България Андрей Новаков: България ще вземе 85% безвъзмездно финансиране Евродепутатът

...
България Андрей Новаков: България ще вземе 85% безвъзмездно финансиране Евродепутатът
Коментари Харесай

Андрей Новаков: България ще вземе 85% безвъзмездно финансиране

България Андрей Новаков: България ще вземе 85% безплатно финансиране Евродепутатът дефинира европейския бюджет за страната ни като " исторически, грамаден и без аналог " 22 юли 2020, 09:33  Протест пред Народното събрание тази заран поради измененията в Закона за <a href=хазарта " >
Протест пред Народното събрание тази заран поради измененията в Закона за хазарта
 Потресаващи условия в болница във Варна
Потресаващи условия в болница във Варна
 Нови строги ограничения по границите с Гърция
Нови строги ограничения по границите с Гърция
 Съдът върна къмпинг „ Каваци ” на семейство Баневи
Съдът върна къмпинг „ Каваци ” на семейство Баневи
 13-ти следващ ден на антиправителствени митинги
13-ти следващ ден на антиправителствени митинги
 Томислав Дончев: Ще има промени, бъдете общителни, изчакайте
Томислав Дончев: Ще има промени, бъдете общителни, изчакайте
 Опасен градеж в София: Какви са терзанията на хората?
Опасен градеж в София: Какви са терзанията на хората?
 Парламентът отхвърли петия избор на съмнение към кабинета
Парламентът отхвърли петия избор на съмнение към кабинета " Борисов " 3

ипсваше ми първокласен спор по тематиката за бюджета. Радвам се, че сътрудници, работещи в Европейския парламент в комисии, които нямат нищо общо с бюджета, започнаха да го разискват. Щастлив съм още, че сътрудниците са лимитирали своя разбор да показват 29 милиарда евро като нула.

Това разяснява в предаването "Здравей, България " по NOVA евродепутатът Андрей Новаков, ЕНП/ГЕРБ във връзка средствата от 29 милиарда евро, които страната ни ще вземе през идващите 7 години от бюджета и проекта за възобновяване, за който се договориха водачите на страните-членки на Европейски Съюз в Брюксел.

Борисов: България ще получи близо 29 милиарда евро в идващите години

"Това е прелестно, можеше да ги показват като отговорности, с цел да се наложи да внасяме пари в европейския бюджет и да оказваме помощ на закъсали страни като Холандия и Франция. Слава богу, не са го споделили ", сподели още Новаков.

Той обори изказванията и причините на опозицията за отпуснатите европейски средства за България, като дефинира европейския бюджет за страната ни като исторически, грамаден и без аналог.

Дончев: Ще има промени, бъдете общителни, изчакайте

"Парите не са нула, както се пробват да ги показват от опозицията. Много от хората не схващат детайлите и европейското финансиране, само че това не им е работа ", сподели той.

"Съотношението на безплатно финансиране към заеми е 85% на 15%. Това значи, че 85% от тези 29 милиарда евро са безплатно финансиране, което са към 25 милиарда евро. Останалото е под формата на заем и то, в случай че желаем да ги получим тези финансови принадлежности ", изясни Новаков.

" За да разберем парите повече ли са или не единственото съответстващо съпоставяне е с това какво сме имали досега. Досега сме имали по-малко. Да, има страни, които са получили повече - това е прелестно. Огромна част от страните обаче са с орязан бюджет. На фона на това ние получаваме 10% повече ", разяснява още евродепутатът.

Корнелия Нинова: Да се одобри машинно гласоподаване и по-късно оставка

Новаков изясни, че парите по оперативните стратегии и фондовете се отпускат против промени и на база положението на стопанската система.

"Затова България получава още повече пари, тъй като се смята от Европейската счете палата, че се реализират резултати и по тази причина страната ни се предизвиква да продължава по този път. Щастлив съм, че се обвърза отпущането на средства с върховенството на закона. Това е нещо, което поддържаме. Крайно време е да се скъса с този имидж и да се види, че няма от какво да се тревожим ", сподели още Новаков.

Относно формулата за калкулации на средствата по избавителния проект той сподели, че в основата си тя залага на това какъв брой е потърпевша стопанската система на обособената страна от рецесията, какъв брой хора са изгубили работните си места и какъв брой се е свил брутният вътрешен артикул. Затова страни като Гърция и Словения, да вземем за пример, са получили повече от България.

Евродепутатът сподели още, че парите, които страната ни ще получи, са застрахователна лавица за това, че България ще преодолее рецесията.

"Това са средства, които ще стигнат до действителната стопанска система - до всяка една компания. По един или различен метод през оперативните стратегии, които към този момент съществуват ", изясни Новаков. 200-те милиона лв., които персонално министър председателят Борисов е издействал за Северозападна България Новаков сподели, че са началото на това този край да бъде считан за най-бедния в Европейския съюз.

"Това са целенасочени вложения тъкмо там в три области и сътрудниците, които са си разрешили да кажат, че това са нула ги приканвам да отидем дружно до Видин, Враца и Монтана ", добави той.

Новаков уточни, че схваща хората, които стачкуват у нас. "В огромната си част те имат разбираеми условия към нас и нашата работа е да ги чуем и да сме в непрекъснат спор. Най-вероятно рокади ще има, както беше декларирано. Малка група в този митинг се пробва да придаде на целия доста неприятно лице ", съобщи той.

Протестиращи се събраха пред Народно събрание за 13-ти ден на митинги
Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза Източник: Андрей Новаков.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
1 коментар Водещи  Скок на новите случаи на ковид в България, умряли Скок на новите случаи на ковид в България, умряли  Честито на имениците на днешния огромен празник Честито на имениците на днешния огромен празник  Потресаващи условия в болница във Варна Потресаващи условия в болница във Варна  Балтов: България е измежду страните с най-голям риск от ковид Балтов: България е измежду страните с най-голям риск от ковид  1 Антикризисни заеми за бизнеса желаят да отпускат 9 банки у нас  1 Конфискуваха сбирка скъпи коли за неплатени налози  1 Първите туристи от Украйна кацнаха в Бургас --> Пaрите ни  Антикризисни заеми за бизнеса желаят да отпускат 9 банки у нас Антикризисни заеми за бизнеса желаят да отпускат 9 банки у нас  Конфискуваха сбирка скъпи коли за неплатени налози Конфискуваха сбирка скъпи коли за неплатени налози  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  Борисов: България ще получи близо 29 милиарда евро в идващите години Борисов: България ще получи близо 29 милиарда евро в идващите години  <br> Задържаха доближени на Васил Божков <br>
Задържаха доближени на Васил Божков
 <br> Александър Костадинов – спортното острие на NOVA <br>
Александър Костадинов – спортното острие на NOVA
 Най-големите острови в света и любопитни обстоятелства за тях Най-големите острови в света и любопитни обстоятелства за тях Виц на деня Трима математици се запили в една механа. Дошло време за сметката. Келнерът я донесъл, единият математик погледнал сумата и изфъфлил: - Я оправи сметката... След… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Последни  Новият зам.-омбудсман е юрист с 30-годишна процедура Новият зам.-омбудсман е юрист с 30-годишна процедура По нейна самодейност са основани редица нови принадлежности за опазването на правата на жителите  Принц Джордж Честит рожден ден на принц Джордж Един ден той ще бъде 43-ия монарх на Англия  Ето по какъв начин да съживим умиращите растения вкъщи Ето по какъв начин да съживим умиращите растения вкъщи В собствен пост във Фейсбук австралийка дава съветни по какъв начин да помогнем на " страдащата " флора  Пет изненадващи обстоятелството за Съюз на съветските социалистически републики Пет изненадващи обстоятелството за Съюз на съветските социалистически републики Какво не знаем за историята на Съветския съюз  <p>Сакралната &bdquo;седмица&rdquo; в Mercedes GLB (тест драйв)</p> Сакралната „ седмица ” в Mercedes GLB (тест драйв) Чудесата на света са седем, дните от седмицата са седем, има седем смъртни гряха и седем ноти. Седмицата е сакрално число и в новия GLB. Обяснявам.  Apple желае да отстрани нездравословните си излъчвания до 2030 година Apple желае да отстрани нездравословните си излъчвания до 2030 година Това включва и цялото произвеждане и даже продуктите на компанията  <p>Афганистанско момиче простреля талибани, умъртвили родителите му</p> Афганистанско момиче простреля талибани, умъртвили родителите му Говорител на губернатора на провинцията съобщи, че в този момент афганистанските военни са завели 14-годишното момиче и по-малкия ѝ брат на „ по-безопасно място ”  <p>Голям пожар край Благоевград, избавиха къщи от изпепеляване</p> Голям пожар край Благоевград, избавиха къщи от изпепеляване Три екипа пожарникари и доста локални хора овладяха огъня  Пламен Бобоков Намалиха новата гаранция на Пламен Бобоков На този стадий правосъдният състав не намира задоволително доказателства в интерес на обвиняването, че Бобоков е склонявал Пламен Узунов да нарушава служебните си отговорности  Тревожно: Полярните мечки може да изчезнат до края на века Тревожно: Полярните мечки може да изчезнат до края на века Учените предизвестяват, че някои популации към този момент са стигнали до ръба на оцеляването  Храмът Светият Синод: Да запазим „ Света София ” като музей Светият Синод на Българската православна черква отбелязва, че „ този храм е безценен за всяко християнско сърце ”  <p>&quot;Лудогорец&quot; показа новите си екипи</p> " Лудогорец " показа новите си екипи Титулярният екип на разградчани ще е още веднъж в присъщото зелено  <p>&bdquo;Лос Анджелис Таймс&rdquo;: България се топи, селата опустяват</p> „ Лос Анджелис Таймс ”: България се топи, селата опустяват Тези, които емигрират, нормално са млади и образовани – приключване на мозъци, което би могло да понижи способността на България за по-нататъшно развиване на стопанската система ѝ, написа изданието  Турският сондажен транспортен съд „ Оруч Реис “
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР