България активно подкрепя инициативата Един пояс, един път и платформата

...
България активно подкрепя инициативата Един пояс, един път и платформата
Коментари Харесай

Президентът Радев: България подкрепя инициативата „Един пояс, един път“


България интензивно поддържа самодейността " Един пояс, веднъж " и платформата " 17 плюс 1 " за съдействие сред Китай и страните от Централна и Източна Европа. Това сподели президентът Румен Радев при срещата си през днешния ден с представители на китайски компании, участващи в реализирането на самодейността " Един пояс, веднъж ".

Отчитаме, че най-важният фактор за развиване на тези начинания е транспортната съгласуваност сред Китай и Европа, означи президентът. По думите му, географското стратегическо състояние на България дефинира най-краткия и преференциален път в тази транспортна съгласуваност. Той регистрира, че не инцидентно в България се открива световен център за партньорство по самодейността.

Убеден съм, че със взаимните ни старания можем да развием тази нужна за самодейностите инфраструктура в България по най-хубавия и най-бързия метод, в сходство с правилата и разпоредбите на Европейски Съюз, уточни президентът на България, като изрази очакване за показване на капиталовите планове.

Готови сме да изслушаме вашите капиталови планове и проекти и се надявам на градивна работа с българското държавно управление, сподели той.

Китайският дипломат у нас Дун Сяодзюн благодари за срещата и поздрави президента Радев за сполучливото държавно посещаване в Китай. Той регистрира постигането на значим консенсус за развиване на взаимноизгодното съдействие сред двете страни в разнообразни области.

Споменахте, че в границите на " 17 плюс 1 " и " Един пояс, веднъж " Китай и България към този момент има чудесно съдействие, ние имаме вяра, че имаме голям капацитет и добра вероятност, уточни посланикът.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР