България Атака предлагат анекс към договора със Северна Македония Какво

...
България Атака предлагат анекс към договора със Северна Македония Какво
Коментари Харесай

Атака предлагат анекс към договора със Северна Македония

България " Атака " оферират анекс към контракта със Северна Македония Какво гласи предлагането  Жанета Нейкова 19 юни 2019, 11:28  Източник: БГНЕС
епутатите от "Атака " внасят план на решение, с който Народното събрание да разпореди на министър-председателя Бойко Борисов да изготви анекс към Договора за другарство, добросъседство и съдействие сред България и Северна Македония, съобщи БГНЕС.

"Необходимостта от този анекс мисля, че е ясна на всички. Само последният образец със разногласието към Гоце Делчев, преди този момент имаше и за Илинденско-Преображенското въстание, внасят напрежение сред двете страни”, изясни водачът на партията Волен Сидеров.

Той акцентира, че предлагането им планува исторически персони или събития да се афишират за общи единствено с решение на комисията, като по този начин съгласно него ще бъдат предотвратени всички бъдещи недоразумения или исторически разногласия.

"С внасянето на този анекс демонстрираме, че нещата би трябвало да се правят на дело, а не с приказки и в телевизионни студия ", акцентира Сидеров и прикани всички парламентарни групи да изразят мнението си по това предложение. Той добави, че страната ни е в комфортна позиция да предложи подписването на сходен анекс, тъй като Северна Македония чака поддръжката на България за участие в Европейски Съюз.

"Подписвате анекса, ние ви поддържаме за ЕС” , съобщи Сидеров.

Лидерът на "Атака” напомни още, че договорът сред двете страни, подписан на 18 януари 2018 година, разрешава той да бъде променян когато и да е.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР