България активно подкрепя инициативата Един пояс, един път и платформата

...
България активно подкрепя инициативата Един пояс, един път и платформата
Коментари Харесай

Радев към китайския бизнес: Подкрепяме инициативата Един пояс, един път и платформата 17 +1

България интензивно поддържа самодейността " Един пояс, веднъж " и платформата " 17 +1 " за съдействие сред Китай и страните от Централна и Източна Европа. Това сподели президентът на Република България Румен Радев по време на среща с представители на водещи китайски компании, участващи в осъществяването на интернационалните стратегически планове в границите на самодейността " Един пояс, веднъж ".

Президентът добави, че не е случайност, че в България се открива световният център за партньорство по самодейността.

" Ние отчитаме, че най-важният фактор за развиване на тези начинания е транспортната съгласуваност сред Китай и Европа ", добави президентът. " Географското и стратегическо състояние на България дефинира най-краткият и преференциален път в тази транспортна съгласуваност. Убеден съм, че със взаимни старания може да развием тази нужда за самодейностите инфраструктура в България по допустимо най-бързия и добър метод в сходство с правилата и разпоредбите на Европейски Съюз ", добави още Румен Радев.

Президентът изрази подготвеност да изслуша капиталовите планове и проекти: " Надявам се на градивна работа с българското държавно управление ", сподели още той.

Китайският дипломат у нас Дун Сяодзюн благодари за срещата и поздрави президента Радев за сполучливото държавно посещаване в Китай, като означи постигането на значим консенсус за развиване на взаимноизгодното съдействие сред двете страни в разнообразни области. Споменахте, че в границите на " 17 плюс 1 " и " Един пояс, веднъж " Китай и България към този момент има чудесно съдействие, ние имаме вяра, че имаме голям капацитет и добра вероятност, уточни посланикът.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР