мозък на човек в руините под Везувий  Чиста вода Това ли е бъдещето: момиче изобрети технология за проучване на водата  Продават ни използвани облекла и долни дрехи като нови Продават ни използвани облекла и долни дрехи като нови  Кралица Елизабет II подписа проектозакона за Брекзит Кралица Елизабет II подписа проектозакона за Брекзит  Виктор Досев От първо лице за специалността гейм дизайнер и има ли почва у нас

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР