България Атака напуска парламентарната група на Обединени патриоти Четирима народни

...
България Атака напуска парламентарната група на Обединени патриоти Четирима народни
Коментари Харесай

Атака напуска парламентарната група на Обединени патриоти

България " Атака " напуща парламентарната група на " Обединени патриоти " Четирима народни представители от партията напуснаха в символ на взаимност 4 септември 2019, 12:59  Източник: БГНЕС
сички депутати от партия "Атака " напущат парламентарната група на "Обединени патриоти ", стана ясно на брифинг в Народното събрание.

След като в края на предходната сесия от групата на патриотите бяха изключени водачът на партията Волен Сидеров и съпартийците му Павел Шопов и Десислав Чуколов, през днешния ден взаимност с тях демонстрираха останалите четирима народни представители - Явор Нотев, Николай Александров, Станислав Станилов и Маргарита Николова.

Разпад в „ Обединени патриоти”, изключиха „ Атака”

Волен Сидеров към този момент не е ръководител на ПГ на Оперативна програма

„ Атака” оспорва отстраняването на Сидеров

"Напускаме след поредност от дейности и решения, които станаха вероятни в групата след завръщането на господин Валери Симеонов в българския парламент. Позорно завръщане, след месечни митинги. Прогонен от изпълнителната власт, той откри своето място в българския парламент, сякаш тази свещена постройка е подслон за провалени политици ", съобщи Явор Нотев.

Той акцентира, че със завръщането си Симеонов е почнал прецизно да следи за наличието на депутатите в залата, както и за присъединяване им при гласуванията. "Като че ли това е най-важната и фундаментална част, от голяма важност за осъществяването на предизборната стратегия на Оперативна програма ", разяснява Нотев.

След напускането си на групата той ще би трябвало да се раздели и с мястото си на заместник-председател на Народното събрание, като към момента не е ясно кой ще го замести.

Дали "Атака " минава в съпротива или ще продължи да поддържа ръководещото болшинство обаче, съгласно Явор Нотев зависи напълно от решенията и концепциите, които държавното управление ще желае да претвори в работата на Народното събрание.

"Депутатите от "Атака " сме дружно тук и в този момент и стоим зад нашия водач и ще работим за реализиране на партийната си стратегия. Тук и в този момент, ние слагаме едно начало на работа на членовете на Политическа партия "Атака " - партията с най-дългогодишно наличие в българския парламент, от тези, които членуват в обединението, което ще следва правилата и концепциите на Политическа партия "Атака ", добави още той.

Нотев уточни, че депутатите от партията остават в българския парламент.

"Аз не мога да разясня или разисквам решението на нашите сътрудници. Мисля, че ние постъпихме колегиално като изключихме от групата единствено хората, които не идваха на работа. С останалите четирима сътрудници работихме добре. След като такова е тяхното решение, ние го одобряваме ", бе отговорът на водача на НФСБ и народен представител от групата Валери Симеонов.

"Приемаме решението на сътрудниците от "Атака ", само че ни е неприятно, че "Обединени патриоти " стана четвърта по величина след Движение за права и свободи, сподели още Симеонов.

"Мисля, че ние постъпихме колегиално като изключихме от групата хората, които не идваха на работа. С останалите четирима сътрудници работихме добре, откакто такова е тяхното решение ние го одобряваме. Нямаме право на позиция по този въпрос ", съобщи още Симеонов.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР